Aromatična piletina u umaku od senfa i gljiva

Aromatična piletina u umaku od senfa i gljiva idealno je jelo za vas ukoliko želite osvježiti svoj jelovnik nečim drugačijim i neobičnim, a opet jednostavnim. Kada biste pileća prsa jednostavno ispržili, a potom pirjali u umaku od senfa i vrhnja s gljivama, dobili biste ukusno i fino, ali prilično dosadno jelo 😉 No, ako ta ista pileća prsa začinite češnjakom, potom zamotate sa pancetom u male rolice, pa sve skupa pirjate u istom tom umaku dobit ćete potpuno drugačije jelo! Budući su pileća prsa prilično ‘suhi’ komad mesa, dobro ih je prilikom termičke obrade omekšati. A panceta će napraviti upravo to – podariti će vašoj piletini potrebnu dozu sočnosti i zanimljiv okus 😉

Budući se zarolani komadići piletine sa pancetom nižu na male drvene štapiće, a tek potom prže i pirjaju, dobiti ćete zanimljiv način posluživanja gotovog jela. Ništa manje bitan nije način na koji ćete narolati i nabosti piletinu na štapiće. Ne morate se mučiti sa rezanjem i nabadanjem na štapiće prilično klizavih zarolanih komadića. Jedostavno kroz veće rolade na više mjesta nabodite štapiće, a potom između štapića jednostavno prođite oštrim nožem i prerežite do kraja. Tako ćete u trenu dobiti mali ražnjić sa dva zarolana komadića savršene strukture 😉 Da bi vam ovaj postupak uspio morate imati  dobar i oštar nož sa kojim ćete napraviti čvrste i precizne rezove kroz roladu.

Aromatična piletina u umaku od senfa i gljiva jelo je koje možete poslužiti kao fini ručak, a također će dobro doći i kao ukusna večera. Izvrsno paše uz tjesteninu, no također ga možete poslužiti uz pire krumpir ili rižu. Miješana salata od sezonskog povrća staviti će točku na i ovom finom jelu, a za svoj trud nagradite se čašom dobrog bijelog vina 🙂

Piletina u umaku od senfa i gljiva

Aromatična piletina u umaku od senfa i gljiva

POTREBNO:

(za 4 osobe)

  • 4 komada pilećeg filea
  • 8 komada tanko rezane pancete
  • 250 g šampinjona
  • 1 luk
  • 3 žlice senfa (vrsta po želji)
  • 3 žlice kiselog vrhnja
  • 100 ml bijelog vina
  • 2 žlice češnjaka u prahu
  • sol
  • papar
  • 2 žlice gustina

PRIPREMA:

  1. Pileći file uzdužno prerežite na dva komada podjednake debljine. Svaki komad istucite batom za meso između dva komada prozirne folije ili vrećice za zamrzavanje. Na ovaj ćete način lakše utanjiti nježno i osjetljivo pileće bijelo meso, a da se ono ne raspadne 😉
  2. Tanke komade filea posolite, popaprite i posipajte češnjakom. Na svaki komad stavite po jedan komad pancete pa pažljivo savijte u roladu. Napravite isto sa svim preostalim sastojcima.
  3. Sada uzmite po dvije rolade i stavite ih jednu uz drugu. Kroz obje rolade pažljivo progurajte kraći drveni štapić po mogućnosti na istoj udaljenosti da budu jedan od drugoga.
  4. Sada uzmite oštar nož i zarežite do kraja između svakog štapića. Trebali biste dobiti tri ražnjića sa po dvije roladice.
  5. Na malo ulja pržite ražnjiće sa obje strane. Stavite ih na stranu, pa na istom ulju pržite sitno sjeckan luk. Nakon 2-3 minute dodajte i šampinjone koje ste prethodno očistili i narezali nožem na tanke listiće. Pirjajte sve skupa uz povremeno miješanje dok ne ispari gotovo sva tekućina.
  6. Dodajte tada vino, dodatno začinite solju i paprom po želji pa pirjajte dok ne ispari vino. Sada je vrijeme da dodate cca 300 ml vode. Promiješajte i vratite ražnjiće u tavu. Poklopljeno pirjajte 20 min.
  7. Izvadite ražnjiće na stranu. Dodajte u umak senf i kiselo vrhnje, promiješajte. Dodajte i gustin pomiješan sa 100 ml vode kako bi se umak zgusnuo. Ako procijenite da je pregusto dolijte još malo vode. Vratite ražnjiće u umak i pirjajte sve skupa još 10 minuta.
  8. Poslužite uz kuhanu tjesteninu ili ružu. Dobar tek!

Recept u slikama:

Oznake:

  • Prikaži komentare (1)

  • Marija

    prvi put sam se susrela s receptom di je luk u prahu ali nisam zeznula kolicinu, uz to barila tjesteninu i stvarno je rucak bija super, ponoviti cu ovo svakako

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Prhki kolačići s kokosom

Kako bismo razbili današnju popodnevnu monotoniju i doskočili dosadi danas smo se moja dječica ...

Meksičke enchilade sa mljevenim mesom i chili umakom

Kada za ručak poželite pojesti nešto sočno, dobro začinjeno i jako fino, meksičke enchilade ...

Jeftina rođendanska torta

Proslave dječjih rođendana trošak su same po sebi bez da ispečete ijedan komadić nečega. ...

Krašuljci – obavezni božićni kolači svakog doma

Krašuljci, ti sitni božićni kolači, mirisni keksi sa orasima i čokoladom obavezni su dio ...

Jednostavni kolač od vrhnja sa jagodama

Iako kolače nekako najčešće radim vikendom, posebno me veseli usrećiti moje ukućane nečim slatkim ...

Gratinirano povrće – ukusan i zdrav obrok

Gratinirano povrće, u ovom slučaju brokula s mrkvicom i krumpirom, jelo je koje možete ...