TikTok pasta – tjestenina sa umakom od rajčica i feta sira

Postoje tako određena jela koja budu jako popularna u određeno vrijeme i internet je danas prepun viralnih recepata po raznim društvenim mrežama. Neki od njih su ok, neki ne. No, ja sam odlučila isprobati jedan jako popularan recept u zadnje vrijeme koji se zove TikTok pasta! Već iz naziva je jasno da je to recept popularan upravo na toj društvenoj mreži, a u osnovi je to tjestenina sa umakom od rajčica i feta sira. Ništa spektakularno reklo bi se po nazivu. No, spektakularno je to da se od samo 3 sastojka može napraviti jako fino jelo. Pa, idemo probati!

TikTok pasta se u originalnoj verziji radi tako da se u vatrostalnu posudu stave cherry rajčice i feta sir, malo se začini i peče pola sata. Nakon toga se svi sastojci zdrobe i pomiješaju i doista se dobije fini umak. No, što ako se taj postupak može još više ubrzati i pritom ne upaliti standardna pećnica koja voli zagrijati cijeli stan, pogotovo ljeti kada nam to nikako ne paše? Riješenje je Tefal EasyFry friteza na vrući zrak u kojoj se ovaj isti recept može pripremiti u svega 15 minuta!

Tajna brze pripreme TikTok paste u EasyFry-u je u upravo u funkciji pečenja na vrući zrak gdje se namirnice puno brže termički obrade zbog strujanja vrućeg zraka u manjem prostoru friteze. Osim toga, EasyFry vam neće zagrijati kuhinju kako bi to napravila obična pećnica što je odlična vijest pogotovo tijekom ljetnih vrućina.

TikTok pasta se radi vrlo jednostavno i ovo je recept koji će uspjeti čak i onima koji nemaju nikakvo iskustvo u kuhinji. Doista se radi od tri osnovne namirnice, a uz dodatak mediteranske mješavine začina dobije se prefini i osvježavajući umak za tjesteninu u taj čas. Meni je ovaj recept totalno otkriće ovog ljeta i raditi ću ga vrlo često. A uz moj Tefal EasyFry život u kuhinji mi je puno lakši!

TikTok pasta iz EasyFry friteze na vrući zrak

TikTok pasta – recept

POTREBNO:

  • 450 g cherry rajčica
  • 1 komad feta sira (oko 230g)
  • 300 g tjestenine linguini (ili bilo koje druge)
  • oko 100 ml maslinovog ulja
  • mješavina mediteranskih začina sol, papar
  • stručak svježeg bosiljka

PRIPREMA:

  1. U košaru friteze EasyFry dodati cherry rajčice koje treba malo pouljiti, posipati mješavinom mediteranskih začina i promiješati.
  2. Na rajčice staviti komad feta sira, pokapati ga maslinovim uljem i posipati začinima kao i rajčice. Dodati i listiće svježeg bosiljka malo usitnjene.
  3. Vratiti košaru u fritezu, odabrati funkciju “airfry”, temperaturu od 200*C i vrijeme postaviti na 15 minuta. Pokrenuti postupak pečenja.
  4. Za to vrijeme skuhati tjesteninu.
  5. Kada je friteza završila sa pečenjem, izvaditi košaru, žustrim miješanjem sve izmiješati kako bi se povezale pečene rajčice i mekani feta sir u gušći umak. Što duže se umak miješa, postaje kompaktniji. U vrući umak u fritezi odmah dodati vruću i ocijeđenu kuhanu tjesteninu, dobro izmiješati i poslužiti posipano svježim bosiljkom.

Dobar tek!

Oznake:

  • Prikaži komentare (0)

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Bučnica

Cijeli prošli tjedan moj je Matko bio na feriju u Zaprešiću kod bratića i ...

Keksići sa kokosom i pekmezom

U želji da se moja lista božićni kolači i ove godine obogati nekim novim ...

Pekarske kifle – recept za kifle kao iz pekare

Iako peciva, kiflice i klipiće radim vće dugo i uvijek mi super ispadnu, nikada ...

Dansko pecivo sa breskvama na jednostavan i brzi način

Napraviti dansko pecivo jednostavno i brzo? Moguće je, naravno, ako koristite gotovo lisnato tijesto ...

Valjušci sa kiselim kupusom i slaninom

Kada se nađete u situaciji da više ne znate što skuhati, kada iscrpite zalihe ...

Pečeni krumpir s okusom slanine

Zašto s okusom slanine  e ne sa slaninom? Pa zato što sam ovaj put ...