Domaći čips

Kako sam jučer i obećala, evo recepta za pravi pravcati domaći čips od krumpira. Pripremu čipsa omogućio nam je Moulinex fresh express, korisni strojček za koji sam jučer baš napisala recenziju. Moji me klinci već jako dugo žicaju da ima napravim home made čips, no budući da su ti njihovi zahtjevi najčešće dolazili oko 8 naveče kada bih ja već bila mrtva umorna, nije mi se dalo ručno rezuckati krumpir. I iskreno, sumnjala sam da bi takav čips, čak i da ga uspijem narezati dovoljno tanko i u dovoljnoj količini, bio jako fini i sličan kupovnom čipsu iz vrećice. Prva reakcija djece kada su ugledali sve te ‘svemirske’ nastavke za Moulinex fresh ekspress je bila : “vauuuu mamaaaa pa na ovo možeš rezati čiiiiiipssss!” 😀 Njihova želja, moja dobra volja i znatiželja i u tren oka smo dobili cijelu hrpu lijepo ravnomjerno i podjednako tanko narezanog krumpira za čips. Stvarno, ništa lakše! Još jednom ću reći, ovaj će mi strojček jako dobro doći, već to vidim. U prilog tome govori i činjenica da sam morala po novu dozu ulja za fritezu nakon samo dva tjedna 😀

Dakle, jedino što vam treba za domaći čips je:

  • friteza puna ulja
  • krumpir (količina proizvoljna i onoliko koliko traje dotični film ili serija 😉 )
  • sol

Priprema:

  1. Krumpir treba najprije narezati na što tanje ploškice (što su tanje, to će čips biti hruskaviji).
  2. Potopiti ga tako narezanog u što hladniju vodu, potom dobro osušiti čistom krpom i ispeći u fritezi ili većoj dubljoj tavi u puno ulja.
  3. Ocijediti od suvišne masnoće na papirnom ubrusu, posoliti po želji ili posipati crvenom paprikom ili paprom, ovisno o tome kakav okus čipsa želite.

I to je to, vaš domaći čips je spreman za konzumaciju! Ovo ne da je odlično, nego je preodlično. Ne mogu reći da je ovaj čips ne znam ni ja kako zdrav jer i on je pun ulja, to je neminovno, no barem znate što jedete i u kakvom ulju se pržilo. Dobar tek i čipsiranje do mile volje vam želim.

Recept u slikama:

Oznake:

  • Prikaži komentare (3)

  • sandra2

    Na jednoj drugoj kulinarskoj stranici (da, pogledam, ali ti si mi br.1 🙂 vidjeh recept za zdravi čips – krumpir se pripremi na isti način, ali se onda peče u pećnici, ne u ulju.
    Znam da i nije neka mudrost, možda samo ideja, a nekad se najjednostavnijih stvari sami ne sjetimo 🙂
    Pa eto idejica za čips koji nije mastan, mada vjerujem da je ovaj tvoj jako fin. Tko voli krumpiriće, sigurna sam da će uživati u obje varijante.
    p.s. strojček je mrak!

  • admin

    Eeee Sandra pa zar si sumnjala da ja ne bih prvo isprobala zdraviju varijantu čipsa? 😉 Probala sam peći i u pećnici, ali nije bio nikakav. Ni sličan čipsu – mekan, raspadao se, na krajevima gdje je bio tanji pogorio…ma uglavnom, užas 😉 Zato i nisam spominjala u postu to. Pusaaaa 🙂

  • sandra2

    Ali dobro je što si sada napisala kakav ispadne čips u pećnici, ja ga nisam probala (očito).
    A nisam ni probala čips od cikle, a navodno je taj isto jako fin. Svježa cikla se pripremi i prži u ulju i ta ideja mi se jako sviđa, još samo ako je stvarno fin.

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Krašuljci – obavezni božićni kolači svakog doma

Krašuljci, ti sitni božićni kolači, mirisni keksi sa orasima i čokoladom obavezni su dio ...

Mramorne kakao kocke sa sirom

Da se nešto fino i slatko može ispeći sa samo nekoliko osnovnih sastojaka je ...

Čokoladne kocke s jagodama

Jagode i čokolada – kombinacija kojoj malo tko može odoljeti pogotovo kad su u ...

Šah torta s jagodama

Zamislite sljedeću situaciju: subota popodne, umorni ste jako od tjedna iza vas i jedino ...