Prošlog sam vam tjedna pisala o važnosti oralne higijene kod djece. Budući da moji klinci znaju da mama ima svoju web stranicu i da piše ‘tamo nekakve recepte’, znaju skoknuti na recipeci i pogledati što sam radila. Budući da ovi malci ne znaju baš čitati na veliko, stariji brat im pomogne i ‘prevede’ ono što ih zanima, no brat kao brat, naravno da će im napraviti spačku gdje god stigne, pa im je tako lijepo objasnio da je mama pisala o ‘zboralnoj higijeni’. I dođu oni i pitaju: ‘A mama, jel zboralna higijena ono kad se pjeva u zboru?’ :)) Rekoh im da oralna i zboralna higijena i nisu tako daleko jedna od druge jer ako hoće pjevati u zboru jednog dana, neće to moći ako ne budu imali lijepe i čiste zube. Naravno da su odmah rekli da oni niti ne žele pjevati u zboru al’ dobro, vrijedilo je pokušati 😉 Iako, s pranjem zuba generalno nemamo nekih problema puno je veći problem nagovoriti ih na pravilno pranje zuba svako veče prije spavanja, ali tu su opet, svako prema svojoj dobi različiti i vjerujem da ću ih kako odrastaju uspjeti uvjeriti u važnost pranja zuba.

Iako smo Plidentu Junior  već koristili, kada sam im rekla da ćemo slijedećih desetak dana radi recenzije prati zube za recipeci, bili su oduševljeni. Malo ih je razočaralo to što nisu dobili nekoliko različitih vrsta pasti za zube umjesto samo jedne rozne s okusom šumskog voća, no spremno su se upustili u raspravu o pastama. Iste smo paste podijelili našim malim susjedima u želji da i od njih dobijemo mišljenje.

Dečki su svi odreda komentirali gotovo istu stvar: “To je pasta za cureeeee, sva je rozaaaa“, no budući smo ih ipak nagovorili da ju probaju reakcije su bile svakojake: od totalne indiferentnosti do krajnjeg oduševljenja.

 

 

Evo nekih mišljenja naših pokusnih zečića:

  • Bruno (7): “Pasta ti je baš čvrsto ljuta” no nakon uvjeravanja da mu iz usta nakon pranja miriše baš fino kao da je žvakao žvaku, peremo zube s njom svaki dan i iz dana u dan je sve manje ‘čvrsto ljuta‘ 😉
  • Magdalena (5): “Aaaa kak’ je lijepa roznaaaa, a šta nema možda i ljubičaste?” – što reći, tom djetetu bi mogli podvaliti i crnog vraga samo da je lijepe boje 😀 Što se okusa tiče ona komentirala: “Baš je fina slatka, može se i pojest‘?”
  • Matko (11): “Nema šanse da operem zube s tim, to je pasta za bebačeeee” – no dobro, što jest – jest, dečka su već počele pucati bube u glavi i mogu razumjeti takvu reakciju. No zato sam mu ponudila Plidenta Tweens i to je prošlo. Finog je okusa i mirisa kao na svježu spearmint gumu za žvakanje, sliči pasti za zube ‘za odrasle’ i sudeći po njegovoj reakciji, naslućujem da je i on pronašao svoju pastu za zube 😉

Od susjedića koji su željeli ostati anonimni smo dobili info da je pasta ‘čist ok’. Sličnih su reakcija bili kao i moji klinci: dečki manje oduševljeni od cura zbog boje, no u pravilu, nemaju ništa protiv.

Ono što je moje klince dodatno zaintrigiralo je ambalaža. U prilog tome govore ovi crteži koje možete vidjeti a koje je napravila moja djevojčica totalno oduševljena medvjedićem koji proviruje sa paste za zube. Dakle, ako ste mislili da pasta služi samo za pranje zubi, grdno se varate. Kutije od pasti mogu poslužiti za igru i nemojte ih bacati – kada ih skupite dovoljno, možete od njih napraviti neobične robote, ograde, vlakove, autobuse ili nebodere. Možete ih presvući i papirima u boji, no ako su kutijice ovako lijepe šarene kakve ima Plidenta  to neće biti potrebno i možete prionuti na posao. Djeca su nepresušni izvor novih ideja i ako po prirodi nisu samoinicijativna, malo ih samo potaknite na nešto i vidjet ćete kako mašta doista može svašta 😉

A što još mašta, malo volje i par dobrih ideja može učiniti, pročitajte na ovim zanimljivim blogovima:

I za kraj jedno remek djelo jednog gorljivog člana fun cluba Plidente, naše Magdalene…nazvasmo sliku “Plidentolina” 😀

Oznake:

  • Prikaži komentare (0)

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Priče s poroda – Dajanina priča

Drage moje čitateljice, majke sadašnje, dugogodišnje i one koje će to tek postati, evo ...

Tjestenina Butternut

Vaši recepti za nagradnu igru Recept poslala: Marta Pribanić iz Zagreba Sastojci za 4 ...

Istine i zablude o porodu

Prije nekog vremena razgovarala sam sa jednom meni jako dragom osobom koja je nedugo ...

8. ožujak – Međunarodni dan žena

Dan žena obilježava se od početka 20. stoljeća no službeno je postao svjetski dan ...

Dječje stolice

Svakog desetog u mjesecu u gradu Benkovcu je sajam. U početku je to bio ...