Sjećate se naše nagradne igre od nedavno u kojoj ste mi slali recepte za svakakve fine papice? E, tom je prilikom na moju adresu stiglo puno predivnih recepata i ideja a jednu od njih koja mi je bila najprimamljivija i koja je na kraju i sakupila najveći broj vaših glasova odlučila sam isprobati. Stoga, evo i mojih paprika punjenih krumpirom. Za ovu sam priliku malo modificirala recept i umjesto paprika babura koristila paprike roge koje sam baš tad imala u špajzi. O ovim se paprikama puno pričalo i raspravljalo i na našoj facebook stranici i ovdje pa neću puno dužiti i ponavljati već rečeno. Ovo je definitivno jako fino jelo s kojim nećete imati puno posla u kuhinji. Možete ga poslužiti kao prilog mesnom pečenju (kao što je to kod mene bio slučaj) ili pak kao samostalno lagano jelo. Možete ga također ‘pojačati’ suhom slaninom ili pancetom, i to je u biti ono što je meni falilo u ovim mojim paprikama. Jednostavno nisu imale dovoljno okusa bez pancete, tako da drugi put definitivno u krumpir ubacujem i prženu pancetu i malo luka. Paprike sam prelila kiselim vrhnjem kako je u receptu bilo navedeno, ali to nije imalo puno smisla jer se sa pečenih paprika kožica skidala u komadu a sa njom i zapečeno vrhnje tako da to vrhnje jednostavno nije niti došlo do izražaja. Kiselo vrhnje da, ali samo kao prilog uz paprike, nikako zapečeno 😉 Eto, nadam se da sam sve rekla, nama je bilo fino, barem ovom dijelom familije koji je lud za paprikama pa recept toplo preporučam i nadam se da ćete i vi uživati u njemu.

Potrebno:

  • nekoliko paprika roga (ili babura) – količina proizvoljna
  • oko 1/2 kg krumpira (opet, količina ovisi o količini paprika)
  • 2 luka
  • 10 dag pancete
  • kiselo vrhnje
  • vegeta, sol, papar

Priprema:

  1. Paprike oprati i očistiti od sjemena.
  2. Krumpir kratko prokuhati, oguliti i naribati. (može se ovo raditi i sa sirovim krumpirom, ali mislim da bi se onda predugo sve to skupa peklo u pećnici i da bi se paprike za to vrijeme raspale jer one zahtjevaju kraće vrijeme toplinske obrade od krumpira)
  3. Luk nasjeckati i pržiti sa sjeckanom pancetom.
  4. Pomijašati luk i krumpir, začiniti po ukusu, pa tom smjesom puniti pripremljene paprike.
  5. Slagati ih na lim preko papira za pečenje (tako ćete imati manje posla sa pranjem lima poslije 😉 ) premazati kiselim vrhnjem (ako želite, ako ne nema veze) i ispeći u pećnici na 180° oko 30-tak min ili dok ne primjetite da su paprike omekšale i porumenjele.

Poslužiti vruće uz mesno pečenje ili uz neki umak kao samostalno jelo.

Recept u slikama:

Dobar tek!

Oznake:

  • Prikaži komentare (5)

  • Jana

    Sandrice!
    Jučer sam isprobala recept koji već dugo (godinama) nagledavam iz jedne kuharice. Radi se o paprikama punjenim mješavinom jaja i feta sira, i zapečenim – savršeno! Jedno od onih jela gdje četiri sastojka čine takvu harmoniju okusa da im stvarno ništa više niti ne treba. Definitivno preporučam isprobati dok je još sezona paprika.

    Pusa iz Čk

  • admin

    Super zvuči Jana, a kakva jaja stavljaš unutra, kuhana, pečena ili ih sirova pomiješaš sa sirom?

  • Jana

    Sirovo jaje pomiješaš sa zdrobljenim feta sirom tako da masa bude žitka, ne tekuća i ne pretvrda. Tom masom puniš već pečene i oguljene paprike (kojima si napravila prorez u sredini tako da ih možeš napunit). Položiš na lim, pokapaš maslinovim uljem i malo posoliš i popapriš. Pečeš u pećnici dok se sir ne nabubri i dobije boju. Poslužiš uz bijeli kruh (za točanje).

  • admin

    Superiška, treba probati stvarno! Bitno da ima nešto za točanje 😉

  • Karolina Balog

    Već dugo pratim ovaj blog i isprobala sam puuuno recepata…sto se tiče paprika punjenih krumpirom, ja ih oduvijek pravim sa sirovim krumpirom, s tim da kod pečenja ulijem malo vode i pokrijem s folijom. Folija se skine pred kraj da sve porumeni i to je to. Prilog je uvijek vrhnje. Krumpir mora biti dobro začinjen i onda je to to… :)(sol, papar) ja preferiram cešnjak umjesto luka, ubaciti pred kraj onako između paprika za okusić

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Pita sa višnjama za sve romantičare (i one koji to nisu)

Pita sa višnjama jednostavno je neodoljiva slastica koju možete poželjeti u bilo koje doba ...

Popečci od krumpira iz Tefal Optigrilla

Popečci od krumpira su jako fino jelo koje svi obožavamo. Međutim, koliko god bili ...

Gougères – francuska peciva kao slane princes krafne

Kako bih razbila monotoniju u pripremi kiflica ili klipića koje radim stvarno često, pokušala ...

Vukovarske kremšnite

Ako ste se slučajno zapitali zašto već dva dana nema mog novog recepta, to ...

Keksi s maslacem koji se tope u ustima

Iako u većinu prhkih keksića dodajemo maslac koji im osigurava prhkost i predivan okus, ...