Sezona paprika je na vrhuncu ovih dana i zatekla sam se nedavno u razmišljanju što bih još mogla od tih paprika pripremiti. Suprug mi je donio nedavno s podravskog puta paprike (kraj Virovitice)  vrećicu predivnih debelih crvenih paprika koje su toliko mirisale da mi ih je bilo žao potrošiti samo na salatu. Već se dugo spremam napraviti paprike u pečenoj i pohanoj varijanti i sad je bio baš pravi trenutak za to. Kako paprike ne bi ostale baš obične, napunila sam ih topljenim sirom i to je bila odlična kombinacija. Moram priznati da mi nije bilo nimalo žao kad su klinci samo frknuli nosom na te moje paprike i poželili za ručak voljeni pommes frittes, jer tako mi je ostao pokoji komad za večeru. Jer ljudi moji, ovo je nešto predivnooooo 😀 Naravno, ovo je jelo za istinske paprikoljupce, pa stoga, ako ne volite papriku, onda ovo definitivno nije recept za vas. U svakom slučaju, ovo jelo može poslužiti kao laganiji ručak, kao zakuska ili pak kao večera, a uz omiljeni preljev ili umak postaje prava delikatesa.

Potrebno:

  • Paprike roge (količina proizvoljna)
  • topljeni sir u listićima
  • jaja, brašno, krušne mrvice i ulje za paniranje

Priprema:

  1. Paprike oprati, osušiti pa ispeći na limu u pećnici na 200°C cca. 30 min. Paprike se mogu peći cijele s peteljkama ako ste sigurni da su zdrave i da nisu crvljive, a možete ih izdubiti prije pečenja pa nećete imati puno posla s njima nakon pečenja.
  2. Pečene paprike složiti u dublju posudu i ostaviti poklopljeno najmanje 30 min kako bi se lakše gulile. Oguliti ih i očistiti nakon toga, pa u unutrašnjost svake staviti komadić sira.
  3. Ako se paprika jako raspadne od pečenja, onda se pomozite čačkalicom da biste ju zatvorili pri vrhu, ako su cijele, čačkalice neće biti potrebne.
  4. Tako pripremljene paprike panirati prvo u brašno, pa jaja i mrvice i pržiti u vrućem ulju s jedne i sa druge strane dok ne porumene.
  5. Ocijediti na papirnom ubrusu od suvišne masnoće i poslužiti uz prilog po želji.

Dobar tek!

Recept u slikama:

Oznake:

  • Prikaži komentare (0)

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Hrenovke u tijestu sa začinskim biljem- recept za sve prilike

Hrenovke u tijestu i nisu neka prevelika novost među receptima koji se odnose na ...

Tjestenina u umaku od rajčica sa kozicama

I dođu tako ti vrući dani kada je pomisao na boravak u kuhinji nepodnošljiva ...

Žličnjaci od bundeve

Ako tražite jedan pravi sezonski prilog vašem glavnom jelu, onda su njoki od bundeve ...

Rolada od lisnatog tijesta sa šunkom i sirom

Proteklog vikenda je moj suprug imao rođendan i iako smo već puno puta do ...