OLYMPUS DIGITAL CAMERAIma li što ljepše u hladno jesenje popodne od zamamnog mirisa sočnog kolača iz pećnice koji polako ulazi u svaki kutak stana i toplinu doma čini još ugodnijom? I doista, dok fina, a kasnije ćemo to spoznati i sočna savijača s jabukama koja se doista jednostavno priprema polako dobiva zlaćanu koricu čovjek se odmah osjeti nekako ugodnije i bolje. Štrudla s jabukama jednostavna je iz razloga što se priprema s lisnatim tijestom koje danas možete naći u gotovo svakom većem dućanu kao već gotove i nezamrznute razvaljane kore, te ih je potrebno samo premazati odgovarajućim nadjevom, zarolati i ispeći! Budući sam i sama najčešće pobornik onoga da su najbolje stvari često najjednostavnije, ovoga puta na red je došao jednostavni nadjev od jabuka sa samo malo krušnih mrvica i šećera, a neodoljiv miris i aromu dali su ovoj savijači Dr. Oetkerovi Tradicionalni dodaci za Štrudlu od jabuka , čija je baza mirisni cimet i aroma limuna. Na poleđini vrećice nalazi se i recept za tradicionalnu štrudlu s jabukama koji se inače priprema s tankim korama za savijače. A ja vam ovaj put donosim recept i fotografije štrudle s jabukama napravljene s lisnatim tijestom. Jednostavno, ukusno i jako jaaaako fino. OLYMPUS DIGITAL CAMERAPotrebno:

Priprema:

  1. Jabuke oguliti i očistiti pa nasjeckati na tanke ploškice. Pošećeriti po potrebi, pustiti da odstoje 10-tak minuta pa stisnuti rukama da se ocijedi višak tekućine. Tada dodati vrećicu dodataka za štrudlu od jabuka i dobro promiješati.
  2. Na razvaljane kore (ukoliko kupujete zamrznuto lisnato, potrebno ga je prvo odmrznuti pa tanko razvaljati u obliku pravokutnika) ravnomjerno rasporediti nadjev od jabuka, posipati ga s dvije žlice krušnih mrvica (mrvice će tijekom pečenja upiti višak tekućine iz jabuka i spriječiti da kolač bude ‘pregnjecav’), pa oprezno zarolati u roladu.
  3. Premjestiti roladu na lim za pečenje obložen papirom za pečenje tako da spojena strana bude na dnu, laganim rezovima oštrim nožem zarezati roladu ukrasno po vrhu, premazati sa žumanjkom i po želji posipati malim komadićima maslaca.
  4. Isto ponoviti s drugim listom tijesta.
  5. Savijače peći u zagrijanoj pećnici na 200°C 35 minuta.
  6. Pustiti da se ohladi par minuta pa rezati na komade željene veličine, posipati šećerom u prahu i poslužiti.
  7. Dobar tek!

Više o dodacima za štrudlu od jabuka i drugim Dr. Oetkerovim tradicionalnim dodacima za kolače pogledajte ovdje ! Recept u slikama (snimljeno Olympus digitalnim fotoaparatom): OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oznake:

  • Prikaži komentare (0)

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Prazna pita

Kako joj i naziv sam kaže, ovo je doista jedna prazna pita, što će ...

Domaći ReciPeci kebab

Jeste li kad poželjeli pojesti zdravi fast food? Ja jesam, puno puta…Dok sam bila ...

Čokoladne kocke s jagodama

Jagode i čokolada – kombinacija kojoj malo tko može odoljeti pogotovo kad su u ...

Pita od limuna – Lemon meringue pie

Pita od limuna nedvojbeno je fini kremasti kolač koji će vas oduševiti svojom svježinom ...

Pileće frikadele

Ako ste kojim slučajem uspjeli nabaviti kokošje meso i vrlo rado biste ga potrošili ...