Kako bi nam Uskrs i uskršnji blagdanski stol bio što ljepši, možemo se malo poigrati i od kuhanih jaja napraviti lijepe uskršnje dekoracije. Sve što vam je potrebno za ove dekoracije su kuhana jaja i malo vašeg vremena i dobre volje 🙂 Radi se o tome da ćemo kuhana jaja oblikovati na malo drugačiji način. I tako će u samo par poteza obično kuhano jaje postati uskršnji zečić ili tulipan. A ako ih napravite dovoljno, možete dobiti cijelu livadu punu zečića i tulipana!

Za pripremu ovakve uskršnje dekoracije od kuhanih jaja doista nije potrebna prevelika stručnost, a uz ovako oblikovana jaja uljepšati ćete uskršnji blagdanski stol. Posebno se ovakvim dekoracijama vesele najmlađi. I zato nemojte dvojiti nego ovaj Uskrs učinite još šarenijim i ljepšim. I za zečiće i za tulipane detaljnu izradu donosim vam u video receptu. Sretan Uskrs svima!

Uskršnje dekoracije od kuhanih jaja

Uskršnje dekoracije od kuhanih jaja – recept

POTREBNO:

 • jaja
 • papar u zrnu
 • mladi luk
 • štapić za ražnjić
 • slamčica

PRIPREMA:

 1. Prije svega jaja moraju biti tvrdo kuhana i oguljena.
 2. Za pripremu zečića, kuhanom jajetu odrežite sa jedne strane mali dio kako bi jaje upravo sa tom stranom na dnu stajalo fiksno. Taj odrezeni dio bjelanjka zarežite kako bi dobili uši za zečića. Na vrhu užeg dijela jajeta zarezati nožićem, ali ne do kraja. U taj utor ugurati oblikovane uši. Za oči, na određena mjesta štapićem probušiti rupice pa u njih ugurati zrna papra.
 3. Za tulipane, kuhano jaje križno zarezati sa one šire strane. Zarezati oprezno samo bjelanjak. To će biti latice tulipana. Sa donje strane jajeta ubosti jednu slamčicu i načiniti rupicu. U tu rupicu sada staviti nježno mladi luk i lagano pogurati žumanjak prema gore kako bi se latice lagano otvorile.
 4. I to je to! Na ovakav način možete napraviti kuhanih jaja koliko želite i poslužiti dekorativno na blagdanskom stolu. Dobar tek!

Oznake:

 • Prikaži komentare (0)

 • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

 • Ime *

 • E-mail *

 • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Jednostavna pileća prsa u kremastom umaku

Ovih sam dana nekako postala svjesna kako se kuhanje i poimanje hrane uz samo ...

Muffini s borovnicama

Tko o čemu ja o muffinima. To je možda i najčešća slastica koju radim ...

Damin kapric / Damen kapric – okus djetinjstva

Što napraviti kad u kući imate neke osnovne namirnice, u novčaniku lagani propuh, želju ...

Žličnjaci od kelja u finom umaku

Koja vam je prva asocijacija na kelj? Vrlo vjerovatno nešto kao: abuuuuu, ili fuuuuuj ...