Sjećate se naše nagradne igre od nedavno u kojoj ste mi slali recepte za svakakve fine papice? E, tom je prilikom na moju adresu stiglo puno predivnih recepata i ideja a jednu od njih koja mi je bila najprimamljivija i koja je na kraju i sakupila najveći broj vaših glasova odlučila sam isprobati. Stoga, evo i mojih paprika punjenih krumpirom. Za ovu sam priliku malo modificirala recept i umjesto paprika babura koristila paprike roge koje sam baš tad imala u špajzi. O ovim se paprikama puno pričalo i raspravljalo i na našoj facebook stranici i ovdje pa neću puno dužiti i ponavljati već rečeno. Ovo je definitivno jako fino jelo s kojim nećete imati puno posla u kuhinji. Možete ga poslužiti kao prilog mesnom pečenju (kao što je to kod mene bio slučaj) ili pak kao samostalno lagano jelo. Možete ga također ‘pojačati’ suhom slaninom ili pancetom, i to je u biti ono što je meni falilo u ovim mojim paprikama. Jednostavno nisu imale dovoljno okusa bez pancete, tako da drugi put definitivno u krumpir ubacujem i prženu pancetu i malo luka. Paprike sam prelila kiselim vrhnjem kako je u receptu bilo navedeno, ali to nije imalo puno smisla jer se sa pečenih paprika kožica skidala u komadu a sa njom i zapečeno vrhnje tako da to vrhnje jednostavno nije niti došlo do izražaja. Kiselo vrhnje da, ali samo kao prilog uz paprike, nikako zapečeno 😉 Eto, nadam se da sam sve rekla, nama je bilo fino, barem ovom dijelom familije koji je lud za paprikama pa recept toplo preporučam i nadam se da ćete i vi uživati u njemu.

Potrebno:

  • nekoliko paprika roga (ili babura) – količina proizvoljna
  • oko 1/2 kg krumpira (opet, količina ovisi o količini paprika)
  • 2 luka
  • 10 dag pancete
  • kiselo vrhnje
  • vegeta, sol, papar

Priprema:

  1. Paprike oprati i očistiti od sjemena.
  2. Krumpir kratko prokuhati, oguliti i naribati. (može se ovo raditi i sa sirovim krumpirom, ali mislim da bi se onda predugo sve to skupa peklo u pećnici i da bi se paprike za to vrijeme raspale jer one zahtjevaju kraće vrijeme toplinske obrade od krumpira)
  3. Luk nasjeckati i pržiti sa sjeckanom pancetom.
  4. Pomijašati luk i krumpir, začiniti po ukusu, pa tom smjesom puniti pripremljene paprike.
  5. Slagati ih na lim preko papira za pečenje (tako ćete imati manje posla sa pranjem lima poslije 😉 ) premazati kiselim vrhnjem (ako želite, ako ne nema veze) i ispeći u pećnici na 180° oko 30-tak min ili dok ne primjetite da su paprike omekšale i porumenjele.

Poslužiti vruće uz mesno pečenje ili uz neki umak kao samostalno jelo.

Recept u slikama:

Dobar tek!

Oznake:

  • Prikaži komentare (5)

  • Jana

    Sandrice!
    Jučer sam isprobala recept koji već dugo (godinama) nagledavam iz jedne kuharice. Radi se o paprikama punjenim mješavinom jaja i feta sira, i zapečenim – savršeno! Jedno od onih jela gdje četiri sastojka čine takvu harmoniju okusa da im stvarno ništa više niti ne treba. Definitivno preporučam isprobati dok je još sezona paprika.

    Pusa iz Čk

  • admin

    Super zvuči Jana, a kakva jaja stavljaš unutra, kuhana, pečena ili ih sirova pomiješaš sa sirom?

  • Jana

    Sirovo jaje pomiješaš sa zdrobljenim feta sirom tako da masa bude žitka, ne tekuća i ne pretvrda. Tom masom puniš već pečene i oguljene paprike (kojima si napravila prorez u sredini tako da ih možeš napunit). Položiš na lim, pokapaš maslinovim uljem i malo posoliš i popapriš. Pečeš u pećnici dok se sir ne nabubri i dobije boju. Poslužiš uz bijeli kruh (za točanje).

  • admin

    Superiška, treba probati stvarno! Bitno da ima nešto za točanje 😉

  • Karolina Balog

    Već dugo pratim ovaj blog i isprobala sam puuuno recepata…sto se tiče paprika punjenih krumpirom, ja ih oduvijek pravim sa sirovim krumpirom, s tim da kod pečenja ulijem malo vode i pokrijem s folijom. Folija se skine pred kraj da sve porumeni i to je to. Prilog je uvijek vrhnje. Krumpir mora biti dobro začinjen i onda je to to… :)(sol, papar) ja preferiram cešnjak umjesto luka, ubaciti pred kraj onako između paprika za okusić

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Trokutići s jabukama – trokutasta pita s jabukama

Štrudle od tankih kora savijače svi doma obožavamo, i svatko ima svoju omiljenu vrstu ...

Zapečeni pužići sa sirom

Prošao je evo još jedan petak bez ribe iako sam obećala svojima da ću ...

Cvjetna pizza pogača

Mnogi će reći da pizza koja se ispeće doma nema veze za pravom pizzom ...

Bagels peciva sa rupom i sjemenkama idealna za sendviče!

Bagels peciva su nešto za što ste sigurno puno puta čuli u raznim američkim ...

Varivo od tikvica sa mlijekom

Varivo od tikvica sa mlijekom jedno je od najdražih jela mog djetinjstva. Ovo je ...

Ječmena kaša sa povrćem

Ječmena kaša sa povrćem ukusan je i zdrav obrok koji možete pripremiti kao prilog ...