Tortilja rolice koje se vrlo jednostavno naprave doista su savršeni fingerfood za svaki party. Osim što za pripremu ovih zanimljivih šarenih zamotuljaka nećete utrošiti puno vremena, oduševiti ćete svoje goste ponuđenim jelom. Izgledaju jako efektno, a odlično je to što se sa šarenilom jela možete igrati do besvjesti. Tako možete u nadjev ubaciti pirjani špinat ili kakav zeleni pesto, pa ćete dobiti zanimljivu zelenu nijansu. Odlično će izgledati i narančasta mrkvica koju bi svakako prije rolanja trebalo prokuhati tako da omekša. Ja se ovoga puta nisam stigla toliko poigrati, no odlično bi pasao unutar ovih rolica prženi patliđan ili tikvice.

Uglavnom, ništa lakše od ovoga! Za tortilja rolice trebat će vam naravno tortilja palačinke. Ako sami niste vični izradi tortilja, možete ih nabaviti u kakvom trgovačkom cetru, ima ih doista posvuda. S obzirom da se režu na tanke šnitice, biti će vam dovoljno tek nekoliko palačinki. Pa ako ste doista u žurbi kakvoj sam ja bila prilikom izrade ovih tortilja rolica, dovoljan će vam biti tek jedan oveći sirni namaz, tanko rezani pršut i što tanje rezani sir. I to je to. Štapići od bambusa sa onim smješnim zavijucima na kraju su mi se učinili upravo savršenima da se na njih napikne svaka rolica. No, mogu poslužiti i obične čačkalice.

Imajte na umu da će i svaki blagdanski stol izgledati ljepše uz ovakve male zalogajčiće. Bez obzira da li je u pitanju Božić ili Uskrs, poigrajte se tih dana ovim jednostavnim zamotuljcima, ukrasite dodatno pladnjeve sa rolicama i unesite dašak neobične vedrine u svoje domove 😉

Tortilja rolice

Tortilja rolice

POTREBNO:

  1. 5 tortilja palačinki
  2. 200 g sirnog namaza
  3. 300 g tanko rezanog pršuta
  4. 200 g tanko rezanog sira trapista
  5. 1 žlica svježeg sjeckanog vlasca
  6. sol, papar

PRIPREMA:

  1. Svaku tortilju premazati sa otprilike 2 žlice sirnog namaza, posipati vlascem, posoliti po potrebi. Rasporediti preko toga u jednom redu pršut, preko njega sir pa sve skupa oprezno  i čvrsto zarolati.
  2. Zarolane tortilje omotati alu folijom i pospremiti u hladnjak na najmanje 1 sat prije rezanja i posluživanja.
  3. Tortilje rezati na tanke rolice, svaku napiknuti na štapić i poslužiti. Ovo ćete lakše napraviti ukoliko na zarolanu tortilju upiknete u pravilnim razmacima onoliko štapića koliko komada planirate narezati. Tada samo noež izrežite između štapića pa će vam tortilja rolice odmah ostati svaka na svom štapiću! 😉
  4. Poslužiti dekorativno na pladnjevima uz umake po želji. Moež to biti hladni umak na bazi kiselog vrhnja i krastavaca ili pak samo domaći avar.

Dobar tek!

Oznake:

  • Prikaži komentare (0)

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Fina adventska nougat srca

Iako je advent u biti predivno i toplo vrijeme pripreme za Božić, ono je ...

Preokrenuti kolač s jabukama

Preokrenuti kolač s jabukama nešto je što ćete sigurno napraviti odmah po čitanju ovog ...

Raspuknuti slani muffini

Kada su muffini u pitanju, kod nas doma nema previše dvojbe. Ili su čokoladni ...

Uskrsna lješnjak torta

Uskrs je blagdan koji kad su kolači u pitanju, nekako više obilježavaju kremasti kolači ...

Slatke zapečene palačinke sa sirom i vrhnjem

Palačinke su nešto toliko često u mojoj kuhinji da ih radim automatski kao neki ...

Sočni odresci u umaku od mrkve kao fini ručak ili večera

Sočni odresci u umaku od mrkve definitivno su jelo koje je uvelike obilježilo moje ...