Kada je roštilj u pitanju, najčešće nema tu puno filozofije: meso se fino napaca, odstoji preko noći, baci se drugi dan na gril i to je to. Jednostavno ne može da ne bude fino. Ustvari može, probala sam puno puta za moj pojam totalno nejestive produkte roštiljanja tako da neću kategorički tvrditi da je roštilj nešto što svakome uspije 😉 Ljeto je nekako doba koje se jednostavno spaja i poistovjećuje sa dobrim druženjima uz roštilj. Kada je društvo dobro, svaka hrana bolje prija a kada se ista ta hrana obogati i pripremi na samo malo drugačiji način, dobili ste nesvakidašnji užitak a uz samo malo truda. Umjesto već tradicionalne svinjske vratine, odlučila sam se ovoga puta poigrati piletinom, koja je sasvim ukusna, sočna fina i sama po sebi kada se dobro ispeče, no bijelo meso nekako uvijek ispadne najsuhlje. Stoga sam uz pomoć Tupperware kuhinjskih pomagala uspjela napraviti super sočna pileća prsa na grilu, punjena aromatičnim nadjevom od sira, vlasca i peršina. Nema sumnje da biste da biste isti takav premaz uspjeli napraviti i bez Tupperwarea, no uz njega je život u kuhinji tako lakši i jednostavniji. Pogledajte kako:

Potrebno:

  • 4 filea pilećih prsa
  • 20 dag tanko rezane pancete
  • za premaz: 3 žlice svježeg kravljeg sira, 5 dag maslaca, prstohvat peršina, prstohvat vlasca, vegeta, sol, papar (umjesto vlasca možete koristiti češnjak)

Priprema:

  1. File prerezati plošno kako biste dobili tanke a veće odreske.
  2. U Tupperware Turbo chef staviti sir, vlasac, peršin, maslac i začine, poklopiti i nekoliko puta potegnuti ručicu kako biste dobili namaz fine konzistencije.
  3. Svaki odrezak premazati sa malo namaza, preklopiti, omotati komadom pancete i peći na roštilju.

Važno!!! Meso se ne smije prepeći jer će biti suho. Dakle, neka žar bude malo jači kako bi se meso brže ispeklo. Čim panceta dobije lijepu hrskavu koricu, okrenite ga i ispecite i sa druge strane. Tijekom pečenja dobro je premazivati meso mješavinom ulja i vina jer će to mesu dati dodatno finu aromu a i omekšat će ga 😉

Uz ova fina pileća prsa, na roštilju se našao i ostatak pileta, kao i nešto malo kobasica roštiljki za one koji i dalje smatraju kako je jedino pravo maso – tamno meso! Tikvice su se također pokazale kao izvrstan dodatak mesu. Kao prilog je izvrsno pasala lagana riža sa tikvicama, koju sam pripremila opet na poseban način i to u Tupperware Termotop posudi. Evo kako:

[box type=”info”] Termotop je posuda izrađena od posebnih materijala i oblikovana tako da mu je primjena u kuhinji raznolika: služi kao posuda za blanširanje povrća, za mariniranje mesa, čuvanje topline različitih jela, za otapanje zamrznutih namirnica, za dokuhavanje određenih namirnica kao što su riža, tjestenina ili mlinci. Rižu je potrebno prije stavljanja u Termo top kuhati 1 minutu u čistoj vodi bez dodavanja soli, zatim preliti sve u skupa u Termotop, pokriti i vaša riža će biti skuhana sama od sebe bez korištenja izvora topline za 15-tak minuta! Bitna stvar je rižu ne soliti tijekom kuhanja u Termotopu! Svi začini se jednostavno dodaju na kraju i stvar je riješena. Ja sam ovaj put u rižu na kraju dodala tikvice pržene na malo ulja i bio je to prefini lagani prilog uz roštilj. Zašto Termotop? Pa zato što sa njim nema šanse da vam riža pokipi što se meni uredno događa skoro svaki put kad kuham rižu na klasični način, riža je rahlija i što je najbitnije, ne morate stajati kraj štednjaka dok se kuha! Još samo jedna stvar – za kuhanje riže u Termo topu bitan je omjer riže i vode a to je: 1:4. (šalica riže na 4 šalice vode)[/box]

Recept u slikama (snimljeno Olympus digitalnim fotoaparatom):

Oznake:

  • Prikaži komentare (1)

  • Art on my way

    Recept po mom ukusu, definitivno!

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Kuhani paradajz

U ovo doba godine obično se počinje pripremati zimnica. Krastavčići su se ukiselili već ...

Gratinirani krumpir (Gratin Dauphinois)

Gratiniranje je postupak pripreme hrane u pećnici, zalivene vrhnjem, bechamelom ili nečim sličnim s ...

Kremšnite sa bundevom koje ćete obožavati

Da, dobro ste pročitali, ovo su doista prave pravcate kremšnite sa bundevom! Iako vas ...

Lagana ljetna šarlota s breskvama

Ljeto je doba predivno za mnogo toga, no sasvim sam sigurna za što nije ...