Čitajući nedavno jedan članak o tome što sve dobroga može učiniti jedna jedina tuba paste za zube i to ne samo u ustima, skeptična kakva jesam, odlučih napraviti svoj mali eksperiment. Budući se Božić opasno približio kao i uobičajeno predbožićno čišćenje stana, ova mi se ideja sa zubnom pastom kao pomoćnikom u čišćenju učinila sasvim u redu.

  • Prva na redu: dječja soba! Uobičajeno zatrapana doslovce svim i svačim, papirićima, crtežima, bojicama, kutijicama raznih namjena, uvijek je pravi izazov za čišćenje. Dokopah se tako i stare kutije sa ‘potrošenim’ CD-ima i DVD-ima i odlučih napraviti selekciju dobrih i onih preizgrebanih. Sjetih se tada paste za zube i odlučih probati. Malo paste, čista blazinica, par poteza, ispiranje vodom i voila! To bi trebalo biti to… na izgled je doista izgledalo malo bolje i ‘uglancanije’, no nakon pravog testa u DVD-playeru, ovaj je pokus pao u vodu jer je crtić i dalje dosta ‘preskakao’ 😉
  • Slijedeće na redu za probu: mrlje od flomastera i olovke na zidovima – trebalo bi naime samo istrljati pastom, pustiti da djeluje nekoliko minuta, potom istrljati spužvicom i to je to! Učinih to sve tako, no mrlja nije potpuno nestala. Ustvari, jeste ona bila manje vidljiva, no radije bih to pripisala mojem dugogodišnjem umijeću ribanja mrlja sa svega i svačega nego utjecaju zubne paste 😉
  • Nadalje, mrlje na odjeći od kemijske olovke i tempere – efekt sličan kao sa mrljama na zidu. Da, otišle su te mrlje s tkanine, ali ne onako čarobno kao u reklami za neki turbo super skidač mrlja.
  • Htjedoh već odustati, kad ugledah na zidu iznad kreveta efekt prilično divljačkog trganja starih postera sa zida i nekoliko rupica od čavlića na čije mjesto, eto, nikad nije uspjela doći zamjenska slika. I konačno uspjeh! Pasta za zube mi je pomogla da u trenu popunim rupe na zidovima – stavila sam malo paste na samu rupicu, zagladila prstom, i pustila da se osuši. I doista, nakon sušenja, ništa se nije vidjelo ni primjetilo i rupice kao da tu nije niti bilo. Dobro, svjesna sam da mi to nije trajno riješenje, ali potrajat će bar do idućeg farbanja sobe na proljeće 😉

Bila sam na kraju pomalo smiješna sama sebi s tom idejom da se od paste može učiniti čudo te dođoh do zaključka da bi paste za zube ipak trebale ostati to što uistinu i jesu – paste koje služe pranju zubi. A jedino čudo koje će se pritom dogoditi (i to je živa istina 🙂 ) je to, da će vam zubi i usna šupljina doista biti zahvalni i blistati od zdravlja. Naravno da je uz dobru zubnu pastu to puno lakše, a uz pastu kakva je Plidenta, ne možete pogriješiti! Zašto? Pa zato što je Plidenta marka zubnih pasti koja omogućuje doista širok spektar zubnih pasti pa je teško ne odlučiti se za neku baš po svojoj mjeri, a i sa četkicama za zube ne zaostaje puno. Dapače, toliko im je stalo do toga da imate zdrave zube da su na svojoj web stranici izradili aplikaciju pomoću koje vas podsjećaju kada je pravo vrijeme da zamijenite svoju staru četkicu. Fora, zar ne?

A kada se umorite od čišćenja stana (s pastom ili bez nje, umorit ćete se svakako), nije loša ideja zabaviti klince ponekim korisnim i zabavnim sadržajem dok vi na miru ispijate svoju zasluženu kavicu. Skoknite do ovog linka: Plidenta fun radni listići i potpuno besplatno skinite klincima edukativne materijale i zabavne radne zadatke uz koje će doista i naučiti ponešto o zdravlju svojih zubića i oralnoj higijeni uopće ili pak na ovaj STRIP gdje također besplatno možete skinuti zanimljiv strip za klince.

Živjela nam Plidenta još 100 godina! 😀

Rezultati testa korištenja pasti u neke druge svrhe:

Oznake:

  • Prikaži komentare (1)

  • Stepfordska supruga

    Ja uistinu mogu potvrditi da je pasta za zube čudotvorna kod opeklina, da to nije samo “bapska priča”. Osim što daje ugodan osjećaj hlađenja opekline, sprečava i ožiljke i plikove. I sama sam bila skeptična kad sam prvi put čula tu priču, ali kad mi se desilo da sam se opekla, a pri ruci nisam imala ništa drugo osim paste za zube, odlučila sam probati i oduševila se.

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Adventski vijenac u iščekivanju Božića

Adventski vijenac iz kućne radinosti ili onaj iz trgovine? Hmmm…odluka će naravno kao i ...

Salata od mahuna i paprika

Vaši recepti za nagradnu igru Recept poslala: Ivana Radan Sastojci: 50 dag narezanih kuhanih ...

Punjeni patlidžani

Vaši recepti za nagradnu igru Recept poslala: Gabriela Pekarik Potrebno: 2 velika ili 4 ...

Odgoj u obitelji

Dragi moji čitatelji s velikim vam veseljem mogu najaviti novu rubriku na recipeci u ...

Organizacija kuhanja na godišnjem odmoru

Ako ste jedni od onih sretnika koji će godišnji odmor provesti sa familijom negdje ...

Božićni ukrasi izrađeni kukičanjem

Često se znam uhvatiti u razmišljanju kakva bi moja djeca mogla biti kad odrastu ...