Kombinirani hladnjak Gorenje sa NoFrost tehnologijom

Kombinirani hladnjak Gorenje sa NoFrost tehnologijomImati dobre kućanske uređaje podrazumijeva puno toga, no nekako nam je najbitnije u cijeloj priči da su dugotrajni, da se ne kvare i da se lako održavaju. Kada smo nakon 18-godišnjeg radnog staža konačno odlučili umiroviti naš prvi kombinirani hladnjak Gorenje sa kojim baš nikada nismo imali nikakav problem, odluka na ponovnu nabavku Gorenjca bila je sasvim logična. Nije se bilo lako odvojiti od stare bijele debeljuce koja nas je tako dobro služila sve te godine obljepljena našim sitnicama sa putovanja, magnetićima i post it papirićima. No nakon što smo na isto mjesto stavili veliki inox kombinirani hladnjak Gorenje model NRK6203TX, bila je to ponovna ljubav na prvi pogled i znala sam da smo nabavili pravu stvar koja će biti dio naše obitelji godinama!

Kako izabrati pravi hladnjak?

Kombinirani hladnjak Gorenje sa NoFrost tehnologijomPrije svega, izbor modela hladnjaka diktirao nam je razmještaj u postojećoj kuhinji i ograničenje prostora na širinu od 60 cm. Na žalost, jer Gorenje u svojem asortimanu ima doista tako divnih modela po ne bitno višim cijenama koji su širine 70 cm ili 90 cm, a koji su upravo zbog te širine i prostraniji. No, tome se doskočilo tako što smo jednostavno nabavili najviši hladnjak u toj klasi. I tako je odluka pala na ovog zgodnog inox Gorenje dvometraša 😉

Kombinirani hladnjak Gorenje sa NoFrost tehnologijom ima elektronsko upravljanje na vratima sa LED zaslonom i digitalnim pokazivačem temperature u rashladnom i zamrzivačkom dijelu, što mi je odlično jer u svakom trenutku bez otvaranja vrata znam koja je temperatura u hladnjaku, a na isti način dodajem određene funkcije kao što su SuperCool brzo hlađenje ili XtremeFreeze vrlo intenzivno zamrzavanje u godnjoj polici zamrzivača (-30). Ovaj me Gorenje hladnjak također zvučnim signalom upozorava ako su vrata ostala otvorena ili ako je previsoka temperatura u rashladnom dijelu. Odlična stvar je također i to što je hladnjak mali potrošač što u osnovi znači da će u 24h potrošiti 0,47 kWh (A+++), i iznimno je tih sa razinom buke od max. 38 dB.

Kombinirani hladnjak Gorenje

Rashladni dio

Kombinirani hladnjak Gorenje sa NoFrost tehnologijomUnatrašnjost hladnjaka i raspored polica i ladica za čuvanje voća i povrća mi je također bio bitan i zahtjevala sam što više mjesta i što više mogućnosti. Tako moj kombinirani hladnjak/zamrzivač Gorenje unutar rashladnog dijela ima čak 5 staklenih polica, žičani nosač za boce, 3 simple Slide police na vratima hladnjaka prilagodljive po visini jednostavnim klikom, policu za boce na vratima hladnjaka, Zero Zone ladicu i ogromnu CrispZone ladicu s HumidityControl regulacijom vlage za čuvanje voća i povrća. Hladnjak je također odlično osvjetljen LED lampicom na stropu.

  • ZeroZone ladica unutar hladnjaka je fantastična zato što je unutar nje temperatura uvijek oko 0 stupnjeva. To je čini idealnom za čuvanje svježeg mesa i mesnih prerađevina te ostalih lako pokvarljivih namirnica. Što to konkretno znači? Pa npr. dođete iz trgovine, kupite veću količinu svježeg mesa, a nemate vremena odmah ga obraditi i pospremiti u zamrzivač. U ZeroZone ladici ga možete bez ikakve sumnje ostaviti i do 5 dana i ništa mu neće biti 😉
  • CrispZone je jedna od najvećih ladica za voće i povrće na tržištu. Niska temperatura i mogućnost regulacije vlage osiguravaju dužu svježinu voća i povrća. 

Kombinirani hladnjak Gorenje

  • IonAir i MultiFlow 360°

    Kombinirani hladnjak GorenjeIdealna mikroklima na svakoj polici. Kako bi održali hranu što duže svježom i zdravom, Gorenje hladnjaci koriste IonAir tehnologiju. Tako donose prirodu u hladnjake konstantnim raspršivanjem negativnih iona u hladnjak. Negativni ioni su prirodni pročiščivaći zraka, zaslužni za osjećaj svježine u šumi, pored vodopada ili nakon kiše. Preuzeti direktno iz prirode, negativni ioni stvaraju najzdraviju okolinu za pohranjivanje namirnica u hladnjaku. IonAir tehnologija uklanja neprijatne mirise i plijesan i osigurava optimalnu razinu vlage. Ovakva prirodna mikroklima značajno produljuje svježinu i život namirnica, a hladnjak postaje savršen okoliš za povrće iz vašeg vrta, sireve, jaja, komad torte ili salatu od rajčice. Ventilacijski sustav MultiFlow 360° ravnomjerno distribuira ionizirani zrak kroz 14 ventilacijskih otvora i održava ravnomjernu temperaturu na svakoj polici hladnjaka.

  • AdaptTech – hladnjak koji prepoznaje vaše navike. Ovaj pametan sustav osmišljen je da održava optimalnu temperaturu u hladnjaku bez obzira na to koliko često otvarate vrata hladnjaka. Kada su vrata otvorena, temperatura naglo raste i namirnice su izložene termalnom šoku koji ubrzava kvarenje namirnica. Hladnjak s tehnologijom AdaptTech stalno prati i analizira način kako ga koristite. Sukladno tome, može predvidjeti kada ćete otvoriti vrata hladnjaka i prije nego što to učinite, on će smanjiti temperaturu za 1 ili 2° kako bi osigurao stalnu ujednačenu temperaturu te svježe namirnice pune hranjivih tvari.
  • SuperCool – brzo hlađenje nakon tjedne nabavke. Funkcija brzog hlađenja spušta temperaturu u prostoru hladnjaka do 3°C, što je gotovo dvostruko niže od uobičajene temperature. U kombinaciji s velikim obujmom rashladnog dijela, ova temperatura idealna je za brzo hlađenje nakon velike kupovine namirnica. Nakon šest sati funkcija se automatski isključuje, a temperatura u prostoru hladnjaka vraća se na ranije namještenu.
  • Genuine Inox – Svi IonGeneration hladnjaci ističu se svojom estetikom, posebno zbog svojih vrata od nehrđajućeg čelika. Vrata su presvučena s posebnim TouchFree premazom otpornim na otiske prstiju, pa su hladnjaci jednostavni za čišćenje. Nehrđajući čelik svojom dugotrajnošću dodatno doprinosi duljem životnom vijeku aparata.

Zamrzivački dio

Dovoljno prostran zamrzivački dio također bi je bio jako bitan kod nabavke ovog kombiniranog hladnjaka. Kapacitet zamrzavanja je 12 kg/24h, obujma od 98l. Zamrzivač se sastoji od 3 ladice za zamrzavanje, od čega je gornja ladica namjenjena za vrlo intenzivno zamrzavanje do -30 stupnjeva (ExtreemeFreeze), a srednja je ladica doista XXL SpaceBox i nju stane stvarno puuuno namirnica. Osim toga, unutar zamrzivača su 2 staklene police. To mi omogućuje npr. zamrzavanje većih namirnica kao što je npr. velika purica ili torta. U tom slučaju ladica se izvuče pa ostanu samo staklene police na koje se onda smjeste namirnice. Zgodno, zar ne? 😉

Kombinirani hladnjak Gorenje sa NoFrost tehnologijom

No Frost. No Problems

No ono najbitnije od svega je NoFrost Plus  funkcija. Jedan od najboljih sustava hlađenja na tržištu, ugrađen u zamrzivački dio, sprječava nakupljanje leda i inja kako bi se održao nizak stupanj potrošnje električne energije. To u praksi znači da nećete morati odmrzavati zamrzivač i tone leda koje su se inače nakupljale jer uz NoFrost sustav leda nema! Kada se na stražnjoj stjevci nakupi manja količina leda, on se otapa automatski. NoFrost Plus sustav istovremeno, u rashladnom dijelu, održava idealnu mikroklimu za svježe namirnice. Kruženje ioniziranog zraka sprječava isušivanje hrane te zadržava vitamine i minerale.

Sve navedene funkcije kombiniranog hladnjaka Gorenje iskušala sam prije pisanja ovog teksta i doista su opravdane. Neke od njih vam uvijek iznova predstavljam i u video receptima na ReciPeci Youtube kanalu, pa ako još niste, besplatno se pretplatite i budite uvijek na vrijeme obaviješteni o novim video receptima 🙂

Iako se još uvijek navikavam na ovog novog ljepotana u svojoj kuhinji, oduševljava me svakim danom sve više i pitam se, kako sam uopće mogla bez njega tolike godine?! 😉

Ako imate kakvo pitanjce, sumnju ili dvojbu oko ovakove vrste hladnjaka, pišite mi i rado ću vam pomoći svojim savjetom.

Vaša Sandra