Kako bi nam Uskrs i uskršnji blagdanski stol bio što ljepši, možemo se malo poigrati i od kuhanih jaja napraviti lijepe uskršnje dekoracije. Sve što vam je potrebno za ove dekoracije su kuhana jaja i malo vašeg vremena i dobre volje 🙂 Radi se o tome da ćemo kuhana jaja oblikovati na malo drugačiji način. I tako će u samo par poteza obično kuhano jaje postati uskršnji zečić ili tulipan. A ako ih napravite dovoljno, možete dobiti cijelu livadu punu zečića i tulipana!

Za pripremu ovakve uskršnje dekoracije od kuhanih jaja doista nije potrebna prevelika stručnost, a uz ovako oblikovana jaja uljepšati ćete uskršnji blagdanski stol. Posebno se ovakvim dekoracijama vesele najmlađi. I zato nemojte dvojiti nego ovaj Uskrs učinite još šarenijim i ljepšim. I za zečiće i za tulipane detaljnu izradu donosim vam u video receptu. Sretan Uskrs svima!

Uskršnje dekoracije od kuhanih jaja

Uskršnje dekoracije od kuhanih jaja – recept

POTREBNO:

 • jaja
 • papar u zrnu
 • mladi luk
 • štapić za ražnjić
 • slamčica

PRIPREMA:

 1. Prije svega jaja moraju biti tvrdo kuhana i oguljena.
 2. Za pripremu zečića, kuhanom jajetu odrežite sa jedne strane mali dio kako bi jaje upravo sa tom stranom na dnu stajalo fiksno. Taj odrezeni dio bjelanjka zarežite kako bi dobili uši za zečića. Na vrhu užeg dijela jajeta zarezati nožićem, ali ne do kraja. U taj utor ugurati oblikovane uši. Za oči, na određena mjesta štapićem probušiti rupice pa u njih ugurati zrna papra.
 3. Za tulipane, kuhano jaje križno zarezati sa one šire strane. Zarezati oprezno samo bjelanjak. To će biti latice tulipana. Sa donje strane jajeta ubosti jednu slamčicu i načiniti rupicu. U tu rupicu sada staviti nježno mladi luk i lagano pogurati žumanjak prema gore kako bi se latice lagano otvorile.
 4. I to je to! Na ovakav način možete napraviti kuhanih jaja koliko želite i poslužiti dekorativno na blagdanskom stolu. Dobar tek!

Oznake:

 • Prikaži komentare (0)

 • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

 • Ime *

 • E-mail *

 • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Panceroti

Prije nekoliko dana kada sam bila u nedoumici što skuhati za ručak moja mi ...

Sacher kocke

Zašto Sacher kocke, kad već postoji Sacher torta? Pa zato što je kocke puno ...

Pileće rolice sa pancetom – savršenstvo na tanjuru

Kuhanje ručka svaki dan ponekad doista zna biti zamorno i slijedeći uhodanu rutinu iz ...

Julka šnite (Juli pita)

Julka šnite (poznate još i kao Juli pita ili Juliška kocke) definitivno su kolač ...

Švedske mesne okruglice

Švedske mesne okruglice – slatke, male, sočne, blage – u osnovi su male ćuftice ...