Ako ste mislili da ne postoji ništa jednostavnije i bolje od 15-minutnog kolača s bananama, varate se, jer sada je tu još bolji, još svježiji i još ukusniji 15-minutni kolač s jagodama i keksima! Ovoga proljeća kada je sezona jagoda u punom jeku, oduševljenje tim slatkim crvenim plodovima ne jenjava. Pa tako niti ideje za slastice s jagodama. A budući su kremasti kolači ipak meni omiljena kategorija kolača, razumijet ćete moje neprestano htijenje za nečim novim, slatkim i kremastim 😀

Odlučih ovaj put jagode ubaciti u taj fini kremati kolač s keksima i žutom kremom koji sam ne tako davno radila u varijanti s bananama. I ispalo je jednostavno savršeno. Niti nije moglo drugačije budući se radi o redom finim sastojcima – keksi s maslacom, vanilin krema, jagode, šlag. A ono što je fantastično je činjenica da se ovaj 15-minutni kolač s jagodama doista može napraviti u samo 15 minuta! Dobrooo, ako ste malo sporijeg tempa u kuhinji i životu uopće, trebat će vam možda i 20 minuta 😉 Odlično je također i to što ovaj kolač možete oblikovati kako želite. To znači da u tren oka možete napraviti i finu voćnu tortu ukoliko pripremljenu kremastu masu stavite u okrugli kalup za torte. Odluka u čemu ćete raditi ovaj kolač je naravno na vama.

Pripremne radnje za 15-minutni kolač s jagodama su pranje i sjeckanje jagoda te lomljenje keksa rukama kako biste ih umiješali u kremu. A krema nije ništa drugo doli puding od vanilije u koji se dok je još vruć umiješa maslac i kiselo vrhnje. I to je to! Nakon što sve skupa pomiješate (kekse, kremu i jagode) potrebno je samo sačekati da se kolač ohladi i fantastična kremasta delicija je pred vama! Slatko vrhnje za šlag je ona završna točka na ‘i’ kojom ćete upotpuniti doživljaj. Vjerujte, ovaj kremasti kolač s jagodama i keksima će vas potpuno oboriti s nogu 😉

15-minutni kolač s jagodama

15-minutni kolač s jagodama i keksima

POTREBNO:

  • 300 g petit beure keksa
  • 3 pudinga od vanilije
  • 10 žlica šećera
  • 1l mlijeka
  • 200 g maslaca
  • 4 žlice kiselog vrhnja
  • 500 g svježih jagoda
  • 200 ml slatkog vrhnja za šlag

PRIPREMA:

Razmutiti prašak za puding sa šećerom u malo mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhati pa kad zavrije ukuhati puding. Kuhati uz miješanje par minuta dok se puding ne zgusne. Maknuti sa vatre pa u još vruće umiješati maslac narezan na komadiće, dobro promiješati pjenjačom dok se krema potpuno ne stopi. Dodati tada i kiselo vrhnje pa opet dobro promiješati i ujednačiti kremu. Tada dodati i kekse izlomljene na komadiće (izlomite ih rukama) pa sve skupa dobro izmiješati kuhačom. Dodati na kraju sitno sjeckane jagode i lagano ih umiješati u kremu s keksima.

Izliti pripremljenu kremstu masu u lim ili kalup za torte proizvoljne veličine, poravnati i pospremiti u hladnjak na bar 2 sata da se kolač dobro ohladi i krema očvrsne.

Preko ohlađenog kolača nanijeti posebno tučeno slatko vrhnje, rezati na komade željene veličine i uživati u svakom zalogaju.

Recept u slikama:

Oznake:

  • Prikaži komentare (1)

  • Katarina Medved

    Radila sam za vikend kolač, nestao je u roku keks, odličan je, kombinacija pudinga, keksa i jagoda, savršeno.:)

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Aromatična piletina u umaku od senfa i gljiva

Aromatična piletina u umaku od senfa i gljiva idealno je jelo za vas ukoliko ...

Nepečena plazma torta

Šetala sam neki dan po dućanu s klincima i ugledala na polici kekse na ...

Jednostavna pileća prsa u kremastom umaku

Ovih sam dana nekako postala svjesna kako se kuhanje i poimanje hrane uz samo ...

Mramorne kakao kocke sa sirom

Da se nešto fino i slatko može ispeći sa samo nekoliko osnovnih sastojaka je ...

Štrukli s jabukama

Ja sam itekako svjesna da su štrukli sa domaćim vučenim korama puno uksuniji, i ...