OLYMPUS DIGITAL CAMERAZamislite sljedeću situaciju: subota popodne, umorni ste jako od tjedna iza vas i jedino što vam treba je topla kupka i potpuni odmor. No, zvoni telefon i najavljuju se ljudi jako dragi koje niste vidjeli godinama i kažu da dolaze sutradan na kavu. E sad, netko bi možda i kupio kakve kekse za gricnuti uz tu kavicu, ali kako ja volim iznenaditi i obradovati ljude do kojih mi je stalo nekim svojim kolačem, odlučih se na izradu jedne sezonske jagodičaste torte u potpuno novom ruhu: u obliku šahovskog polja. Ali ne bi toga bilo u taj umorni popodnevni sat da mi nije Dr. Oetkera i njihovih novih krema za torte sa slatkim vrhnjem  uz koje je priprema kreme za cijelu tortu gotova doslovce u nekoliko minuta. Da ne gubim vrijeme, kupih i gotovi čokoladni biskvit u tri sloja i izrada je mogla početi. Možda će vam se na prvu izrada ove torte učiniti komplicirana, no doista nije. Jedino što trebate je izrezati dvije tanke biskvitne kore u kružnice, jednu ostaviti za podlogu, pripremiti kremu za torte po uputama na pakiranju (izmiksa se slatko vrhnje, doda se sadržaj vrećice i to je to) te pratiti redoslijed slaganja kora i kreme kako ću vam navesti u receptu i fotografijama niže. Može? Doista vam ovo toplo preporučam jer je fino jako, sočno još više i gotovo u tren. Moji su prijatelji bili oduševljeni, klinci pogotovo i naša je šah torta nestala u jedno popodne. Evo recepta i uputa:

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPotrebno:

Priprema:

  1. Na pladanj za torte postaviti jednu biskvitnu koru i oko nje obruč kalupa za torte promjera 24 cm.
  2. Ostale dvije kore izrezati po šabloni u kružnice: prvo obrezati kružnicu promjera 21 cm, a zatim smanjivati kružnice za 3 cm i tako još dva puta, svaki puta kružnicu manju za 3 cm. Trebali biste u konačnici dobiti 5 kružnih traka od jedne biskvitne kore. Ići će brže ako istovremeno izrežete obje kore, tako da jednostavno stavite koru na koru pa tako izrezujete kružnice oštrim nožem. Šablone si napravite na papiru šestarom.
  3. Za kremu miksati vrhnje za šlag i pred kraj dodati sadržaj kutije Dr. Oetker kreme za torte prema uputama na kutiji. Po želji možete u kremu dodati sitno sjeckane jagode.
  4. Postavljenu koru premazati tankim slojem kreme. Slagati zatim redom prvo najveći krug, pa srednji, pa unutrašnji. Prostor između krugova popuniti oprezno kremom. Zatim slagati slijedeći red biskvitnih krugova ali tako da se kružni biskviti postavljaju na dijelove s kremom. Ponavljati postupak dok se ne potroši sav biskvit i svaki put kremom popunjavati samo prostore između biskvitnih kružnih traka. Na kraju tortu po vrhu premazati ostatkom kreme, ukrasiti posebno izrađenim šlagom, čokoladnim strugotinama i jagodama. Dobro rashladiti i poslužiti.

Pogledajte više o kremama za torte sa slatkim vrhnjem i drugim dodacima za kolače ovdje !

Recept u slikama (snimljeno Olympus digitalnim fotoaparatom):

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oznake:

  • Prikaži komentare (0)

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Zapečene palačinke sa šunkom, sirom i gljivama

Palačinke su jedno od onih jela koje baš uvijek pašu i svi ih volimo. ...

Dupli cheeseburger na ReciPeci način

Dupli cheeseburger nešto je što što će moji klinci savim sigurno na prvu odabrati ...

Pohane palačinke

Prošao je evo još jedan dan a uskršnja šunka se još nije pojela. Sad ...

Semifreddo – odličan ljetni desert

Semifreddo je talijanska slastica čije ime u doslovnom prijevodu znači ‘poluhladan’ i upravo ga ...

Svinjsko pečenje sa ribanom kašicom

Odluka o tome što skuhati za ručak kod mene ponekad dođe iz sasvim različitih ...

Brzi tiramisu kolač bez jaja u dvije boje

Kada su kremati kolači u pitanju, klasični tiramisu je definitivno onaj koji najčešće radim ...