Torta s malinama i čokoladomTorta s malinama sa puno čokolade bila je dobitna kombinacija za sve nas ovog vikenda. Iako ova torta s malinama ustvari baš i ne izgleda onako kako klasične torte torte izgledaju, sa puno slojeva i kreme, oduševila nas je jednostavnošću i punoćom okusa, te još jednom dokazala kako su vrlo često najjednostavnije stvari i najbolje. Dolazili su nam tog popodneva i dragi gosti i htjeli smo ih počastiti nečim finim, a kako nisam imala previše vremena za kuhanje, ova se torta s malinama pokazala odličnom opcijom jer se priprema jako brzo, a potrebno je samo nekoliko osnovnih namirnica. Maline su se sasvim slučajno našle u hladnjaku, pa sam ih ubacila u biskvitnu smjesu, no ova bi se torta mogla sasvim lijepo ispeći i bez voća. Također je moguće napraviti ju u običnom limu za kolače i rezati na kocke kao kakav sočni biskvitni kolač. No, maline su ovoj torti dale baš ‘ono nešto’ i učinile je posebnom. Te male crvene kiselkaste bobice inače su jako zdravo voće puno vitamina C i jako bogato antioksidansima. Moji klinci maline najviše vole svježe, netom ubrane pa zato rijetko kad stignu završiti u kolaču 😉 No malina je voće koje se odlično uklapa u sve slastice, od sladolada, pita,  voćnih krema za torte u laganoj varijanti sa jogurtom ili sirom, ali je također odlična u kombinaciji sa čokoladom. S obzirom da je sezona malina upravo počela, nemojte dvojiti niti malo oko ovog kolača i pripremite već danas svoju čokoladnu tortu s malinama. Evo recepta…

Čokoladna torta s malinamaTorta s malinama

POTREBNO:

  • 4 jaja
  • 130 g šećera
  • 100 g oštrog brašna
  • 180 g maslaca
  • 300 g čokolade za kuhanje, fine tamne 🙂
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 2 vanilin šećera (s okusom ruma bilo bi super)
  • 250 g malina

PRIPREMA:

  1. Otopiti u manjoj posudici čokoladu sa maslacom. Uz miješanje prohladiti.
  2. Miksati cijela jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati brašno i prašak za pecivo i na kraju umiksati otopljenu čokoladu s maslacom. Na kraju svega umiješati lagano kuhačom maline.
  3. Smjesu izliti u kalup za torte (26 cmØ) koji prethodno treba namastiti i pobrašniti, poravnati i peći u pećnici zagrijanoj na 170ºC 40 minuta.
  4. Tortu prohladiti, maknuti obruč, posipati kakaom te poslužiti rezanu na šnite uz slatko vrhnje i eventualno malo preljeva ili džema od malina.

Dobar tek!

Recept u slikama:

Čokoladna torta s malinama u nastajanjuBiskvit izliti u namašćeni i pobrašnjeni kalupKada je torta pečena, maknuti obruč i ohladiti tortu...posipati kakaomČokoladna torta s malinama spremna za 1. zalogaj! Dobar tek :)

Oznake:

  • Prikaži komentare (0)

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Chimichanga s piletinom na ReciPeci način

Chimichanga, burrito, enchilada, tacos, fajita…sve su to nazivi živopisnih meksičkih jela. Iako ih sve veže ...

Bučnica

Cijeli prošli tjedan moj je Matko bio na feriju u Zaprešiću kod bratića i ...

Kuruzna zlevanka s orasima, sirom i vrhnjem

Sigurna sam da ste se do sada već susreli sa nazivom ‘Zlevanka’. No ne ...

Zapečeni pužići sa sirom

Prošao je evo još jedan petak bez ribe iako sam obećala svojima da ću ...

Sladoledna torta je najbolji ljetni kolač bez pečenja

Kada bih morala odabrati svoj najbolji ljetni kolač, tada bi bilo koji kolač bez ...

Ljetni ručak za 10 – tjestenina sa vrhnjem, sirom i pršutom

Ponekad je stvarno teško razmišljati o hrani, pogotovo kad pritisnu ljetne vrućine, a u ...