Pileći ražnjići na roštiljuKada dođe proljeće i kada sve zamiriše na pokošenu travu i netom procvale narcise, a pogled na dvorište puno žutih mlasačaka oduzme dah, u meni se nepogrešivo svake godine probudi želja za roštiljanjem i općenito za jelima sa grilla. A pileći ražnjići na roštilju s tzatziki umakom koji su se fino smjestili unutar hrskavog tostiranog peciva sa puuuno zelene salate bili su prva ovogodišnja delicija sa roštilja koja je uz uzdahe zadovoljstva za stolom uspješno otvorila sezonu roštiljanja.

Iako su jela sa grilla i roštiljanje kao takovo nekako najuobičajeniji u prirodi na otvorenom koja je u ovo proljetno vrijeme upravo idealna za dobra druženja, dobar roštilj se može napraviti i unutar kuće ukoliko imate kakav dobar električni roštilj. A ako imate Tefal OptiGrill⊕ na kakvom sam ja pekla ove svoje ražnjiće, to bolje 😉 A ima li boljeg načina za dobra druženja uz finu hranu spremljenu u dobrom društvu ma gdje bili – u parku, šumi ili pak na vlastitom balkonu!?

Kako vam roštiljanje ne bi postalo monotono i uvijek isto (klasika su svinjska vratina ili rebarca te ćevapi i pljeskavice, to već svatko zna) poigrajte se malo naizgled običnim namirnicama, nabockajte na štapiće za ražnjiće komadiće piletine omotane pancetom (jednostavno je jako), dodajte iza svakog komada po jedan (ili dva ako jako volite gljive) manji šampinjon (ili polovicu velikog) te ispecite na roštilju. Na ovaj ćete način dobiti super sočne ražnjiće od inače dosadne i suhe piletine, prilično efektnog izgleda. Poseban bonus su peciva zagrijana i zapečena na istom tom grilu na kojem ste pekli ražnjiće – prije prženja ih nakapajte sakupljenim sokom od pečenja, tako će imati posebno fini šmek. Dok se ražnjići peku, u svega nekoliko minuta napravite tzatziki umak – grčki umak sa jogurtom i svježim krastavcima, koji će ovako pečenim ražnjićima sa roštilja dati dodatnu svježinu.

Pileći ražnjići na roštiljuPileći ražnjići na roštilju

POTREBNO:

  • 400 g filea pilećih prsa
  • 150 g tanko rezane pancete
  • 250 g šampinjona
  • 300 g jogurta
  • 3 žlice kiselog vrhnja
  • 1 veći svježi krastavac
  • 1 žlica sjeckanog vlasca
  • sol, papar

PRIPREMA:

  1. Piletinu izrezati na komadiće veličine zalogaja, posoliti i popapriti, pa svaki komadić omotati polovicom jedne trakice pancete.
  2. Nizati na štapić za ražnjić omotanu piletinu i šampinjone. Peći na roštilju s obje strane dok panceta ne poprimi smećkastu boju i izuzetnu hrskavost.
  3. Za tzatziki umak pomiješati u posudici jogurt, vrhnje, vlasac i sol. Dodati krastavac prethodno oguljen i nariban na vrlo tanke ploškice.
  4. Poslužiti ražnjiće u duguljastim pecivima prethodno preprženim na grilu sa donje (prerezane) strane uz zelenu salatu i umak.

Dobar tek!

Recept u slikama:

Pripremiti piletinu, pancetu i šampinjoneOmotati svaki komadić mesa pancetom Nanizati na štapiće meso i gljive pa ispeći na roštiljuPržiti ražnjiće na grilu Sakupiti masnoću od pečenja...Masnoćom od pečenja premazati peciva pa i njih ispržitiPileći ražnjići na roštilju

Oznake:

  • Prikaži komentare (0)

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Prhka torta od breskvi

Jednostavna torta koju često pravim jer može stajati u hladnjaku više dana a da ...

Lovačka salata – jako fina zimnica

Lovačka salata zimnica je koju sam ove godine prvi put probala napraviti nakon što ...

Kroštule – okus tradicije za sve generacije

Kroštule, ti slatki, mirisni i posebno hrskavi zalogaji zadovoljstva koji će razgaliti svako nepce, ...

Rolane lasagne sa šunkom

Kada nemam ideju što skuhati za ručak, obično odem u dućan i hodajući između ...

Slana pita sa lukom

Dugo se već spremam napraviti ovu pitu za koju sam recept pronašla u nekom ...

Vanilin kiflice

Da daaa, počelo se već na veliko razmišljati kakvi će se božićni kolači peći ...