OLYMPUS DIGITAL CAMERAZašto Sacher kocke, kad već postoji Sacher torta? Pa zato što je kocke puno jednostavnije napraviti, a efekt (osim onog estetskog) je apsolutno isti! Moji su klinci u zadnje vrijeme oduševljeni browniesima i jeli bi ih svaki dan. Naročito su im fini oni iz dućana, kupovni, što se peku skupa sa kutijom pa sve to bude fino i brzo. I uzalud sam im već ne znam ni sama koliko puta pokušavala podvaliti svoju domaću varijantu browniesa, no nikad ne bi bili oduševljeni kao sa tim kupovnim. Isprobala sam nebrojeno mnogo recepata, dodavala ovo i ono, manje čokolade, više čokolade, suho voće, orahe, lješnjake…i to im jednostavno nije bilo to što su očekivali. Tako dugo dok se konačno nisam sjetila napraviti Sacher kocke! Dakle, dobra, stara, klasična sacherica, koja bi se možda mogla naljutiti što sam ju, tako svu prpošnu i poznatu ugurala u okvire običnog kolača, ovaj put pokazala se dobitnom kombinacijom i postala čokoladnim kolačem No.1 u našoj maloj družini. A kada je probate napraviti na ovaj način, bez brašna i po sasvim jednostavnom receptu te bez potrebe rezanja biskvita na dva dijela prilikom čega ovakav biskvit često zna puknuti i raspasti se, sigurno će to postati i vama. Ako želite, slobodno po vrhu rasporedite fini, deblji sloj čokolade (nama je ponestalo ovaj put) pa će to onda biti apsolutna čokoladna bombica i raj za vaše nepce, a slobodno ih dodajte i svojoj listi ‘božićni kolači’ jer Sacher je apsolutno zaslužio naći se na svakom blagdanskom stolu. Uživajte! Evo recepta:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sacher kocke

Potrebno:

  • 6 jaja
  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 150 g maslaca
  • 100 g krušnih mrvica
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer (može i onaj okusa ruma)
  • 1/2 praška za pecivo
  • 3 žlice marmelade od marelica

Priprema:

  1. Odvojiti bjelanjke i žumanjke. Čokoladu i maslac otopiti na laganoj vatri uz neprestano miješanje, a zatim ohladiti na barem sobnu temperaturu.
  2. Miksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, dodati prašak za pecivo i mrvice i na kraju otopljenu čokoladu s maslacem. Na kraju svega kuhačom lagano umiješati posebno izlupani snijeg od bjelanjaka.
  3. Smjesu izliti u namašćen i pobrašnjen lim srednje veličine pa peći u pećnici na 175ºC 25 minuta. Vrući biskvit premazati zagrijanom marmeladom od marelica i posipati čokoladnim strugotinama. Ohladiti i rezati na kocke. Po želji možete poslužiti uz tučeno slatko vrhnje.
  4. Dobar tek!

Recept u slikama (snimljeno Olympus digitalnim fotoaparatom):

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oznake:

  • Prikaži komentare (0)

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Fritaja sa šparogama – sve što vam treba u proljeće

Kada vam organizam u proljeće poželi nešto sočno, osvježavajuće i zeleno, budite sigurni da ...

Puretina na saft

Možda ste već primjetili čitajući moje recepte kako najčešće u svojoj kuhinji koristim puretinu ...

Šareni faširanci

POTREBNO: 40 dag mljevene puretine 1 luk 4-5 šnita pancete 3 kisela krastavca 1 ...

Krem juha od čičoke + čips od čičoke

Ako nikada niste čuli za čičoku, onda će vam i krem juha od čičoke ...

Super kremasti kolač s bananama i čokoladom bez pečenja

Kada dođe želja za slatkim i napravili bi nekakav kolač, a nemate puno vremena, ...

Milanske šnicle – najukusniji odresci junećeg buta!

Milanske šnicle su predivan recept koji sam prije puno godina dobila od jedne svoje ...