Za Oreo keksiće ste sigurno čuli, a za Oreo cheesecake i to onaj koji se ne peče? No dobro i za to ste sigurno čuli ukoliko ste iole skloni pečenju i ukoliko su vam kremasti kolači često na pameti. Oreo cheesecake sam prije par godina pokušavala napraviti i u nemogućnosti nabavke Orea, radila sam neku svoju polufrustriranu verziju tog kremastog kolača. No, odnedavno su se oreići pojavili čak i u našem lokalnom dućanu  pa eto i prilike za novi pokušaj.

Iako sa samim keksima nisam presretna i nemaju mi baš neki okus (a moram priznati da mi ni ta crna boja ne ulijeva povjerenje), moji su klinci oduševljeni njima. A meni kao mami ništa nije ljepše nego usrećiti svoju djecu i tako nastade ovaj Oreo cheesecake bez pečenja. Priznajem da je na ideju za ovaj kremasti kolač došao moj sin Bruno. Čak si je dao truda i pronašao na webu prekonekoliko recepata za razne verzije torti i kolača sa Oreo keksima. I tako smo moj Bruno i ja smućkali svoj prvi Oreo cheesecake! Kako je to ispalo, pogledajte i ne dvojite niti trenutka napraviti ga što prije jer je doista fanstastičan. Jednostavan je za izradu, brzo gotov bez paljenja pećnice i prefinog je osvježavajućeg okusa što ga čini upravo idealnom ljetnom slasticom!

Oreo cheesecake

Oreo cheesecake – fanstastični kolač bez pečenja

POTREBNO:

  • 250 g Oreo keksa
  • 80 g maslaca
  • 400 g krem sira
  • 5 žlica šećera u prahu
  • 300 ml slatkog vrhnja

PRIPREMA:

  1. 200 g Oreo keksa treba samljeti. Možete ih i istući batom za meso preko vrećice, ali onda nećete dobiti fine sitne mrvice. Sada odvojte 150 g keksa, a preostale stavite na stranu jer će vam trebati kasnije da njima posipate tortu kada vude gotova.
  2. Otopite maslac i pomiješajte ga sa 150 g mljevenih keksa. Dobro promiješajte i dobivenu smjesu prebacite na dno okruglog kalupa za torte. Neka kalup bude najviše 24 cm promjera jer će vam inače torta biti preniska. Kalup prethodno premažite tankim slojem maslaca. Žlicom dobro utisnite podlogu kako bi cijelom površinom bila ravnomjerno raspoređena. Pospremite kalup u hladnjak i držite ga na hladnom dok se podloga ne očvrsne.
  3. Miksajte slatko vrhnje dok ne dobijete potpuno čvrsti šlag. Pomiješajte mikserom krem sir za šećerom u prahu. Ukoliko volite slađe kolače, dodajte još šećera.
  4. Sada spojite slatko vrhnje i krem sir u jednoličnu kremu. U kremu umiješajte ručno natrgane preostale komadiće Oreo keksa.
  5. Dobivenom kremom prekrijte podlogu od keksa, poravnajte i posipajte preostalim mrvicama Oreo keksa. Možete dodatno ukrasiti šlagom ukoliko želite. Dobro rashladite i poslužite. Preeeefino je!
  6. Dobar tek!

Recept u slikama:

Oznake:

  • Prikaži komentare (8)

  • Cukrica04

    Nisam neki fan Orea, ali mi ovo jako fino izgleda, pa jos kad vidim da su namirnice za pripremu sasvim jednostavne i jos se pecnica ne pali….
    Ma, spremam sigurno!!!! ☺💗

  • Cukrica04

    Nisam neki fan Oreo keksa, ali ovo je tak brzi, jednostavni i ne preskupi kolac, da jedva cekam isprobati! 💗

  • Petra

    Pozdrav,
    Pise da ide 250 g keksa od toga ide 150 g za posipanje,sto znaci da mi za podlogu ostaje 100 g sto mi se cini malo.

  • Maka durdiadze

    Samo da se zahvalim vama,nije mi prvi put da radim iz vaseg bloga bilo slatko ili slano,sve sto sam isprobala je bilo jaaako fino. A ovaj kolac upravo sam danas radila i stvarno fantastican i taaako jednostavan da se iznenadis gotov je za pola sata. Jos da nezaboravim cikla je fenomenalna,govirim o zimnici i kiseloj cijki,odilcna je.Hvala vam za takve recepte

  • Petra

    Pozdrav,

    Recept zvuci savrseno ukusno i jednostavno, medutim htjela bih pitati koji ste sir koristili?

  • Sandra Gašparić

    Philadelfia.

  • Matea Mandic

    Danas sam napravila ovu tortu na poslu (radim u restoranu), sutra cu vidjeti kako je ispalo.. Ali zelim pohvaliti opis recepta, jako lijepo opisano. Hvala 🙂

  • Nova Domacica

    Zdravo, vec sam pravila po ovom receptu i odlicno je samo smatram da treba dodati nesto poput mlijeka ili nekog soka ili pak cokoladno mlijeko u koru, tj kada se pravi privi dio sa keksom i maslacem. Takodjer mislim da treba dodati i zelatin u bijeelu smesu jer bez neke “stege” bijela smjesa splasne malko. Eto mislim da je korisno. Svakako je jako ukusan kolac 🙂

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Sendviči s piletinom za savršeni piknik

Sendviči s piletinom svaki će piknik i druženje u prirodi učiniti posebnim, kako kušačima ...

Mramorni kolač

Priznajem, u zadnje vrijeme sam se totalno ulijenila kada je kuhinja u pitanju. Selidba ...

Čokoladne kocke s jabukama i rumom

Čokoladne kocke s jabukama su jedan od recepata koje sam našla u odebljem fasciklu ...

Svinjski but u umaku sa pekmezom od šljiva

Jednostavno, profinjeno i jako ukusno – tri bitne stavke svakog ručka u jednom jelu? ...