Sočni kolač sa višnjamaSočni kolač sa višnjama doista je nešto što će vas oduševiti svojom mekoćom i podatnošću, i to na prvi zalogaj, a tu mislim na ono prvo kušanje još toplih kremica prilikom pripreme kolača. Kušanje i lizuckanje krema od djetinjstva mi je ostalo omiljenom aktivnošću u kuhinji prilikom pečenja kolača, a kako jabuka ne pada daleko od stabla, i moji su klinci nerijetko pokraj mene sa prstima ljepljivim od kreme. Naročito kada kreme ima puno i kada je tako fina kao što je to slučaj sa ovim sočnim kolačem sa višnjama. Zna se dogoditi da ponekad totalno pretjeram sa probavanjem kreme za kolač pa da onog trena kada kolač bude gotov izgubim interes da ga uopće probam cijelog. Bila sam jako znatiželjna kakao će ispasti ovaj sočni kolač s višnjama zato što sam ga radila sa gotovim kupovnim korama za tortu iako nisam preveliki ljubitelj tih gotovih proizvoda i smatram da kolač sa tako nečim nikad ne može biti dovoljno fini kao onaj kolač za koji se biskvit ispeče. Te gotove kore za torte vrlo često su i jako suhe, pa iako ih Sočni kolač sa višnjamane koristim često, znala sam raditi klincima za rođendan kada sam bila u žurbi i gotovo uvijek to doista ne bi bilo to ( no, budući su klinci na rođendanima naješće najmanje zainteresirani za tortu i najčešće je doslovno unište sa dva-tri zalogaja, razočaranje nikad nije bilo veliko 😉 ) Ovaj put sam opet bila u nekakvoj žurbi, a kolač sam morala imati pod hitno, pa sam odlučila iskoristiti još jednom te gotove kore, ali sam ih ovaj put toliko jako natopila sokom od višanja da se one uopće nisu osjetile u kolaču i sve zajedno je imalo savršeni okus, kao da jedete jednu veliku porciju kakve fine kreme 😀 Kremice sam radila po malo modificiranom receptu za Bloody berry tortu, samo što sam umjesto šumskog voća koje je trebalo ići u ovaj kolač, iskoristila višnje kojih ovih dana ima na svakom koraku, što na stablima, što po travnjacima, što u sokovima ili kompotima. Sočni kolač sa višnjama bit će također idealan kremasti kolač za sve vas koji niste vični u pečenju biskvita, ili pak jednostavno nemate vremena za pečenje kao što je to bio slučaj samnom. Kolač sam radila u četvrtastoj formi, no ako nabavite okrugle kore, tada može imati i oblik torte. Također možete ispeći svoje bsikvite po nekom svojem receptu i nadjenuti ih ovim kremama. Izbor je na vama, no u svakom slučaju nećete pogriješiti ukoliko poželite omastiti brk nečim usrnebesno voćnim i savršeno sočnim 😉

Sočni kolač sa višnjama

POTREBNO:

  • pakiranje od tri gotove tamne biskvitne kore

Sočni kolač sa višnjamaZa žutu kremu:

  • 1 l mlijeka
  • 9 žlica šećera
  • 3 pudinga od vanilije
  • 150 g maslaca

Za voćnu kremu:

  • 350 g očišćenih višanja iz kompota
  • 150 g šećera
  • 100 ml vode
  • 80 g gustina
  • 80 g maslaca

PRIPREMA:

  1. Za žutu kremu pomiješati puding sa šećerom i cca 200 ml mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhati pa u kipuće ukuhati puding. Miješati i kuhati nekoliko minuta dok se ne zgusne. Ohladiti uz miješanje kako se na vrhu ne bi stvorila korica. U ohlađeni puding umiješati maslac koji ste prethodno izradili mikserom.
  2. Za voćnu kremu zakuhati u posudi višnje sa vodom i šećerom. Za to vrijeme razmutiti gustin sa nekoliko žlica soka od višanja pa ga ukuhati u kipuću smjesu od višanja, vode i šećera. Kuhati uz miješanje par minuta dok se ne zgusne. Krema je gotova kada postane ravnomjerno sjajna i tamna. U vruću kremu umiješati maslac izrezan na komadiće, promiješati da se sjedini pa ohladiti.
  3. Kore prije filanja preliti sokom od višanja kako bi bile što sočnije. Na svaku koru premazati prvo voćnu kremu, potom žutu kremu, pa ponavljati dok se ne potroše svi sastojci. Po želji kolač premazati tučenim slatkim vrhnjem i čokoladnim mrvicama.
  4. Poslužiti dobrio rashlađeno.

Dobar tek!

Recept u slikama:

Pripremiti kreme i biskvitSlagati redom biskvit, crvenu kremu, žutu kremu......i tako redom dok se ne potroše svi sastojci

Oznake:

  • Prikaži komentare (4)

  • fleky

    Gdje kupiti kore?

  • Sandra Gašparić

    U bilo kojoj trgovini, a ima ih doista svugdje i to od različitih proizvođača.

  • Bojana

    Zanima me s koliko soka prelijevate kolač, otprilike koliko dl?

  • Sandra Gašparić

    Ehh, nikad ne mjerim taj sok koji mi ostane od kompota. Nekad ga bude više, nekad manje, ali svakako najmanje 200-300 ml ukupno.

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Šiš ćevapi na jednostavan ReciPeci način

Iako bi šiš ćevapi zbog te male riječice ‘šiš’ koja označava ražnjić mogli biti ...

Ljetni kolač s breskvama

Kod nas u voćnjaku breskve su ove godine baš fino rodile. Ima ih toliko ...

Salata od mahuna

Vjerujem da će se većina vas zapitati: Ma čemu recept za salatu? ili Ma ...

Quesadilla – sočni meksički sendviči sa grilla

Quesadilla je samo jedno od mnogih, meni dragih meksičkih jela koja prilično često pripremam ...

Beze torta, Mrkvin kolač, Domaće kocke

O receptima iz bilježnica… BEZE TORTA Beze smjesa: 6 bjelanjaka 30 dag šećera limunov ...