Manja djeca ( tu mislim na dob do 5 god) obično nemaju neku potrebu odvajati se od odraslih na proslavama rođendana pa se tada obično organiziraju druženja sa roditeljima i djecom, u stanu ili na otvorenom, jednom ili više puta po rođendanu 😉 (kako je kod nas slučaj jer smo ograničeni prostorom pa uvijek slažemo rođendane 2-3 puta, jer svi gosti ne stanu u mali stan).

Organizirati rođendansku proslavu na ovaj način je lakše samo utoliko što nije potrebno smisliti puno konkretnih igara za animaciju djece, jer se djeca tog uzrasta obično zaigraju međusobno u paru ili u troje, i to najčešće sa ponuđenim igračkama. Bilo bi lijepo na takvim proslavama stan ili dvorište malo ukrasiti i učiniti da se vaše dijete osjeća posebno taj dan jer sve je to i tako samo zbog njega. Uvelike će tu pomoći šareni baloni, ukrasne trakice, zastavice i sl. a ako ste imalo kreativni i ako imate vremena, možete sa djetetom sami izraditi ukrase za feštu. Mogu to biti lančići od šarenih papira (male trakice koje se lijepe na rubovma i spajaju s drugim krugovima i tako čine lančić), šareni  lampioni, preklopne trakice i sl.

Ako se radi o uzrastu od 2 od na više, možete (ako imate mjesta naravno) organizirati poseban dječji kutak u drugom dijelu prostorije ili dvorišta, pa na male stolove pripremiti samo za njih male šarene tanjuriće i čaše, i posebno za njih servirati male zalogajčiće. Tako će se možda osjećati ipak malo ‘odraslije’ i bitnije a roditelji će ipak biti tu negdje pokraj u vidokrugu ako zatrebaju 😉

ODABIR HRANE

Budući da su na proslavu pozvani i odrasli, rođendanski menu treba prilagoditi tome. To znači da nije potrebno pripremiti samo sitne zalogaje prilagođene djeci (mada i toga mora biti) nego da bi bilo dobro iskombinirati više vrsta jela, kojima će podjednako biti oduševljeni i djeca i roditelji. Evo mog prijedloga:

Naravno da je torta neizostavan dio svakog rođendana i djeca se torti uvijek najviše vesele. Na vama je da prepoznate djetetove preferencije i želje i da mu udovoljite i na taj način, bilo da tortu radite sami ili je naručite u slastičarni ili kupite zamrznutu.  Jer ipak je to njegov dan!

Moj prijedlog: TORTE

Oznake:

  • Prikaži komentare (0)

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Djeca i prijatelji

Piše: Mara Čović, pedagog Da nam život bude ljepši Djecu u školi najviše vesele dobre ...

Dječji zidni ukrasi

Ako ste roditelj male djece onda vam se sigurno već dogodilo da se njihovih ...

Uređenje dječje sobe by Lili

Stan u kojem živim sagradio je moj otac i ima već skoro 40 godina. ...

Ukrasimo se morem

Nema dosade na plaži! Skupljajući tako morske pužiće sa žala uhvatila sam se kako ...

Ta čudesna pasta za zube…

Čitajući nedavno jedan članak o tome što sve dobroga može učiniti jedna jedina tuba ...