Oslić alla bakalar

Oslić alla bakalarOslić alla bakalar savršeno je jelo za sve ljubitelje morske ribe, naročito za one koji su oduvijek htjeli probati pravog bakalara, a nisu si ga mogli priuštiti iz raznih razloga. Istinski ljubitelji i poznavatelji bakalara se možda ne bi složili s tim, no oslić će u ovom slučaju odlično odglumiti bakalara jer je prije svega bijela morska riba kao i bakalar, a uz dodatak češnjaka, maslinovog ulja i ribljeg temeljca za jela teško da ćete primjetiti razliku. Također nije nebitna činjenica to što je oslić riba koja se danas može nabaviti u gotovo svih ribarnicama i trgovinama, bilo da ga kupujete kao oslić filete zamrznute ili sirove, bilo kao cijele primjerke ribe s glavama ili ne, te je uz to i cijenom prihvatljiv. Oslić alla bakalar odlična je opcija finog jela u raznim varijantama, te nećete pogriješiti ako se odlučite za ovaj obrok bilo za ručak ili večeru, a najbolje u cijeloj priči je to što je ovo jelo s kojim ćete biti brzo gotovi, jednostavno se priprema i ne zahtjeva nikakvo posebno umijeće u kuhinji, već samo malo dobro volje i nekoliko osnovnih sastojka. Evo recepta:

Oslić alla bakalarOslić alla bakalar

POTREBNO:

  • 500 g oslića (file)
  • 800 g krumpira
  • 500 ml ribljeg temeljca
  • 1,5 dl bijelog vina
  • 3 češnja češnjaka
  • maslinovo ulje, vezica peršinovog lišća, ružmarin, 2 lovorova lista
  • papar, sol

PRIPREMA:

  1. File oslića narezati na komadiće, a krumpir oguliti i narezati na ploškice 1/2 cm debljine.
  2. U riblji temeljac dodati ružmarin i lovorov list i zatim komadiće oslića. Kuhati svega nekoliko minuta, pa ribu izvaditi na stranu šupljom žlicom.
  3. Sada u isti taj temeljac dodati ploške krumpira. Kuhati 15-tak minuta. Pazite da se krumpir ne prekuha i ne raspadne!
  4. U vatrostalnu posudu uliti malo ulja, posipati sitno kosanim peršinovim lišćem i protisnutim češnjakom, pa naizmjence slagati redove krumpira i ribe. Između svakog reda posipajte peršinom i češnjakom. Neka gornji sloj bude pretežito krumpir. Zaliti sve vinom i preostalim temeljcem, poklopiti poklopcem ili alu folijom pa peći u pećnici na 170ºC 20-tk minuta. Oslić alla bakalar pustite da malo odstoji u svom soku prije posluživanja, a ako primjetite da vam je ostalo previše temeljca i da ga krumpir nije lijepo upio, slobodno malo odlijte.

Dobar tek!

Recept u slikama:

Prokuhati ribu i krumpir u temeljcuOcijediti ribu i krumpir iz temeljcaZavršiti slaganje krumpiromZapeći sve skupa u pećnici i poslužiti! Dobar tek

Oznake:

  • Prikaži komentare (0)

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Podvarak od slatkog kupusa sa piletinom

Kako djeca polako odrastaju, tako polako i odlaze od doma svatko  u lovu na ...

Burrito pita

Ako imalo volite začinjenu hranu i meksičku kuhinju, sigurno ste čuli za burrito – ...

Fini kolač sa borovnicama koji će vas oduševiti!

Volite kolače, volite borovnice? Ako je odgovor na oba pitanja potvrdan, onda je pravo ...

Vanilin kiflice

Da daaa, počelo se već na veliko razmišljati kakvi će se božićni kolači peći ...

Pita od limuna – Lemon meringue pie

Pita od limuna nedvojbeno je fini kremasti kolač koji će vas oduševiti svojom svježinom ...

Jesenski tiramisu s bundevom

Ako volite tiramisu u njegovoj osnovnoj varijanti, sigurna sam da će vam se svidjeti ...