Kada bi vas netko pitao da nabrojite nekoliko proizvoda koji su obilježili vaše djetinjstvo, koji bi to proizvodi bili? Doba mojeg djetinjstva bilo je doba Čunga lunga žvaki, sličica za albume Love’s i Sarah Key i sladoleda. I to ne bilo kojeg, nego Rumenka! Bio je to onaj crveni ledeni sladač na štapiću (Pekabela 🙂 ) koji bi, kada mu se skine omot sav pobjelio, a onda bi svakim lizom (ako bi se jezik duže držao na njemu, zalijepio bi se a onda smo svi umirali od smijanja) postajao sve crveniji i sve ukusniji a okus jagode bi se tako lijepo razlijevao u ustima. Nevolja je bila jedino u tome što je Rumenko neopreznom lizaču volio puknuti po pola pa bi tada cijelu polovicu valjalo nagurati u usta i čekati da se otopi malo po malo.

Taj dio ‘nevolje’ je bio divan, ali onaj dio kada bi došla doma sa majicom pokapanom od rumenka koji se cijedio sa usnica i rukama ljepljivim od štapića je bio manje divan. Jer naime, naša je majka imala pravilo u vezi sladoleda, a to je da se sladoled jede tek nakon 1. maja! I nema tu rasprave. 01.05. = dovoljno toplo za sladoled! 30.04. = nedovoljno! Nikad mi nije bila jasna ta logika, no s majkom rasprave nije bilo pa sam  zato marljivo skupljala sitni novac od malih dobrih dijela. Za šta? Pa naravno, za rumenka poskrivečki poslije škole 🙂 Rumenko je bio okusa toliko divnog da bi se i danas mogla zakleti da ga osjetim u ustima kada zatvorim oči. No, tada se pojavilo nešto još bolje – Kapri sladoled! Strukturom potpuno drugačiji od Rumenka, no imao je nešto Rumenkovo u sebi – fino punjenje od jagode obavijeno kremastom vanilijom i krckavom čokoladom. I što je najbolje, nije pucao po pola tako često kao Rumenko i od njega ruke nisu bile ljepljive jer se ništa nije cjedilo po štapiću pa je bilo lakše zavarati majku po dolasku iz škole 😉

Sjetih se te priče neki dan gledajući svoje malce kako ližu sladač u gradu, i odmah mi je došla volja za kapri sladoledom. Naravno da ga u dućanu nisam našla, no dosjetih se tada prosurfati malo po netu u potrazi za kakvim kolačom sličnog okusa, kad ono, cijela hrpa recepata za Kapri torte, Kapri kocke…budući se bliži uskrs, a obećala sam vam ispeći bar još jedan kremasti kolač kao ideju za uskršnju tortu ili kremasti kolač, evo Kapri torte. Budući je recepata za ovaj kolač stvarno puno, od svakog sam uzela po nešto, no najviše od izvjesne Dare s Coolinarike. Po većini recepata, Kapri se radi sa beze korama koje se po svoj prilici dugo suše, a ja za to nisam imala vremena. Također sam mislila da bi me s tim bezeom kolač previše podsjećao na ledeni vjetar a to nisam željela. Za ovaj kolač u biti šlag i nije potreban, no ja sam ga stavila kako bi ga lakše ukrasila uskrsnim motivima i kako bi izgledao više kao torta. Tom ga analogijom možete poslužiti rezano kao tortu na tanke šnite ili pak kao kocke željene veličine.

U svakom slučaju, ovo je kolač toliko fini i toliko osvježavajuć da ćete ga poželjeti praviti iz tjedna u tjedan ponovo 🙂 No, ono što vam odmah moram reći je to da je ovo kolač s kojim ima dosta posla i u koji ide dosta sastojaka, stoga si svakako uzmite najmanje 2 sata za pripremu i cca. 60 kn (ovisno gdje kupujete sastojke). No vjerujte, isplati se svaki trud i svaka uložena kuna, jer je ovo doista neponovljiva kombinacija okusa i tekstura. Nešto što jednostavno morate probati ako volite kremaste kolače 🙂

Kapri torta – recept

POTREBNO:

Za biskvit:

  • 9 bjelanjaka
  • 15 žlica šećera
  • 12 žlica mljevenih oraha (ili lješnjaka)
  • 1 žlica brašna
  • 1/2 vrećice praška za pecivo

Za crvenu kremu:

  • 450 g zamrznutih jagoda ili 500 g svježih jagoda
  • 200 g šećera
  • 100 ml vode
  • 2 praška za puding s okusom jagode
  • 1 vrećica želatine
  • 15 žlica vode

Za žutu kremu:

  • 9 žumanjaka
  • 150 g šećera
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 3 žlice gustina
  • 3 žlice glatkog brašna
  • 1/2 l mlijeka
  • 200 g maslaca ili margarina

Za čokoladni preljev:

  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 50 g margarina + 6 žlica ulja

PRIPREMA:

  1. Za biskvit miksati bjelanjke dok ne budu čvrsti. Dodati tada šećer te ne kraju postepeno i kuhačom umiješati brašno, prašak za pecivo i orahe. Izliti u veliki lim od pećnice na papir za pečenje i peći na 180ºC 25 min. Pečeni biskvit iskrenuti, skinuti papir za pečenje i prerezati ga na pola. Ohladiti.
  2. Za crvenu kremu zakuhati vodu i šećer, dodati jagode i pustiti da prokuha i da se jagode otope do kraja. Raskašati ih kuhačom da ne budu prekrupne. Prašak za puding i želatinu pomiješati sa 15 žlica vode (bit će dosta ljepljivo i gusto) pa dodati u kipuću masu od jagoda. Kuhati dok se ne zgusne. Hladiti postepeno uz povremeno miješanje kako se ne bi stvorile korica na vrhu i komadići od želiranja.
  3. Za žutu kremu miksati žumanjke sa šećerom, vanilijom, gustinom i brašnom, dodati oko 1,5 dl mlijeka a ostalo mlijeko zakuhati. U zakuhalo mlijeko uliti smjesu od jaja i šećera i uz miješanje kuhati dok se ne zgusne. Pomognite si pritom mikserom jer tako krema neće imati grudice 😉 U ohlađenu kremu dodati izmiksati margarin.
  4. Za čokoladni preljev otopiti čokoladu sa margarinom i uljem. Malo rashladiti.
  5. Na pladanj staviti jednu polovicu biskvita, premazati ga crvenom kremom, potom žutom kremom. Preko žute kreme ide tanki sloj čokoladnog preljeva (razmažite žlicom), pa sve skupa ponoviti. Na kraju šlag i dekoracija.
  6. Dobro rashladiti (najbolje preko noći) i uživati u svakom zalogaju 🙂 Dobar tek!

Recept u slikama:

Oznake:

  • Prikaži komentare (79)

  • Tanja

    Danas sam napravila Kapri tortu.Predivna je, hvala za ovaj recept.Od sada će ona biti česta na mom meniju.Djeca je obožavaju.

  • Jovana

    interesuje me sta znaci dag?Koliko je to grama?

  • admin

    dag je isto što i dkg, a oznaka je za dekagrame.

  • Thelma

    mmmmmm…. Mislim da nakon što sam spazila ovaj recept, Ledeni vjetar pada u drugi plan!!!

  • Ana

    Napravila sam ga jučer, prefino 🙂

  • LoveAffair

    Predivan kolac! trazila sam recept da ga napravim i tvoj mi je odlican..
    pozz..

  • Marta

    Molim Vas da li bi mi mogli reći koliko od prilike
    je 12 žica lješnjaka u biskvitu dekagrama??

  • admin

    Draga Marta, budući da trenutno nemam lješnjake doma da provjerim ovu gramažu, ne mogu vam reći, a na pamet mi je teško procjeniti. MOžda bi to moglo biti oko 15 dekagrama ali nisam sigurna pa je bolje da napravite po žlicama. Lijepi pozdrav 🙂

  • marija

    Mene zanima,zelatina,nju obicno pustom da se zagrije ali nikad je nisam kuhala..koju zelatinu koristite

  • admin

    Ovdje sam koristila želatinu u prahu dr. Oetkera. Želatini doista nije potrebno kuhanje, i ovdje se u ovom receptu radi o doslovce 1-2 minuta kuhanja nakon čega se krema odmah počne zgušnjavati.

  • marija

    dali bi mogla koristiti zelatinu za demove i vocne zele ono se moze kuhati

  • admin

    Pa teoretski bi mogli, ali mislim da te želatine ima malo previše u tim pakiranjima pa bi trebali odmjeriti 😉

  • Marta

    Savršena torta!!!okus je fenomenalan..

  • elvira

    ovo stvarno odlično izgleda..imam jedno pitanje!Dal taj biskvit mogu peći u okruglom kalupu za torte,dal će mi se htjeti razrezati na pola,jel količina brašna je mala pa se bojim da će to biti jako tanko??!!!Pozdrav

  • admin

    Ovakav se biskvit ne može prerezati na dva dijela po sredini kao klasični biskviti jer se jednostavno ne digne dovoljno a ni po svojoj strukturi nije predviđen za tako nešto. Dakle, ako imate kalup za tortu promjera 28 cm slobodno specite dva biskvita po ovom receptu, bit će samo malo deblji. A ako vam je kalup manji, prepolovite sastojke i ispecite opet dva odvojena biskvita. Budući da kolač prilikom izrade ne mora biti u kalupu, možete biskvite također ispeći na dimenziju koju želite (okruglu) tako da na papiru za pečenje iscrtate kružnicu željene veličine i onda unutar nje nanesete biskvitnu masu i tako sa papirom stavite peći u pećnicu 😉

  • elvira

    pozz!!!Ja sam ipak cijelu masu stavila u okrugli pleh,tijesto se diglo,sve bilo ok no moja greška što ga nisam duže sušila u pećnici,jel je vjerovatno zbog debljine i kratkog pečenja,mada je po opipu i čačkalici bilo pečeno,još bio mokar,tijesto se rasipalo dok se rezalo,uglavnom ne valja..no imam pitanje za kremu,žutu..radila sam sve po receptu,samo malo manje šećera sam stavila no osjeti mi se krema po gustinu,brašnasti okus ima a kuhala sam dovoljno dugo da se to sve sljubi,zgusne???zašto???nisam amaterka u pečenju kolača,no s ovim nisam imala sreće a novogodišnju torta čeka!!!!

  • admin

    Što se tijesta (biskvita) tiče kako sam i rekla – to nije klasični biskvit pa se niti ne može provjeriti njegova ‘pečenost’ čačkalicom jer nema nikakve sličnosti s klasičnim biskvitom. U receptu je navedeno određeno vrijeme pečenja u mojoj pećnici i po tom vremenu pečenja u takvom limu kakav imama biskvit je uspio, i ja doista ne znam zašto vama nije.
    Isto tako krema: ne znam zašto vam se krema čini brašnasta jer meni po tom receptu doista nije brašnasta.

  • elvira

    Poštovanje!
    opet se ja uključujem u vezi ove torte..nije mi jasan i crveni fil jel navodite samo 1 dl vode na smjesu od 450 g jagoda i 2 pudinga i želatina???
    To ne može nikako biti dobro..kad smo kod žute file,kad sam ju kuhala,nije se zgusnula kako treba što znači da omjer nije dobar..
    Ova vaša slika mi izgleda nestvarno jel po receptu kako pišete ne može to tako funkcionirati..ako imate živaca,samo mi u kratko obrazložite te kreme jel ponavljam,znam peći kolače,ovakve i onakve,nisam amaterka tako da me zanima kako to vama uspjeva na 1 dl vode i 15 žl vode u koje ide 2 pudinga,450 gr jagoda i želatine napraviti kremu koja je maziva za dvije kore?????!!!!nastvarno..
    lijepi pozdrav!

  • admin

    Draga Elvira,
    za početak veliko hvala na mišljenju da ova torta izgleda nestvarno, jer doista je izgledala i bila nestvarno fina 🙂 Ja svoje fotografije u jelima i kolačima koje objavljujem ne friziram niti dorađujem i upravo su onakve kakve jesu – nekad bolje, nekad lošije, što je za jednog laika u fotografiji sasvim u redu i do sada mi se nikad nije dogodilo da sam objavila nešto što nisam ja spremila u svojoj kuhinji, ili da sam uzela nečiju tuđu fotografiju, (izuzetak su jedino fotografije u rubrici ‘Vaši recepti’ no to je tamo i navedeno!) a naročito da sam preporučila nešto u štp ne vjerujem i što nisam probala. Smisao ovog bloga je upravo u tome da se ljudima ponude doista iskušani recepti.

    Nadalje, žuta krema je takva kakve jeste, meni je po tom receptu i u tom omjeru bila sasvim fina i to je jednostavno stvar ukusa. Ima mnogo ljudi koji ne podnose okus margarina u kremi, no meni eto to npr. ne smeta pa vjerujem da je tako i sa tim kako kažete ‘brašnastim’ okusom. Smatram da je to doista stvar ukusa.
    Sastojci za crvenu kremu su dobro navedeni i doista je potrebno samo 1 dl vode jer se dodaju zamrznute jagode koje prilikom otapanja puste dosta vode. O kojoj se količini tekućine tada radi ne mogu reći jer nisam mjerila, no sasvim je evidentno i sigurno da krema pripremljena na taj način bude fino maziva i sasvim je dovoljno ima za dvije kore jer se maže u tankom sloju. (što se, ako ste malo bolje pogledali fotografije izrade i primijeti)

    Žao mi je ako vam recept nije uspio, doista ne znam iz kojeg je to razloga i želim vam više sreće drugi put.
    Srdačni pozdravi!
    Sandra Gašparić

  • elvira

    Hvala na objašnjenju..nisam htjela biti bezobrazna no znate i sami da vas izbezumi kad nešto idete raditi novo,vjerujete da taj recept funkcionira,pa ne ispadne ništa dobro a utrošite toliko snage,vremena,materijala..volim istraživati nove stvari,kombinacije što se tiče kolača,općenito kuhanja i svaka pohvala na ovakvom blogu jel iziskuje puno vremena i naravno ljubavi da to radite kako treba..
    Oprostite ako sam možda bila malo drska,nije mi to bila namjera..
    Sretno sa daljnjim radom,pratit ću vas!!!:) Lijepi pozdrav!!!
    P.s.idem danas raditi kapricu ali budem malo doradila recept po svome,ukusi su nam svima različiti kako kažete i kako jest!!!!:)

  • admin

    Ma nema problema Elvira. Držim fige da vam uspije 😉

  • stefica

    radila sam kapri tortu za novu godinu za nju imam samo riječi hvale odlična je

  • Jelena

    Zanima me, koji ste slag stavili, slatko vrhnje ili slag iz vrecice (prah) i koliko ga treba? hvala!

  • admin

    Koristila sam slatko vrhnje za šlag, mliječno, od 2,5 dl. No možete koristiti bilo koji drugi šlag u količini koja vama odgovara.

  • martina

    Poštovana! Ovaj kolac mi izgleda odlicno i moram ga napraviti…;-)! Imam jedno pitanje: imam doma zaleđenih šumskih jagoda pa me zanima dali bi mogla staviti njih umjesto obicnih?

  • admin

    Ne vidim razloga zašto ne bi uspjelo i sa šumskim jagodama 😉

  • Danijela

    Napravila sam je danas za sutrašnji Uskrs. Izmenila sam par stvarčica, ne zato što sam htela, nego sam to imala kod kuće. 🙂 U kore sam stavila 6 kašika mlevenih lešnika i 6 kašika keksa. U crveni fil sam stavila smrznuto crveno šumsko voće i višnje. Sutra ćemo probati pa javljam utiske sa ovim izmenama. Inače, odavno imam recept za ovu tortu (drugačiji) i pravila sam je, mada sam se patila sa beze korama stalno, ovo je pravo osveženje za mene! Hvala puno na receptu! <3

  • jelena

    Pravila sam Kapri tortu za Uskrs,savsena je!!!

  • Željka

    Poštovani
    Zanimalo bi me da li se mogu staviti svježe jagode? Hvala

  • Cata

    Ja sam isprobala prvi put ovu tortu za svoj rođendan. Još meni mama kaže, kako se usuđuješ praviti za rođendan nešto što nikada nisi pravila. Imala sam osjećaj da će ispasti dobro. I ne da je ispala dobro nego predobro. Što se tiče fotografija, meni je izgledalo isto kao na fotkama, išla sam sve po receptu, lijepo je i razumljivo objašnjeno i nisam imala nikakvih problema. Do sada sam radila samo vaše slane recepte, pa sam krenula okušati se i u slatkim i evo bilo je uspješno. Inače mi kuhanje ide od ruke, a pogotovo torte, ja sam onaj tip što kompliciranije torte i više slojeva onda znam da valja. Hvala na receptu, pravit će se opet.Svima se svidjela, čak i mužu koji nije neki ljubitelj slatkog.

  • Nikolina

    Poštovana!
    Evo imam i ja jedno pitanje. Naveli ste da se stavljaju zaleđene jagode, ali pošto je sad već sezona svježih jagoda, zanima me što bih trebala promijeniti u receptu ukoliko stavim svježe jagode? više vode možda? Imam neku feštu za vikend pa istražujem što bih fino mogla napraviti…
    Unaprijed hvala.

  • admin

    Možete slobodno iskoristiti svježe jagode, samo ih na sitnije narežite i stavite možda 0,5 dl vode više. To bi trebalo biti dovoljno. I javite rezultat svakako 😉 Sretnooo…

  • Nadica

    Od kada je ovaj recepat izašao, to je moj Favoryt kolač…maloprije, slučajno sam naišla na objavljen recept sa Vašom slikom i označen kao Slovački recept??? http://www.mnamkyrecepty.sk/recipe/kapri-rezy-2/

  • admin

    hehehe, hvala vam Nadice od srca što ste toliko vjerni pratitelj mojeg rada na ovoj stranici pa prepoznajete moje fotke i na tuđim stranicama. Što reći, ima svakakvih ljudi i stvarno mi nije jasno čemu to podvaljivanje tuđih fotki u svoje ime… i sama sam se više puta susrela sa tom ‘krađom’ fotografija i recepata i svaki put se nemilo iznenadila ali tu pomoći jednostavno nema… Nije fer, ali eto, događa se no zahvaljujući ljudima poput vas koji prepoznaju istinske vrijednosti sigurna sam da te ‘krađe’ ne mogu našteti recipeci stranici 🙂
    Još jednom, hvala od srca!
    Lijepi pozdrav,
    Sandra

  • Slavica

    hocu da pravim ovu tortu pa me zanima koliko dkg zelatina da stavim, i jel se radi o zelatinu ukusa jagode.

    Hvala

  • admin

    1 vrećica želatine obično sadrži 9 grama i nije potrebno da bude s okusom jagode jer se za ovaj preljev već koristi puding s okusom jagode 😉

  • Nadica

    Zdravo ja bi htela da pitam jel moze ova torta ispod fondana i dali moze onaj zelatin u prahu od 10 gr koji se koristi za domaci fondan i dali ima neko iskustvo sa svezih jagoda koliko vode ide tada?unapred hvala

  • Jessica

    Moram pohvaliti ovu tortu… Najbolja torta koju sam ikada jela!!! Radila sam je mnogo puta, upravo se spremam opet. Jagode, višnje, maline, šumsko voće, ne znam koja mi je kombinacija bolja! Sve pohvale! Stvarno prefina kremasta tortica u kojoj svi, ali zaista svi uživaju!
    Lijepi pozdrav!

  • zlata

    Malopre zavrsila sa tortom, pojedinacno su filovi dobro, jos da sacekamo jutro i da probamo sve ukupno.
    Evo jedna moja mala tajna oko pripreme filova sa margarinom, kad je fil ohladjen margarin stavim u mikrovalnu par sekundi da se malo otopi i sve to sastavim sa filom i uvek bude kremast….

  • darko

    Hvala Vam na lijepom receptu, a još više na prekrasnom uvodu koji je i mene vratio u bezbrižno djetinjstvo i natjerao mi suze na oči. Imate jednostavan,lagan i divan stil pisanja, pa ako već nemate blog, svakako ga napravite.
    Ovo je jedna od najboljih poslastica koje sam pripremio, a pripremam ih često. Još mi je preostalo nešto vremena da operem svo posuđe koje sam upotrijebio, kako bi iznenađenje bilo veće kada se supruga vrati sa posla i klinci iz škole – trebam ukloniti sve tragove.
    Srdačan pozdrav iz Sarajeva!

  • Sandra Gašparić

    Hvala vama Darko na podršci i lijepim riječima. Puno to znači 🙂 A vama svaka čast na trudu i želji da usrećite svoje najmilije finim kolačem. Ima posla s njim, puno prljavog suđa nakon njega, ali isplati se 😉 Veliki pozdrav iz Vukovara!
    Sandra

  • Alma

    Sve pohvale za tortu.

  • Alma

    Izgledom je fantasticna. Nisam ljubitelj vocnih kolaca ali Kapri cu napraviti. Inace bavim se uzgojom jagoda tako da te silne jagode treba negdje i utrositi,heheeh. Postupak izrade je slican torti-Torta nad tortama- koja je takodjer jako ukusna i jako kompikovana za praviti ali vrijedi. Jedva cekam da probam Kapri. Kad napravim prenjet cu utiske. Hvala Vam na na lijepo objasnjenom receptu. Pozdrav iz BiH

  • sandra

    Torta je više nego dobra, potrebno je samo pratiti recept i sve je tako kako opisujete. Jučer sam ju napravila i predivna je. Zahvaljujem na lijepo objašnjenom receptu. Lijepi pozdrav!!!

  • Sandra Gašparić

    Hvala draga imenjakinjo na lijepim riječima 🙂 Drago mi je što je Kaprica uspjela i što vam se sviđa;)

  • daca

    Moze li pod fondan? I koliko je velika od prlike?

  • Marija *

    Biskvit je i mekan i ukusan. Crvena krema- nisam stavila toliko šećera, pola kg je previše meni, jagode svjeze usitnjene mikserom u kašu sam tek na kraju dodala kremi i kratko prokuhala da ih ne uništim kuhanjem. Crvena krema je lijepog mirisa i ukusa. Żuta krema-9 żumanjaka od domaćih jaja na pol litre mlijeka i gustin i samo jedna ravna żlica brasna i 5 dkg margarina. Sve je lijepo ispalo a smatrala sam a i sad znam da je 9 zumanjaka previse na to malo mlijeka. I kad sam jedva docekala da se kolač jede, reviše sam se nadala da će biti perfektan tako cijeli. Razocarala sam se a i moj dragi. Żuta krema i čokolada preuzmu okus i jagode ne dodju do izrazaja tako da ustvari ne znam sto bih rekla za kombinaciju tu osim da nikad više ne pravim taj kolač a ovo će se već pojesti razocarano i šteta ulożenog vremena i truda i sastojaka. Od toga bi bilo dobro uzeti biskvit i napraviti od 9 żumanjaka kremu al od litre, litre i pol mlijeka i dodati dosta vanilija okusa. Pola kreme żuto a u pola dodati čokolade i oraha ili ljesnjaka.onda gore glazura ili šlag.

  • Snježana

    Prefina je Kapri torta, puno truda ali se isplati.
    Prvi put radila sa malinama i mogu reći da je puno bolji okus sa malinama…
    A drugi put radila sa jagodama zbog mog nećaka za Prvu pričest i bio je oduševljen (inače ne voli kremaste kolače), a tu tortu Kapri tortu obožava 😉😉😀😀👍👍

  • Ivana

    Postovana,
    Da li moze puter da se stavi umesto margarina?
    Slucajno, u kuci imam sve sastojke (osim margarina :-)), a recept mi je veoma zanimljiv, pa bih pokusala da je napravim (kazem pokusala jer, istini za volju, nisam bas expert za torte :-))
    Hvala unapred i srdacan pozdrav

  • Sandra Gašparić

    Draga Ivana, može ići maslac umjesto margarina…sretno sa izradom 🙂

  • Agnezija

    Molim Vas dali se može praviti sa svježim jagodama?

  • Sandra Gašparić

    Može Agnezija, samo tada za ukuhavanje te crvene kremice s jagodama stavite malo više vode, recimo 2 dl, jer zamrznute jagode dok se zagrijavaju ipak puste dosta tekućine.

  • Mila

    Molim Vas mene brine veličina torte, mislite li da bi bila dostatna za 30-ak gostiju? I da li bi se možda mogla napraviti još polovica te količine pa da torta ima još jedan red biskvita, crvene kreme, žute kreme i čokolade pa onda šlag?

  • Božana

    Zaista je recept odličan. Ja umjesto jagoda stavim maline.

  • Sandra Gašparić

    Od ove se količine može dobiti 32 komada (kocke) kolača. Sve ovisi kako velike komade režete. A možete napraviti i ovako kako ste rekli sa još jednim slojem svega. Tako će definitivno biti izdašnije.

  • Snježana

    Veliko,veliko hvala za recept,jednostavno za napravit,radila ju mojoj seki za rođendan,njeni gosti oduševljeni…

  • Snježana

    Veliko,veliko hvala na receptu,torta je savršena….radila sam ju baš po ovom receptu,točno kako je i opisano mojoj seki za rođendan,a njeni gosti bili oduševljeni…….

  • Sandra Gašparić

    Puno hvala Snježana na isprobavanju meni omiljene Kaprice, a seki i od mene sretan rođendan! 🙂

  • Violeta

    Plizzz Sandra, trebam 3 kore dimenzije 23×33 ,,sa koliko jaja da radim kore jer ne znam velicinu tvog pleha ,,pa mi tesko preracunati i shodno tom cu povecati sve ostalo ? Hvala

  • Sandra Gašparić

    Draga Violeta, doista nisam sigurna kako da preračunamo mjere, a da dobijete kolač sa tri kore. Na žalost ne mogu vam pomoći, jer ne volim davati neprovjerene informacije za koje nisam sigurna da li su točne. Ja ovaj kolač nikad nisam radila sa tri kore, a kada bi ga i željela napraviti u većoj količini poduplala bih sve mjere i napravila Kapricu sa 4 kore 😉

  • Violeta

    Budem probala kore sa 4 ili 5 jaja, odnosno bjelanka :D, zanima me koliko se smije prije kore napraviti ,,recimo dan prije ,,da li su ok i ak ti nije tesko napisi mi dimenzije tvog pleha, ,jer nemam standardnu pećnicu ,,Ili budem sve skupa poduplala ,,budem vidjela ,,javim rezultate 😉 Hvala

  • Sandra Gašparić

    Ja kore pečem u velikom limu od pećnice koji je dimenzije 35×42 cm. Dakle, ispečem jednu koru i onda je prerežem na dva dijela pa dobijem dvije 😉

  • Marija

    Evo i ja sam ispekla ovu kapricu sinu za rođendan i meni je bila SUPER ! Radila sam dva biskvita od 5 bjelanaka u kalupu za torte promjera 28 i umjesto jagoda koristila sam maline i puding od maline i lješnjake umjesto oraha…. Mmmmm bila je jako fina !!!!

  • Jeca_pereca

    Prva torta koja se pojela do posljednjeg parcetay za dva dana krsne slave… gosti su bili odusevljeni… Posto licno ne volimo brasno u filu stavila sam gustin, vocni fil ( posto ima ludu naviku da se odvaja od kore), stavila sam vreo na kore, a preko zutog fila stavljala sam 100gr cokolade za kuvanje rastomljene u 100ml slatkog vrhnja ( da se ne patim sa razamzivanjem cokolade ) 🙂
    Odlicna torta, lagana, a bogata ukusom 🙂
    Hvala na receptu 🙂

  • Ivana

    Pozdrav,evo citam komentare i jedan mi je upao u iko,gore vislje. Moja replika je ,da je ova torta savrsena . Ja sam stavljala jagode prvi put svjeze ,isjeckala ih na sitno i posula secerom sto ide. pustila da stoji dodala vodu i zakuhala i dalje kako idr. Drugi put sa smrznutim jagodama i isto je ispalo savrseno. Zuta krema uopce ne.preuzima tortu niti cokolada. Sve je sasvim u redu. Radila sam u fi26 i podjelila masu za kore u 3 dijela i oekla svaki za sebe. Sa vr se no. Nista vise. No imam jedno pitanjce za admina. U kore idu ili ljesnjaci ili orasi,a sta bi bilo da stavimo kokos??Da li bi struktura bila ista i jel bi kore.bile ok???I koliko bi kojosa islo ,isto ili ipak manjr jer je jaci u strukturi grublji je???Hvala vam na ovoj torti

  • Ivana

    Izvinite na tipkarskim greskama hahaha. Jako su sitna slova na mobitelu. Lp.

  • Sandra Gašparić

    Hvala vam Ivana na iscrpnom komentaru 🙂 Lijepo je čuti da vam se moja omiljena tortica sviđa i da vam dobro ispada 😉
    Što se kokosa tiče, mogao bi on ići u kore u istoj količini, no kokos je u odnosu na lješnjake i orahe suha namirnica pa bih ja svakako dodala u tu smjesu recimo 50-100 ml ulja..ali što se okusa tiče, moglo bi biti fenomenalno, doista!

  • Renata Starešina

    Poštovana Sandra,
    da li bi ova torta bila dovoljno čvrsta da se obloži ticino masom?

    Hvala !

  • Kristina

    Radila sam tortu, sve je super ispalo ali mi se ne sviđa okus pudinga od jagode, možda zato što ne volim puding od jagode. Zanima me da li puding mogu zamjeniti sa gustinom ili staviti više želatine i koliko bi to količinski trebalo biti? Mislim da bi onda bila puno boljeg okusa ovako mi je vukla na kupovnu tortu. Kažem to je moj ukus jer ne volim kolače sa pudinzima i gotovim sastojcima.

  • Sandra Gašparić

    Jednostavno zamjenite puding istom količinom gustina i to je to 😉

  • Renata

    Sve pohvale za ovaj recept.Radila sam ju par puta i to točno po receptu.Sve ispadne super😊

  • Sladjana

    Torta je prelepa! Pravila sam je ove godine za Uskrs i predivna je stvarno! Hvala puno za ovakav recept. Ušao je u moju beležnicu omiljenih recepata!Sve pohvale i veliki pozdrav!

  • Ljiljana

    Pozdrav! Ponukana pohvalama i pozitivnim komentarima na Vasu tortu,odlucila sam se napraviti je. No,kupila sam pakiranje od 700g smrznutih jagoda(nisam nasla manje)i sad sam na muci,koliko da jos dodam vode,pudinga,zelatine..mogla bih otprilike staviti 3 pudinga,1.5zelatinu,ali nisam sigurna. Dal bi mi mogli reci koliko da uvecam mjere? Ne bi htjela zabrljat,ipak je muzu rođendan!

  • Sandra Gašparić

    Draga Ljiljana, uvećanje namirnica kako ste naveli bi bilo ok. Ali ja svejedno smatram da bi to bilo previše crvene kreme.Zašto jednostavno ne odvažete jagoda koliko treba, a ostalo iskoristite za neki drugi desert?

  • Mare

    Is it just me? 😀
    Recept je odličan, jednostavan i radiću kolač po njemu, pa javljam jesam li imala sreće. No opis rumenka i nezgoda sa istim je..kako bih rekla..blago neprijatan. Transfer blama kod mene. A možda je samo do mene.. “sa majicom pokapanom od rumenka koji se cijedio sa usnica i rukama ljepljivim..” ili “okusa toliko divnog da bi se i danas mogla zakleti da ga osjetim u ustima kada zatvorim oči” ili pak ” onda bi svakim lizom… postajao sve crveniji i sve ukusniji” no možda i “neopreznom lizaču volio puknuti po pola pa bi tada cijelu polovicu valjalo nagurati u usta”

  • Sandra Gašparić

    Kao što je ljepota u oku promatrača, tako je smisao pisane riječi u uhu i glavi čitača. Samo to ću reći na vaš komentar i ništa drugo.

  • Petra

    Pozdrav,
    radila sam ranije kapricu i pokupila je sve pohvale pa evo opet je radim ovoga puta u obliku torte. Zanima me, s ovim mjerama bili u kalupu od 24cm biskviti bili dovoljne debljine?

  • Sandra Gašparić

    Mislim da bi bilo ok.

  • Jana

    Odlican recept i ideja. Prvi put sam cula za kapri tortu i napravila i svi su se odusevili. Pravila sam duplu meru jer sam htela da bude visoka, kruzna torta i super je ispalo. Najbolji mi je komentar mog supruga koji je probao neznajuci ime torte “da ga podseca na neki sladoled iz detinjstva” ❤
    Napravila sam samo par modifikacija, ali to je jer ja volim manje slatke torte. Svaka vam cast i pogledacu bas jos neke vase recepte.
    Pozdrav, Jana.

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Čokoladna Milka torta za čisto uživanje

Ne mogu vam opisati koliko sam sretna što je ovogodišnji izbor rođendanske torte moje ...

Krem juha od bundeve i krumpira

Sezona bundeva ili tikvi je sad stvarno na vrhuncu i pravo je vrijeme da ...

Pile na boci

Da da, dobro ste pročitali naslov. Ovo je pile pečeno na boci i to ...

Okruglice od puretine i tikve

Okruglice od puretine i tikve savršeno su jesensko jelo koje dokazuje da se uz ...

Domaći ReciPeci kebab

Jeste li kad poželjeli pojesti zdravi fast food? Ja jesam, puno puta…Dok sam bila ...

Fini nedjeljni ručak – punjeni pohani odresci

Nedjelja je onaj dan u tjednu kada si većina nas može priuštiti pripremu nekog ...