OLYMPUS DIGITAL CAMERADa daaa, počelo se već na veliko razmišljati kakvi će se božićni kolači peći ove godine. Jer evo i advent je tu pred vratima, i prve pahulje su nam pale, minusi vani su opako zaprijetili i sve je nekako odmah ljepše kad se sjetim Božića i svega što to blagdansko vrijeme nosi sa sobom. Kod mene se u to doba u kuhinji nađe puno vrsta raznih kuglica, keksića, medenjaka, tortica, linzera pa čak i kiflica, ali one prave, obične a tako fine i mirisne vanilin kiflice su mi nekako promakle s repertoara svih ovih godina. Podsjetio me na njih jedan novi proizvod Dr. Oetkera na policama u trgovini – Tradicionalni dodaci za Kiflice s vanilijom pa se u trenu stvorila prilika da uz njihovu pomoć i ja napravim svoje kiflice, baš onakve kakve je nekad radila naša baka: savršeno mirisne, prhke i slatke 🙂 Evo recepta:

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPotrebno:

Priprema:

  1. U većoj posudi pomiješati sve suhe sastojke, dodati jaje i maslac izrezan na sitne komadiće pa prvo mikserom sa spiralama usitniti dok masa ne postane mrvičasta a potom rukama umijesiti glatko prhko tijesto.
  2. Od tijesta oblikovati valjak koji treba izrezivati na manje komade od kojih ćete potom opet odvajati male komadiće tijesta koje treba valjajući ga rukom po radnoj površini utanjiti u valjčić, savinuti mu krajeve u oblik kiflice.
  3. Tako oblikovane kiflice stavljati na limom obložen papirom za pečenje u malim razmacima i peći u pećnici na 180*C 15 minuta.
  4. Još tople kiflice jednu po jednu uvaljati u šećer u prahu, ohladiti do kraja pa pospremiti u posude s poklopcima u kojima će najduže zadržati prhkost i svježinu.

Dobar tek!

Više o dodacima za kiflice i drugim tradicionalnim dodacima za kolače pogledajte ovdje !

Recept u slikama (snimljeno Olympus digitalnim fotoaparatom):

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oznake:

  • Prikaži komentare (2)

  • Ana Jovanovic

    Hvala za recept. Htela sam samo pitati koliko dugo mogu da stoje u zatvorenoj posudi?

  • Sandra Gašparić

    A gledajte, meni nikad nisu izdržale duže od 2 tjedna jer bi mi ih klinci uvijek sve potamanili 😉 No naša baka ih zna čuvati i mjesec-dva i budu fini prhki i sasvim ok.

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Kiseljenje krastavaca

Sezona krastavaca upravo traje što znači da je pravo vrijeme za pospremiti krastavčiće za ...

Torta kosilica

Ovo je torta sa čijom se izradom nisam ‘namučila’, jer je doista jednostavna. Izgledala ...

Princes krafne – omiljeni kremasti kolači

Princes krafne omiljeni su kremasti kolači. Također su jedan od onih klasika u slastičarskom ...

Kremasti zalazak sunca – Creamy sunset cake

Ako ste kojim slučajem ljubitelj soka od naranče i kremastih kolača svježeg okusa, onda ...