PećnicaKoristiti pećnicu Serie 6 marke Bosch, znači iskoristiti svaku sekundu svojeg vremena na najbolji mogući način. Otkrila sam to na puno različitih načina u kuhinji od kada je Boschica, kako je od milja zovem, zauzela svoje mjesto u mojoj novoj kuhinji. Namjenila sam joj, tako posebnoj, i posebno uzvišeno mjesto, u jednom visokom ormaru tako da mi bude smještena u visini očiju i da mi svako manevriranje sa pećnicom bude jednostavno lako. U prijašnjoj kuhinji koristila sam klasični štednjak sa pećnicom pri dnu, i vjerujte znam od čemu govorim kada kažem da je smještaj pećnice u razini vaših očiju savršen i potpuno ispravan.

Pitate se zašto, pa evo samo nekih prednosti:

 • PećnicaPrije svega lakše ćete i umetnuti i izvaditi bilo kakvo pečenje ili kolač kada vam je pećnica na dohvat ruke, a to znači da ćete se sa puno manje šanse opeći 😉
 • Čišćenje i redovito održavanje pećnice vam je također puno lakše na ovaj način jer se ne morate sagibati i čučati kako biste to napravili.
 • Lakši je odabir željenog programa i temperature kada su vam komande također u visini očiju.

Osim što se moja nova Bosch pećnica svojim modernim dizajnom savršeno uklopila u ostatak kuhinje, moram vam reći da ova multifunkcionalna pećnica sa čak 9 načina grijanja (1. gornji/donji grijač, 2. donji grijač, 3. kruženje vrućeg zraka 3D plus, 4. vrući zrak Eco, 5. ventiratorski infra roštilj, 6. varijabilni roštilj velike pobvršine, 7. varijabilni roštilj male površine, 8. odmrzavanje, 9. pizza) ima i još poneke savršeno korisne i odlične funkcije kao što su:

 1. Ugradbena pećnicaPrecizno reguliranje temperature 50-300ºC – upravljački gumbi se mogu utisnuti pa se tako manje prljaju i omogućavaju lakše prebrisavanje upravljačke ploče, a odabir željene temperature je doista precizan i lako dostupan.
 2. Potpuno staklena unutarnja strana vrata – odlična stvar za lako, brzo i jednostavno održavanje: sve kupa se samo poprska stakloperom, prebriše mekanom krpom ili ubrusom i u trenu imate kristalno čisto staklo pećnice! Nema ovdje onih nezgodnih utora i emajliranih zavijutaka do kojih je tako teško doći i očistiti. Ovdje je sve jedna velika, glatka, staklena površina! Osim toga, staklo se ne pregrijava i maksimalna temperatura koju izvana može doseći je 30ºC zahvaljujući ventilatoru za hlađenje! (A ako joj se jako približite za vrijeme rada, može vam osušiti kosu dok čekate da se jelo ispeče, ili vas pak rashladiti ukoliko živite u malom stanu bez klime, balkona i terase 😀 )
 3. Automatsko brzo zagrijavanje – jako korisna stvar kada ste u žurbi i želite što prije staviti na pečenje kolač ili pečenku za koju je potrebno prethodno zagrijati pećnicu: samo jedan klik na upravljačkoj ploči i doista se u par minuta pećnica zagrije na željenu temperaturu te vas zvučnim signalom upozori da je spremna 😉
 4. XXL pećnica s unutarnjim stjenkama s GranitEmailom – doista je komforna (63 l) lim za pečenje je velik, a stjenke se lako održavaju.
 5. Ugradbena pećnicaPregledna upravljačka ploča sa prikazom vremena i mogućnošću alarma – oduševljena sam ovim jer funkcija alarma je puno puta do sad spasila moja jela od pregorijevanja, a najviše mi se sviđa što mi omogućava da bez brige potrošim to vrijeme dok se jelo peče na nešto samo mome srcu drago. Čak i ako se zadubim u čitanje knjige uz ispijanje kavice na terasi, alarm me upozori da je vrijeme da pogledam u kakvom je stanju jelo u pećnici 😉 No dobro, nije da me kao u zvjezdanim stazama pozdravi prilikom ulaska u kuhinju i još k tome ponudi svježe iscjeđenim sokom naranče i najnovijim dnevnim tiskom na raspolaganju, ali i onaj mali ‘biiip’ svemirski puno znači 😀
 6. Piroliza – automatika samočišćenja: jednostavnim podešavanjem gumba uključi se samočišćenje, pećnica se zagrijava na jako visoku temperaturu i pritome sagori sve nečistoće u unutrašnjosti. Nakon toga se unutrašnjost jednostavno prebriše i to je to! Nema više ribanja pećnice agresivnim sredstvima i žicama pri čemu vam čak i preko rukavica nokti i prsti izgledaju kao da ste nekoliko tjedana radili u kakvom rudniku.
 7. Kruženje vrućeg zraka 3D Plus – ovo je funkcija koju sam najviše od svega željela na svojoj pećnici! Istovremeno pečenje na čak tri razine, što mojoj Boschici omogućava upravo funkcija kruženja vrućeg zraka 3D Plus koja optimalno rasporedi toplinu unutar pećnice, pa tako doista u isto vrijeme možete ispeći tri biskvita ili tri lima sitnih kolačića potpuno iste kvalitete! Meni je ovo doista spasonosno riješenje koje koristim vrlo često i uz pomoć kojega uštedim i na vremenu i na električnoj energiji potrebnoj za pečenje (npr. tri različite beze kore pekle bi se u običnoj pećnici sve zajedno 5-6 sati, dok sada to riješim sve u max. 1,5 sat, ovisi o temperaturi koju podesim 😉 )
 8. Kruženje vrućeg zraka Eco – ovo je doista energetski učinkovit način grijanja za pečenje na jednoj razini. Koristim ga često i mogu reći da postiže odlične rezultate identične standardnom načinu pečenja sa dva grijača. Opet, ušteda je ovdje bitan faktor!
 9. Sigurnost: dječja sigurnosna brava, sigurnosno isključivanje. Iako su moja djeca već velika i u kuhinji ih sada već vidim i doživljavam kao pomagače, a ne kao prijetnju sigurnosti, odlična je ovo opcija za sve roditelje male djece koji znaju da će dječji prstići u kuhinji najčešće posegnuti baš za ručkom pećnice. Sjećam se tih situacija dok su moji klinci bili mali, a tada sam u nedostatku ove pećnice, morala kupovati dodatne zaštite za pećnicu, što je naravno uz sve ostalo dodatno otežavalo kućni budžet. Sada je sve to integrirano u pećnicu i potrebno je ovaj sustav samo uključiti 😉
 10. Razred energetske učinkovitosti A – kada se zbroje sve gore navedene karakteristike i mogućnosti, sa ovom se pećnicom doista dobiju najbolji rezultati pečenja s niskom potrošnjom energije.
 • Prikaži komentare(2)

 • Jasminko

  Postovanib
  Meni bi ova rerna trebala u profesionalna svrhe da se koristi
  Rerne drugog proizvodjaca serviser odbijaju da servisiraju u garantom roku te Vas molim da mi vi date pisenu garanciju da ce te to cini ti za vasu rernu koju bi kupio
  Pozdrav Jasminko. Sarajevo

 • Sandra Gašparić

  Dragi Jasminko, nešto ste krivo shvatili. Ja nisam službeni zastupnik Bosch kućanskih uređaja, već samo njihov zdovoljni korisnik i suradnik, te kao takav vam i dajem osvrt na uređaje koje i sama koristim u svojoj kuhinji. Za kupnju pećnice ćete se morati obratiti na neku drugu adresu, a za Bosch potražite više informacija na http://www.bosch-home.com/hr/

 • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

 • Ime *

 • E-mail *

 • Webstranica