Početna Dječji kutak Radni listići iz povijesti za 5. razred OŠ

Radni listići iz povijesti za 5. razred OŠ

Radne listiće koje ovdje možete pronaći u formi za jednostavno printanje bez ikakve naknade (PDF format) osmislila je i napravila moja prijateljica Klaudija Wild, koja je profesorica informatike u OŠ u Nuštru. Na pisanje ovih listića potaknuo ju je njezin sin Dorian, danas polaznik 6. razreda OŠ, koji je odmalena pokazivao veliku volju za upijanjem novih znanja i jednostavno mu je sve nekako ‘išlo od ruke’ u školi, pa je samoinicijativno a i na inicijativu učitelja krenuo na razne dodatne nastave iz više predmeta, a to je automatski vodilo na mnoštvo natjecanja, što školskih što Županijskih na kojima je Dorian svojom vještinom ostvario zavidne rezultate. No, kako se i za takva natjecanja treba dobro pripremiti, mama Klaudija se sjetila napraviti mu zadatke u ovakvom pismenom obliku koji bi mu pomogli u ponavljanju gradiva i učenju. Dakle, ovo su zadaci ‘izvučeni’ iz svih mogućih zbirki zadataka, vježbenica, radnih bilježnica i sl. materijala koji su joj bili tada na raspolaganju i napravljeni na osnovu vlastitog majčinskog i učiteljskog iskustva a ja joj se jako puno zahvaljujem na uloženom trudu i spremnosti da samnom i sa vama podijeli te materijale koji će nadam se pomoći i vašim školarcima u svladavanju gradiva.

Radne listiće sam radi lakšeg snalaženja i printanja podijelila u nekoliko skupina (svaka skupina – jedan PDF za print od otprilike 10-tak stranica A4 formata). Možete ovdje, dakle pronaći radne listove i zadatke po slijedećem redoslijedu:

2 seta radnih listića (Povijest 2 i Povijest 3) donosimo vam i sa rješenjima postavljenih zadataka, pa bez problema možete izkontrolirati točnost svojih malih povjesničara 😉


 

Komentari

 1. wrote on Svibanj 9th, 2012 at 5:12 pm

  Lara

  Puno vam hvala što ste ovo stavili sutra imam ispit iz Prirode i Povijesti

 2. wrote on Svibanj 9th, 2012 at 11:49 pm

  admin

  Super, nadam se da će ti ovo pomoći….i puno sreće na ispitu ti želim :)

 3. wrote on Lipanj 4th, 2012 at 9:27 am

  Binna

  ovo je zakon!!

 4. wrote on Siječanj 31st, 2013 at 4:12 pm

  dominik

  trebam cjelinu
  zove se egejska kultura,grčki-gradovi države,kolonizacija-širenjne grka po sredozemlju,grčko perzijski ratovi,sparta i atena,atena-vrhunac klasničkog doba,peloponeski rad(431.g.pr.kr.-404.g.pr.kr.),aleksandar veliki
  hvala vam ako to možete mi pronači jer mi treba za ispit.
  hvala vam naljepša.

 5. wrote on Veljača 1st, 2013 at 9:29 pm

  admin

  Vidjet ću Dominik da li mogu nabaviti nešto od toga što ti treba, pa ako nabavim javit ću ti. Do tada sretno s učenjem :)

 6. wrote on Ožujak 7th, 2013 at 12:25 pm

  DANIJELA SABLJAK

  Poštovana,

  Molim vas da mi pošaljete cjelinu ANTIČKA GRČKA -egejska kultura,grčki-gradovi države,kolonizacija-širenjne grka po sredozemlju,grčko perzijski ratovi,sparta i atena,atena-vrhunac klasničkog doba,peloponeski rat(431.g.pr.kr.-404.g.pr.kr.),aleksandar veliki
  Bila bih vam zahvalna kad bi mi to mogli pronaći i poslati, dijete mi noje baš ljubitelj Povijesti ( na žalost) a vaša su nam pitanja i odgovori bil od velike pomoći.

  Hvala

  LP,

 7. wrote on Listopad 8th, 2013 at 10:22 am

  Ana

  El možete meni nabavit za listiće za 7 razred?

 8. wrote on Listopad 8th, 2013 at 10:08 pm

  admin

  Vidjet ćemo što se može napraviti po tom pitanju 😉

 9. wrote on Listopad 19th, 2013 at 8:31 am

  Narcisa Čalić

  Sjajno!!! Hvala!!! :)

 10. wrote on Studeni 10th, 2013 at 6:57 am

  marinko

  Svaka čast na trudu. Pola toga sam i ja već zaboravio, nisu (petaši, povijest) sve ni učili, ali biće zanimljivo popodne :) Hvala u ime svih koji vole i nešto malo više žele od onoga što trebaju znati za peticu u osnovnoj školi (samo da vide koliko još toga ima). Bolje im je malo kopati po netu u potrazi na necim što im razvija one male sive stanice nego se *** po facebooku.:)
  Lijep pozdrav,
  Marinko

 11. wrote on Studeni 10th, 2013 at 10:54 am

  admin

  Hvala Marinko na lijepim riječima. Nadam se da će vam listići doista biti korisni i zabavni 😉

 12. wrote on Studeni 27th, 2013 at 10:48 am

  Nikolina Bedekovic

  Molim vas da mi kažete rjesenja za Mediju i Perziju. <a

 13. wrote on Studeni 23rd, 2014 at 2:18 pm

  petra

  Može li molim vas sve od prapovijesti do grčke za 5.razred jako mi je važno!unaprijed hvala!!

 14. wrote on Siječanj 4th, 2015 at 3:17 pm

  d

  Ovo je doista sjajno hvala tisucu puta

 15. wrote on Travanj 16th, 2015 at 2:38 pm

  E Dnevnik

  Super! Bas su mi ta pitanja u ispitu, nadam se dobrim ocjenama.

Add a comment


9 × 6 =