Fini nedjeljni ručak – punjeni pohani odresci

Fini nedjeljni ručak na stoluNedjelja je onaj dan u tjednu kada si većina nas može priuštiti pripremu nekog konkretnijeg jela za ručak, sa možda i nekoliko priloga, sa juhicom prije svega, obiljem salate i neizostavnim desertom nakon svega. Neke će domaćice reći: “to mi je jedini slobodan dan u tjednu i nema šanse da ga provedem u kuhinji“, te se radije izvedu na ručak negdje van, ali kod mene to nije slučaj i vikendom se najbolje osjećam u svojoj kuhinji jer imam vremena na pretek i baš uživam u tome. Kod nas su nedjeljni ručkovi svojevrstan ritual u kojem sudjeluju svi: klinci su uvijek tu da promješaju nešto da ne zagori i da postave stol (naravno da uvijek usput “štipnu” koji komadić mesa za probu pa se doista zna dogoditi da za stol sjednu na pola siti 😉 ), da trknu u trgovinu ili do bake po nešto u zadnji čas zaboravljeno, a suprug je uvijek tu da iz vrta donese salatu i mrkvicu za juhu, da mi pomogne oprati tonu lonaca i tanjura koje isprljam prilikom prilikom kuhanja i to sve skupa funkcionira savršeno. Onaj trenutak kad svi zajedno sjednemo za stol uvijek mi se iznova učini kao najljepši trenutak u životu i svaki put pomislim koliko zahvalna i sretna moram biti što imamo jedni druge i što imamo te zajedničke trenutke. No, ovo je ipak post od nekom ručku, sasvim konkretnom jel? E pa ovako…s obzirom da je sezona tikvica u punom jeku, na red su došli jedni super sočni pohani odresci koje sam napunila tanko rezanom tikvicom, pancetom i sirom što je sve skupa učinilo ove odreske jako finim i sočnim. Koristila sam pileće bijele meso, no možete za ovo jelo koristiti i svinjske odreske kao i teleće, bit će jednako fini. Tajna je u sastojcima kojima se odresci pune i koju mu daju sočnost. Kao prilog ovdje je dobro došao krumpir pire sa dodanom mrvicom kiselog vrhnja i maslaca, te naravno svježa zelena salata. Imali smo nakon svega toga i jedan fini kolačić na meniju, ali o tome ću vam pisati u slijedećm postu.

Fini nedjeljni ručakFini nedjeljni ručak

POTREBNO:

  • 2 komada pilećeg filea
  • 1 manja tikvica
  • 70 g tanko rezane pancete ili suhe slanaine
  • nekoliko šnitica tanko rezanog sira
  • Za paniranje: 2 jaja, krušne mrvice, brašno

PRIPREMA:

  1. Od filea napraviti veće odreske, lagano ih batom za meso preko vrećice ili folije utanjiti. Na svaki komad mesa staviti komad pancete, tikvice pa sira, preklopiti, sa dvije strane zatvoriti čačkalicama te panirati.
  2. Paniranje: umakati odreske prvo u brašno, potom u jaja a zatim u krušne mrvice.
  3. Pržiti odreske sa obje strane u većoj količini ulja dok ne dobiju lijepu zlatno smeđu boju. Ocijediti ih od suvišne masnoće na papirnom ubrusu te poslužiti uz prilog po želji.

Dobar tek!

Recept u slikama:

Priprema jela...Sočni punjeni odresci na tanjuru

Oznake:

  • Prikaži komentare (0)

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Krem juha od koprive – zdravlje u tanjuru

Krem juha od koprive savršen je način da se stopite s prirodom i iskoristite ...

Preokrenuti kolač od ananasa sa sirom

Ima dana kada mi se ništa neda i kada pomislim da ću doista cijeli ...

Svinjski vrat u umaku od piva sa pire krumpirom

Ovaj današnji ručak, svinjski vrat u umaku od piva dokaz je da vratina nije ...

Kiflice sa šunkom

Danas nas je naša draga baka za večeru odlučila počastiti svojim finim kiflicama sa ...