Kada su kremati kolači u pitanju, klasični tiramisu je definitivno onaj koji najčešće radim doma jer ga doista svi obožavaju. Ponekad je to i tiramisu sa jagodama ili pak onaj čokoladni tiramisu. No iako je to slastica koja se prilično jednostavno radi, odlučila sam recept još pojednostaviti i napraviti brzi tiramisu kolač bez jaja. I to u dvije boje! Jedna kremica ostaje bijela, dok se u drugu dodaje čoko namaz pa postaje smeđi, čokoladni 🙂

Budući da ovdje nije potrebno kuhati kreme, brzi tiramisu kolač bez jaja doista je jako brzo gotov. Da biste još više ubrzali proces izrade, pripremite si sve potrebne namirnice na radnu površinu i krenite. Trebat će vam doslovno 15-tak minuta. Jer upravo toliko vremena treba da se izmiksaju kremice i povežu u fntastični kremasti kolač.

Ako vam se sviđaju ovakve kremice, možete ih koristiti i u nekim drugim slasticama. Možete npr. napraviti kakav fini desert u čaši uz npr. malo granole ili mljevenih keksa, možete peći klasični biskvit pa ga nadjenuti ovim kremama. Također se ovaj brzi tiramisu kolač bez jaja može napraviti u obliku okrugle torte. Znači, opcija ima doista puno i vjerujem da ćete biti oduševljeni!

Brzi tiramisu kolač bez jaja

POTREBNO:

  • 300-400 g piškota
  • 600 ml slatkog vrhnja za šlag
  • 500 g Mascarpone sira
  • 80 g šećera u prahu
  • 100 g čoko namaza (nutela….)
  • 250 ml mlijeka 
  • 100 ml kave

PRIPREMA:

  1. U jednoj posudi izmiksati slatko vrhnje u čvrsti šlag. Ako koristite mliječno vrhnje za šlag koje obično dolazi nezaslađeno, tada mu dodajte 2-3 žlice šećera prilikom miksanja. Ako koristite biljno vrhnje za šlag, onda nema potrebe dodavati šećer u ovom koraku jer je ono već zaslađeno!
  2. U drugoj posudi miksati mascarpone sa šećerom u prahu, pa nakon miksanja spojiti sa šlagom. Spajamo i dalje miksajući.
  3. Podijeliti na sva ista dijela. U jedan dio dodati čoko namaz pa promiksati kako bi se sve fino spojilo i dobila svijetlo smeđa kremica.
  4. U posudu za posluživanje ili lim za pečenje srednjih dimenzija (moj je 36×20 cm) na dno složiti red piškota koje ste prethodno umočili kratko u mlijeko pomiješano sa kavom. Premazati smeđom kremom. Složiti opet red namočenih piškota pa premazati bijelom kremom.
  5. I to je to! Vaš brzi tiramisu kolač bez jaja je gotov! Ohladite ga u hladnjaku 2-3 sata i uživajte u svakom zalogaju. Dobar tek!

Recept u slikama:

Oznake:

  • Prikaži komentare (0)

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Čokoladni meringue tart – otkrivena pita

Čokoladni meringue tart – naziv koji isprva pomalo zbunjuje i istovlja dojam nekakve ultra ...

Štaverka – karamel oblatne s orasima

Priprema božićnih kolača, ukrašavanje doma i sav taj mirisni adventski ugođaj u kojem beskrajno ...

Zafrknuti prutići

Spomenula sam u prošlom članku da smo nedavno proslavili jedan 11. rođendaaaan. E pa ...

Vegetarijanske lazanje sa lećom i povrćem

Klasične lazanje su jedno od omiljenih jela kod nas doma i svi ih obožavaju. ...

Krem juha od blitve – jednostavan recept koji svi vole

Za napraviti fin i ukusan obrok ponekad je dovoljno tako malo. Malo blitve, nešto ...

Američke palačinke

Zašto praviti američke palačinke kad imamo samo svoje europske palačinke? Pa da bismo, ako ...