Pizza burek serviranKada se u jednom jedinom obroku spoje vaša dva omiljena okusa i dvije omiljene vrste hrane, onda je to stvarno prava dobitna kombinacija.  Tako sam i ja bila oduševljena kada mi je prijatelj ispričao kako je u jednoj pekari otkrio savršenu užinu od koje se ‘stvarno dobro najedeš’ – pizza burek. On je o tom bureku pričao kao o totalnoj deliciji, i naravno da se drugi dan na uredskom stolu za vrijeme pauze našao famozni pizza burek iz pekare. I onda, razočaranjeeee…to je bilo toliko masno i toliko nejestivo, a i prilično bolno za želudac nakon par sati, da sam proklela trenutak kada sam došla u dodir sa tom čudnom mješancijom omiljene mi pizze i bureka. No, ideja kao ideja o spajanju ta dva jela u jedno mi se svidjela skroz. I pomislih, zašto ne napraviti kod kuće svoj pizza burek, onako, baš po svom guštu, bez onih silnih hektolitara ulja kojima se u pojedinim pekarama pojedine burekdžije počesto koriste. Pomišljeno – učinjeno. I rezultat je ispao više nego dobro. Izvorni okus pizze (sir, salama, ketchup, origano) savršeno se uklopio u poznato burek okruženje od tankih kora za savijače. Naravno, uz minimalnu količinu masnoće/ulja 😉 Najbolje od svega što je ovo obrok za koji vam ne treba niti puno vremena niti puno novca i savršeno je jednostavan za pripremu. Evo kako:

Pizza burek

Potrebno:Pizza burek

  • 1 pakiranje tankih kora za savijače
  • 15 dkg šunke (salame)
  • 15 dkg sira trapista
  • ketchup, origano, kocka za juhu, vegeta, sol, papar
  • 2 dl vode

Priprema:

  1. Ako koristite deblje kore, dovoljno će biti zamatati nadjev u jednu koru. Ako su kore tanke, uzimajte dvije po dvije kore.
  2. Površinu kore ravnomjerno posipati naribanom salamom i sirom, preliti ketchupom i posipati origanom, pa koru saviti u roladu. Stavljati rolade jednu uz drugu u lim na papir za pečenje, premazati ih sa malo ulja, pa peći u pećnici na 180ºC 20 minuta, dok burek ne porumeni.
  3. U međuvremenu dok se burek peče, zakuhati u lončiću vodu, dodati kocku za juhu, sol, papar i vegetu, promiješati, pa tom tekućinom preliti burek. Vratiti u pećnicu na još 15-20 minuta da se ispeče do kraja. Burek je gotov kad lijepo porumeni kada kore budu krckave.

Dobar tek!

pizza burek - pripremapizza burek - pripremapizza burek - upravo ispečeni

Oznake:

  • Prikaži komentare (1)

  • tyta

    svašta se danas zove burek , kaos :)))))

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Domaći ReciPeci kebab

Jeste li kad poželjeli pojesti zdravi fast food? Ja jesam, puno puta…Dok sam bila ...

Punjena jaja

Jaja punjena ukusnim nadjevom zanimljiva su i odlična ideja za sve one kojima kuhana ...

Popara – starinsko jelo na moderan način

Popara, to starinsko jelo od staroga kruha koje se u mnogim krajevima lijepe naše ...

Lignje na pariški

Nevjerovatno ali istinito – konačno i kod mene na blogu nešto a da nije ...

Pogača suncokret

Jučer su se u većini dijelova lijepe naše obilježavali dani kruha pa tako i ...