OLYMPUS DIGITAL CAMERAIma li što ljepše u hladno jesenje popodne od zamamnog mirisa sočnog kolača iz pećnice koji polako ulazi u svaki kutak stana i toplinu doma čini još ugodnijom? I doista, dok fina, a kasnije ćemo to spoznati i sočna savijača s jabukama koja se doista jednostavno priprema polako dobiva zlaćanu koricu čovjek se odmah osjeti nekako ugodnije i bolje. Štrudla s jabukama jednostavna je iz razloga što se priprema s lisnatim tijestom koje danas možete naći u gotovo svakom većem dućanu kao već gotove i nezamrznute razvaljane kore, te ih je potrebno samo premazati odgovarajućim nadjevom, zarolati i ispeći! Budući sam i sama najčešće pobornik onoga da su najbolje stvari često najjednostavnije, ovoga puta na red je došao jednostavni nadjev od jabuka sa samo malo krušnih mrvica i šećera, a neodoljiv miris i aromu dali su ovoj savijači Dr. Oetkerovi Tradicionalni dodaci za Štrudlu od jabuka , čija je baza mirisni cimet i aroma limuna. Na poleđini vrećice nalazi se i recept za tradicionalnu štrudlu s jabukama koji se inače priprema s tankim korama za savijače. A ja vam ovaj put donosim recept i fotografije štrudle s jabukama napravljene s lisnatim tijestom. Jednostavno, ukusno i jako jaaaako fino. OLYMPUS DIGITAL CAMERAPotrebno:

Priprema:

  1. Jabuke oguliti i očistiti pa nasjeckati na tanke ploškice. Pošećeriti po potrebi, pustiti da odstoje 10-tak minuta pa stisnuti rukama da se ocijedi višak tekućine. Tada dodati vrećicu dodataka za štrudlu od jabuka i dobro promiješati.
  2. Na razvaljane kore (ukoliko kupujete zamrznuto lisnato, potrebno ga je prvo odmrznuti pa tanko razvaljati u obliku pravokutnika) ravnomjerno rasporediti nadjev od jabuka, posipati ga s dvije žlice krušnih mrvica (mrvice će tijekom pečenja upiti višak tekućine iz jabuka i spriječiti da kolač bude ‘pregnjecav’), pa oprezno zarolati u roladu.
  3. Premjestiti roladu na lim za pečenje obložen papirom za pečenje tako da spojena strana bude na dnu, laganim rezovima oštrim nožem zarezati roladu ukrasno po vrhu, premazati sa žumanjkom i po želji posipati malim komadićima maslaca.
  4. Isto ponoviti s drugim listom tijesta.
  5. Savijače peći u zagrijanoj pećnici na 200°C 35 minuta.
  6. Pustiti da se ohladi par minuta pa rezati na komade željene veličine, posipati šećerom u prahu i poslužiti.
  7. Dobar tek!

Više o dodacima za štrudlu od jabuka i drugim Dr. Oetkerovim tradicionalnim dodacima za kolače pogledajte ovdje ! Recept u slikama (snimljeno Olympus digitalnim fotoaparatom): OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oznake:

  • Prikaži komentare (0)

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Banoffee pita – neodoljiva slastica sa karamelom i bananama

Banoffee pita, tradicionalni engleski desert originalnog imena Banoffee Pie nastao je kombinacijom riječi i ...

Domaće tortilje sa piletinom i paprikom

Napraviti tortilje za ručak nije ništa novo kod nas doma, jer ih klinci obožavaju ...

Kiflice i pogačice sa paprikom i feta sirom

Pogačice, kiflice, klipići, buhtlice..ma kakva god bila peciva, ja ih jednostavno obožavam. I jesti ...

Pohani odresci sa sjemenkama

Pohani odresci sa sjemenkama bili bi jedni sasvim obični pohani odresci koji se u ...

Uskrsna mramorna torta – jednostavno najbolja

Da svečane i profinjene slastice ne moraju nužno biti i komplicirane, dokazuje i ova ...