Oslić alla bakalar

Oslić alla bakalarOslić alla bakalar savršeno je jelo za sve ljubitelje morske ribe, naročito za one koji su oduvijek htjeli probati pravog bakalara, a nisu si ga mogli priuštiti iz raznih razloga. Istinski ljubitelji i poznavatelji bakalara se možda ne bi složili s tim, no oslić će u ovom slučaju odlično odglumiti bakalara jer je prije svega bijela morska riba kao i bakalar, a uz dodatak češnjaka, maslinovog ulja i ribljeg temeljca za jela teško da ćete primjetiti razliku. Također nije nebitna činjenica to što je oslić riba koja se danas može nabaviti u gotovo svih ribarnicama i trgovinama, bilo da ga kupujete kao oslić filete zamrznute ili sirove, bilo kao cijele primjerke ribe s glavama ili ne, te je uz to i cijenom prihvatljiv. Oslić alla bakalar odlična je opcija finog jela u raznim varijantama, te nećete pogriješiti ako se odlučite za ovaj obrok bilo za ručak ili večeru, a najbolje u cijeloj priči je to što je ovo jelo s kojim ćete biti brzo gotovi, jednostavno se priprema i ne zahtjeva nikakvo posebno umijeće u kuhinji, već samo malo dobro volje i nekoliko osnovnih sastojka. Evo recepta:

Oslić alla bakalarOslić alla bakalar

POTREBNO:

  • 500 g oslića (file)
  • 800 g krumpira
  • 500 ml ribljeg temeljca
  • 1,5 dl bijelog vina
  • 3 češnja češnjaka
  • maslinovo ulje, vezica peršinovog lišća, ružmarin, 2 lovorova lista
  • papar, sol

PRIPREMA:

  1. File oslića narezati na komadiće, a krumpir oguliti i narezati na ploškice 1/2 cm debljine.
  2. U riblji temeljac dodati ružmarin i lovorov list i zatim komadiće oslića. Kuhati svega nekoliko minuta, pa ribu izvaditi na stranu šupljom žlicom.
  3. Sada u isti taj temeljac dodati ploške krumpira. Kuhati 15-tak minuta. Pazite da se krumpir ne prekuha i ne raspadne!
  4. U vatrostalnu posudu uliti malo ulja, posipati sitno kosanim peršinovim lišćem i protisnutim češnjakom, pa naizmjence slagati redove krumpira i ribe. Između svakog reda posipajte peršinom i češnjakom. Neka gornji sloj bude pretežito krumpir. Zaliti sve vinom i preostalim temeljcem, poklopiti poklopcem ili alu folijom pa peći u pećnici na 170ºC 20-tk minuta. Oslić alla bakalar pustite da malo odstoji u svom soku prije posluživanja, a ako primjetite da vam je ostalo previše temeljca i da ga krumpir nije lijepo upio, slobodno malo odlijte.

Dobar tek!

Recept u slikama:

Prokuhati ribu i krumpir u temeljcuOcijediti ribu i krumpir iz temeljcaZavršiti slaganje krumpiromZapeći sve skupa u pećnici i poslužiti! Dobar tek

Oznake:

  • Prikaži komentare (0)

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Žličnjaci od tikvica

Recept poslala: Tanja Gregur iz Preloga Ako kojim slučajem još uvijek naletite na kakvu ...

Prhki kolač sa malinama i pudingom

Kada me ljudi pitaju koji mi je najdraži kolač, teško se odlučujem, no nakon ...

Integralna peciva

Moglo bi se reći da su mirisna i topla peciva svih mogućih vrsta i ...

Zdravi bezglutenski kolač od rogača, jabuka i kokosa

Napraviti zdravi bezglutenski kolač od rogača,jabuka i kokosa koji će biti ukusan i sočan ...

Šarena riža na mlijeku

Riža na mlijeku kao i npr. pšenični gris na mlijeku vjerovatno su najpoznatiji i ...

Punjeni lungić sa špinatom omotan pancetom

Ako želite oduševiti svoje nepce ili impresionirati drage ljude neviđeno finim ručkom, punjeni lungić ...