Štruca od kruha – Breadloaf from the kitchen towel

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMeso u umaku na bilo koji način sasvim je obično i svakodnevno jelo i kod nas se na meniju za ručak nađe najmanje jednom tjedno. Više je razloga za to: jednostavno je za pripremu, može se pripremiti i dan ranije, meso pripremljeno pirjanjem u umaku uvijek je savršeno mekano i podatno i klinci ga jednostavno obožavaju. Sasvim je nebitno o kakvom se mesu radi, bitno da ima umaka 😉  Tjestenina je naravno klasika od priloga uz ovakva jela i nekako se najbrže pripremi. No, monotoniju pripremanja mesa u umaku sa tjesteninom lako se može razbiti. Kako? Vrlo jednostavno – pripremom neobičnog i finog priloga. Štruca od kruha neobična je već po tome što se kuha ni manje ni više nego u kuhinjskoj krpi, ekonomična je sasvim jer se priprema od starog kruha i ono što je najbolje, predivno paše uz umake. Štruca od kruha okusom je identična okruglicama od starog kruha koje sam do sada već više puta pripremala i recept objavila OVDJE. Ovaj je prilog još lakše pripremiti nego okruglice, jer se sve lijepo izmiješa, zamota u krpu i stavi u lonac da se kuha. Kada se skuha, odmota se, lijepo nareže na šnite i posluži uz umak. Iako će vam se možda na prvu učiniti komplicirano, doista nije i vrlo je jednostavno. Evo kako napraviti štrucu od kruha u krpi:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Štruca od kruha

Potrebno:

  • 60 dkg starog kruha
  • 1 manji luk
  • 10 dkg pancete
  • par žlica ulja
  • 2,5 dl mlijeka
  • 1 jaje
  • po žlica sjeckanog peršina i vlasca
  • vegeta, sol, papar

Priprema:

  1. Stari kruh narezati na tanke šnite pa ga izrezati na kockice. Zaliti ga toplim mlijekom i pustiti da tako odstoji par minuta. Za to vrijeme na malo ulja pržiti sitno sjeckan luk sa pancetom.
  2. Dodati natopljenom kruhu prženi luk i pancetu, jaje, vlasac i peršin, začiniti po ukusu pa sve skupa dobro izmiješati rukom.
  3. Čistu kuhinjsku krpu namočiti pa ocijediti. Položiti krpu na stol pa na sredinu staviti štrucu od kruha koju ste oblikovali rukama u oblik valjka. Omotati krpom, sa strana čvrsto zavrnuti krpu (kao bombon) te zavezati koncem.
  4. U veći lonac staviti veću količinu vode, zavrijeti vodu, dodati žličicu soli pa u kipuću vodu oprezno smjestiti štrucu. Slobodno je malo zavinite kako bi vam cijela stala u lonac. Štruca mora cijela biti uronjena u vodu. Kuhati 20-25 minuta.
  5. Oprezno izvaditi štrucu, odmotati i narezati na deblje šnite. Dekorativno složiti na tanjur i poslužiti uz umak.
  6. Dobar tek!

 

RECIPE IN ENGLISH:

Ingredients:

  • 60g g of old bread, 1 small onion , 100 g pancetta, a couple of teaspoons of oil, 250 ml of milk, 1 egg, per tablespoon chopped parsley and chives, salt, pepper

Preparation:

  • The old bread cut into thin slices and cut it into cubes. Pour it warm milk and let it sit for a few minutes so. During this time a little oil fry chopped onion with bacon. Add soaked bread, fried onions and bacon, egg, chives and parsley, spice up according to taste and mix all together with your hand or a spoon.
    A clean kitchen towel soak and drain. Embed a towel on the table and put in the middle of a loaf of bread that have shaped hands in the shape of a cylinder. Wrap a towel, the sides firmly wring the towel (like candy) and tie the end. In a larger pot put a greater amount of water, boil water, add a teaspoon of salt in boiling water and carefully place the loaf. Feel free to bend a little to make you fit into the whole pot. A loaf whole must be immersed in the water. Cook for 20-25 minutes. Carefully remove the loaf, rolled out and cut into thicker slices. Decorative arrange on a plate and serve with the sauce. Bon appetit!

 

Recept u slikama (snimljeno Olympus digitalnim fotoaparatom):

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oznake:

  • Prikaži komentare (0)

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Fritule – jednostavan i brzi recept

Fritule, te slatke male loptice koje se prže u puno ulja i posipaju šećerom ...

Gratinirano povrće – ukusan i zdrav obrok

Gratinirano povrće, u ovom slučaju brokula s mrkvicom i krumpirom, jelo je koje možete ...

Raspucanci – čokoladni raspuknuti keksići

Raspucanci su božićni kolači koji već godinama zauzimaju prva mjesta na top listama slatkih ...

Brzi nepečeni kolač s jabukama i pudingom

Ako vam se slučajno dogodi da dođe vikend, a vi nemate nikakav kolač, ne ...