Gril sendviči sa slaninom i prženim kolutićima luka

Gril sendviči sa slaninom i prženim kolutićima lukaKada je roštilj u pitanju mnogi će se odlučiti za kakav dobar komad mesa fino mariniran i savršeno ispečen na tihoj vatrici, pa kada se tomu još doda pokoji kolutić tikvice sa roštilja ili možda klobuk grilanog šampinjona, ugođaj je potpun. I kod nas doma takav je roštilj nekako najčešći i najomiljeniji. No, to ne znači da nam nisu drage i neke druge delicije sa roštilja.  Ovi su se gril sendviči sa slaninom i prženim kolutićima luka pokazali dobitnom kombinacijom i kod mene i kod mojih ukućana, djece naročito. Sendviči se, za razliku od mesa sa roštilja, pripremaju brzo i jednostavno jer im nije potrebna prethodna obrada niti mariniranje, a možete u njih staviti što god želite ili imate na raspolaganju.

Da bi sendviči bili zanimljiviji, tanku sam slaninu ispreplela u obliku mreže, pa tako ubrzo shvatismo da su te mrežice ustvari pravi pravcati slaninasti hashtagovi koji su se onako, fino prepečeni i hrskavi savršeno uklopili unutar tostiranog kruha, gril umaka i topljenog sira tako da smo ustvari dobili hashtag gril sendviče 😀 Za kompletni dojam nedostajalo je još samo nešto – prženi kolutići luka omotani slaninom za koje sam ideju pokupila kod mladog gospodina koji jako lijepo kuha Darka Kontina. Te kolutiće luka omotane slaninom možete pripremiti na bilo kojoj vrsti roštilja i poslužiti kao jako zanimljivu i naravno, jestivu dekoraciju uz ostatak jelovnika pripremljenog na roštilju.

Iako se ovakav sendvič radi u više faza iliti slijedova, uz Tefal Optigril, fantastični električni roštilj koji nudi totačnu inovaciju u roštiljanju u kući, sve je ovo bilo kao dječja igra. Optigril ima lijepu veliku površinu za grilanje na kojoj brzo i jednostavno možete ispržiti i slaninu i luk te na kraju cijele sendviče, bez potrebe da između svakog tog slijeda perete ploče za roštiljanje. A kada na istoj ploči za roštiljanje najprije ispržite slaninu, a tek potom i tost kruh, tada će cijeli sendvič imati predivan miris pržene slanine 🙂 Budite sigurni da će vaši prijatelji i obitelj itekako znati cijeniti vaš trud oko ovakove vrste jela, jer krajnji rezultat je doista ukusan i naprosto oduševljava okusne populjke 😉

Gril sendviči sa slaninom i prženim kolutićima luka

Gril sendviči sa slaninomPOTREBNO:

  • 10 šnita tost kruha
  • 10 šnita šunke
  • 10 šnita sira (gouda, podravec, varaždinec…)
  • 200 g tanko rezane dimljene slanine
  • 1 ljubičasti luk srednje veličine
  • pola glavice zelene salate
  • 8 žlica ketchupa
  • 3 žlice ajvara

PRIPREMA:

  1. Za prženu slaninu u obliku hashtagova, prerežite po pola slaninu tako da dobijete 4 kraća komada. Sada komade isprepletite u obliku mreže tako da jedan komad zavučete ispod drugoga i to napravite sa ostalim komadima slanine. Kada formirate mrežice, lagano ih pritisnite prstima kako bi se malo zalijepili jedan za drugi i kako biste ih lakše prebacili na roštilj. Pržite slaninu doslovno 1-2 minute u Optigrilu na manualnom modu na najjačoj temperaturi (crveno svijetlo).
  2. Za pržene kolutiće luka omotane slaninom, luk prerežite po pola pa odvojite tanke kolutove. Svaki kolut luka (ne onaj najveći jer vam neće biti dovoljno velika slanina) omotajte komadom slanine pod kutom od 45º. Ako vam slanina ‘bježi’ i odmata se, zakačite je čačkalicom za luk. Oprezno ovo radite kako vam luk ne bi puknuo (i kako ne biste izgubili živce dok to radite kao ja 😀 ) Tako omotani luk pržite na grilu s jedne i s druge strane dok ne postane krskav također na manualnoj funkciji, ali na srednje jakoj temperaturi (narančasto svijetlo).
  3. Tost kruh premažite gril umakom koji napravite tako da pomiješate ketchup i ajvar, složite preko toga šunku, potom sir i prženu #slaninu. Sve skupa stavite na gril i prepecite kratko dok se sir počne topiti. Za ovaj slijed odaberite na Optigrilu funkciju tost sendviča. Tada u sendviče dodajte i zelenu salatu, prerežite ih po sredini tako da dobijete dva trokuta i poslužite uz pržene  omotane kolutiće luka. Dobar tek!

Recept u slikama:

Napraviti od slanine # znak, i omotati kolutove luka spiralnoIspžiti slaninu i pripremiti sendvičeGril sendviči sa prženim kolutićima luka

Oznake:

  • Prikaži komentare (0)

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Punjena mesna rolada s pancetom

Nije prošlo mnogo od uskršnjeg blagovanja, a već nam je pred vratima pojavio drugi ...

Jednostavni kolač sa bundevom

Jednostavni kolač sa bundevom jedan je od onih kolača koje ćete obožavati nakon prvog ...

Fina zapečena piletina

Od kako smo se preselili u Vukovar ne kuham često kao nekad i priznajem ...