Kada bih morala izabrati meni omiljeno voće, na prvu bih rekla da su to jagode. Obožavam ih i svake godine imam isti problem – dočekati proljećati da sazriju. I dogodi se tako da tumarajući trgovinom naletim na njih – crvene se kao prave, mirišu skoro kao prave, pa iako znam da nema šanse da u veljači jagode budu fine kao što bi trebale biti u svibnju, nemogu im odoljeti. Donesem ih kući, vadim ih prve iz vrećice i mislim si – ma pojest ću ih sama sveee, onako samo sa malo šećera. I zagrizem i požalim. Jer, naravno, to nisu jagode kakve bi trebale biti. No, odlučih spasiti situaciju tako što sam ih zakamuflirala u tanke kore za savijaču pa je ispala ova prilično fina štrudla sa jagodama i plazma keksom 😉

Recept jako sličan ovom sam već radila prije nekog vremena i tada sam u kore zamatala višnje, no pokazalo se da i drugo voće može doći u obzir. Znači, štrudla sa jagodama i plazma keksom pravi je kolač za svaki dan. Jako ukusan i pomalo neobičnog okusa. Jedino što me nije oduševilo je boja nadjeva. Jer, jagode termičkom obradom prestaju biti krvavo crvene i postaju onako…prilično blijeda verzija sebe 😉 Vidite i sami po fotkama. 

Pa stoga, ako ne marite previše za izgled kolača samo naprijed. Vjerujem da će vas ova štrudla sa jagodama i plazma keksom oduševiti kao što je sve nas doma. Slijedi recept sa uputama… 

Štrudla sa jagodama i plazma keksom

POTREBNO:

  • 1 pakiranje gotovih tankih kora za savijače
  • 700-800 g jagoda
  • 250 g mljevenog plazma keksa
  • 150 g šećera
  • 200 ml ulja
  • 100 ml mineralne vode

PRIPREMA:

  1. Ako su kore tanke, za jednu savijaču uzmite 4 lista. Između svakog lista premažite mješavinom ulja i mineralne vode. Onu zadnju ne premazujte. Po njoj rasporedite nasjeckane jagode, preko jagoda posipajte ravnomjerno 4-5 žlica keksa i isto tako šećera. Rubove kora savijte prema unutra, pa zarolajte sve skupa u savijaču.
  2. Isto napravite sa preostalim korama i sve dok imate nadjeva odnosno jagoda.
  3. Štrudle složite u lim na papir za pečenje. Premažite ih uljem i pecite u pećnici zagrijanoj na 180C 30 minuta. Štrudla sa jagodama i plazma keksom je gotova kad lijepo porumeni i postane krckava sa svih strana.
  4. Narežite, posipajte šećerom u prahu i poslužite! Dobar tek.

Recept u slikama:

Oznake:

  • Prikaži komentare (0)

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Piletina Tikka Masala – Tikka masala curry

Piletina tikka masala doista je jelo koje ne samo da zvuči egzotično, nego je ...

Torta lopta s jagodama

Prošlu smo subotu slavili 10.rođendan našeg Matka na koju je pozvao društvo iz razreda. ...

Okruglice od sira i grisa

Okruglice od sira i grisa iliti knedle sa sirom i grizom lagano su bezmesno ...

Pita od sira

Nevjerovatno ali istinito – na recipeci do sad još nisam objavila niti jednu pitu ...

Fritule s jabukama

Što je prvo na što pomislite kada čujete za fritule? Fašnik, advent? Nije krivo ...

Lambada

Svako vrijeme ima nešto ‘svoje’ po čemu ga se sjećamo, pa su tako kasne ...