Spomenula sam u prošlom članku da smo nedavno proslavili jedan 11. rođendaaaan. E pa na tom je rođendanu osim torte bilo još ponečega, nekih dobrih starih poznatih stvari a nekih sasvim novih. Fešta je bila ok, sve je prošlo super, zadovoljni svi, i slavljenik i uzvanici i to je ono najbitnije. Uz osmjehe kao nagradu za trud lakše je podnijeti umor izazvan bjesomučnim miješenjem cijele hrpe dizanog tijesta, razvaljavanje istog, rolanje, punjenje, premazivanje i smišljanje usput neke nove grickalice. Dizano tijesto za mene izazov??? Neee, izazov je sve to napraviti u 2 sata vremena, a točno toliko sam vremena imala od dolaska s posla do službenog početka fešte. Garant instant kvasac za dizana tijesta se tu opet pokazao kao odličan suradnik jer uz klasični kvasac uz koji se tijesto samo diže po pola sata nema šanse da bih uspjela sve to. Bio je to doslovce let po kuhinji – papiri za pečenje su frcali na sve strane, brašna nema gdje nije bilo, jaja su se prosula, origano prevrnuo, salama nestala(da, da, nestalaaaa, pitajte moju Magdalenu gde je nestala 😉 ) i tako su u tom sveopćem kaosu i samo mojem kreativnom neredu od kojeg bi se vjerovatno većini mama i urednih domaćica digla kosa na glavi, nastale jako fine stvarčice. Između ostalih, i ovi zafrknuti pizza prutići. Idealno je ovo pecivo ukoliko raspolažete u kuhinji samo sa tijestom i ketchupom a želite dobiti nešto okusa pizze. Super su za rođendanske zabave, razne domjenke i druženja jer je ova finger food grickalica efektnog izgleda i teško je zaustaviti se na samo jednom. Razvaljano tijesto se jednostavno premaže ketchupom, posipa origanom, preklopi drugim tijestom, izreže i zarola u prutiće. I voilà, mirisni pizza prutći su tu 😉

Potrebno:

  • 75 dag glatkog brašna
  • 2 instant suha kvasca
  • 3-4 žličice soli
  • 2 žličice šećera
  • 1,5 dl suncokretovog ulja
  • 4 dl mlijeka
  • 1 jaje (za premazivanje)
  • ketchup
  • origano

Priprema:

  1. U većoj posudi pomiješati brašno, sol, šećer i kvasac. Miksati mikserom s lopaticama ili spiralama postepeno dodavajući mlijeko i ulje. Kada masa postane dovoljno kompaktna da se ne rasipa počnite mijesiti rukom do kraja. Prebacite tijesto na radnu površinu i mijesite na njoj jer ćete tako lakše ‘izraditi’ tijesto da bude fino i glatko.
  2. Tijesto odmah podijelite na 4 dijela. Od svakog dijela razvaljajte pravokutnik debljine 1/2 cm. Bitno je da su pravokutnici otprilike istih dimenzija jer će se preklapati. Tada jedan pravokutnik premažite sa nekoliko žlica ketchupa i posipajte origanom. Preklopite drugim dijelom tijesta, malo potapkajte dlanovima da se tijesta priljube pa prvo presjecite kotačićem tijesto poprečno po pola a zatim na štapiće debljine 1 cm. (vidi sliku)
  3. Svaki štapić zafrknuti (zarolati) i slagati u lim na papir za pečenje. Premazati razmućenim jajetom i po želji posipati sezamom. Peći u pećnici na 200ºC oko 15-20 min, dok lijepo ne porumene.

Dobar tek!

Recept u slikama (snimljeno Olympus digitalnim fotoaparatom):

Oznake:

  • Prikaži komentare (0)

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Biskvitna rolada – provjeren recept!

Iako za biskvitnu roladu vrijedi pravilo kako je to najjednostavniji kolač koji se može ...

Bijeli Egipat s jagodama

Bijeli Egipat s jagodama torta je kojom smo se častili na prošlotjednoj proslavi Prve ...

Rođendanska nutella torta

Prošlo je već tjedan dana od kada je moja djevojčica napunila 6 godina a ...

Rafaello kuglice sa mlijekom u prahu

Rafaello kuglice koje se rade sa mlijekom u prahu su pravi klasik kada su ...

Kinder pinguin

Možete li vi vjerovati da sam ja sve do neki dan mislila da ovdje ...

Krem juha od čičoke + čips od čičoke

Ako nikada niste čuli za čičoku, onda će vam i krem juha od čičoke ...