Čokoladna torta - način serviranjaČokoladna torta, složit će se mnogi, svojevrsni je klasik u slastičarstvu pa je možda baš zbog toga tako puno različitih recepata za taj čokoladni užitak i vjerovatno svatko od nas ima neki svoj omiljeni recept, bilo za čokoladnu tortu ili pak za kakav čokoladni kolač. I ovdje kod mene na stranici ReciPeci naći ćete puno recepata za razne čokoladne torte i kolače pa se vjerujem u svakome od njih može pronaći netko od vas. Ovaj današnji recept nije klasična torta sa više slojeva biskvita i kreme, nego jedna sasvim jednostavna torta koja se ne peče, koja je gotova relativno brzo a jaaaaako je čokoladna. Recept sam pronašla na blogu Gastrodiva (blog koji stvarno često posjetim jer žena radi odlične stvari, što slane, što slatke i uvijek ima dobrih ideja za razbijanje kulinarske monotonije), odgovarao je po svim sastojcima preslici moje špajze i fridga (mascarpone + čokolada) toga dana, pa je uz manje preinake proizašla ova urnebesno fina i stvarno čokoladna torta sa, ni manje ni više, nego sa tri vrste čokolade! Dakle, ovo vam je dragi moji još jedna čokoladna i naravno kalorijska bomba, pa ako ste odlučili biti na kakvoj dijeti i paziti na kalorije, strpite se još malo, probajte prvo komadić ove torte pa tek onda recite: e, sad je dosta! 😀

Čokoladna torta prije serviranjaČokoladna torta

POTREBNO:

Za podlogu:

  • 25 dkg keksa (može Grancereale ili petitt ili bilo kakvi drugi prhki koje imate)
  • 15 dkg maslaca

Za kremu:

  • 50 dkg Mascarponea
  • 500 ml vrhnja za šlag (Hole, Hulala ili neko slično)
  • 20 dkg mliječne čokolade
  • 20 dkg čokolade za kuhanje
  • 20 dkg bijele čokolade

Čokoladna torta - još jedan način serviranjaPRIPREMA:

  1. Za podlogu usitniti kekse (staviti u vrećicu za zamrzavanje pa istući batom za meso) i pomiješati ih s otopljenim maslacom. Smjesom napuniti kalup za tortu promjera 24 cm. Pustiti da se ohladi i stvrdne.
  2. Za kremu posebno otopiti svaku vrstu čokolade sa po 1/2 dl vrhnja za šlag. Učiniti će vam se to malo vrhnja (i to je u stvari puno manje vrhnja no što bi u klasični ganache išlo) ali bez brige, tako treba biti. Svaku čokoladu otopljenu sa vrhnjem ohladiti uz miješanje.
  3. Ostatak vrhnja za šlag miksati da bude čvrsto, dodati mu mascarpone i dobro sjediniti. Podijeliti tu smjesu na tri dijela pa u svaki dio dodati posebno otopljenu čokoladu. Tako ćete dobiti tri različite vrste čokoladne kreme.
  4. Sada na podlogu od keksa u kalupu (stranice kalupa bi bilo dobro obložiti prozirnom folijom kako vam se krema prilikom odvajanja kalupa ne bi zalijepila za kalup) namazati prvo tamnu kremu, potom onu od mliječne čokolade i na kraju onu od bijele čokolade. Dobro rashladiti, maknuti obruč i ukrasiti po želji.

Dobar tek!

Recept u slikama (snimljeno Olympus digitalnim fotoaparatom):

Prvi korak u izradi podloge - mrvljenje keksaPriprema kreme od tri vrste čokoladePriprema podlogePrikaz izrade podloge za tortuPrvo na podlogu treba nanijeti tamnu kremuNakon tamne slijedi nanošenje sloja od mliječne čokoladeZa kraj se stavlja sloj kreme od bijele čokoladePrikay gotove čokoladne torte od tri vrste čokoladeČokoladna torta spremna za serviranje

Oznake:

  • Prikaži komentare (0)

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Fritule s jabukama

Što je prvo na što pomislite kada čujete za fritule? Fašnik, advent? Nije krivo ...

Domaći čips

Kako sam jučer i obećala, evo recepta za pravi pravcati domaći čips od krumpira. ...

Sočna pohana piletina s povrćem i rižom

Pohano meso jedan je od favorit ručkova kod nas doma. Moja baka u Vukovaru ...

Brza kikiriki torta – Quick Peanut Cake

Ova brza kikiriki torta nastala je iz želje za snickers čokoladicom koju sam s ...

Gulaš

Pripremiti gulaš u nekakvoj ‘normalnoj’ količini i nije neko umijeće. Pripremiti ga u većoj ...

Jednostavna punjena peciva

Jednostavna punjena peciva dobro su došla opcija u razno raznim prilikama: ako vas uhvati ...