Šareni pileći ražnjići

Šareni pileći ražnjići jelo su koje ćete zavoljeti na prvi pogled, dok će vam već prvim zalogajem postati jasno da ste napravili fenomenalan ručak fantastičnog okusa i savršene sočnosti kojemu ćete se vrlo često vraćati i za koji će se uvijek tražiti bar komadić više. Ako ste možda pomislili kako je ovo nešto komplicirano, varate se, nastavite čitati pa ćete se uvjeriti u jednostavnost postupka. Dakle, kako dobiti lijepe šarene i dekorativne komadiće rolanog mesa na štapićima? Ništa lakše! Veće odreske treba napuniti željenim nadjevom (tikvice i panceta u ovom slučaju), zarolati, složiti rolice jednu do druge i štapićima za ražnjiće probiti sve slojeve rolica. Izrezati nožem na komade između štapića i to je to! Tako svi komadići ostanu lijepog oblika, jednostavno ih prebacite na vruću tavicu i ražnjići će u samo par minuta urnebesno fino zamirisati. Pileće bijelo meso je po svojoj strukturi prilično suho pa ga je dobro puniti pancetom čija će ga masnoća prilikom prženja omekšati dok će mu tikvice dati određenu dozu svježine i sočnosti.  Stoga, doista nema razloga da već danas ne napravite svoje šarene pileće ražnjiće i oduševite i sebe i svoje ukućane svojim malim kulinarskim umijećem! Razbijte seriju dosadnih predvidivih ručkova nečim ovakvim i odmah ćete se bolje osjećati, a što je najbolje neće vam oduzeti previše vremena jer sa ovakvim ručkom ćete biti gotovi u svega 30-45 minuta. Kao prilog dobra je opcija pommes frittes ili pak začinjene police od krumpira. Velika zdjela zelene salate od mladog kupusa, luka i rotkvica je apsolutno naš hit ovog proljeća i nezaobilazan dio svakog našeg druženja za stolom. Budući  da je proljeće na samom početku, dobro je znati da su ovi šareni pileći ražnjići također odlična opcija za obiteljska ili pak prijateljska druženja u prirodi uz roštilj na otvorenom.  Dobar tek svima!

Šareni pileći ražnjićiŠareni pileći ražnjići

Potrebno: (za 20 ražnjića)

  • 1 file pilećih prsa
  • 150 g tanko rezane pancete
  • 1 tikvica srednje veličine
  • vegeta, papar, sol
  • štapići za ražnjiće

Priprema:

  1. Od filea načiniti po 4 veća odreska koja treba dobro utanjiti i istući batom za meso. Ovo ćete najlakše napraviti preko prozirne folije ili vrećice za zamrzavanje budući je pileće bijelo meso jako osjetljivo i moglo bi se doslovce raspasti prilikom udaranja batom za meso. Tako dobivene odreske nakapati sa malo ulja i posoliti.
  2. Tikvice izrezati nožem za guljenje povrća na tanke šnitice.
  3. Na svaki odrezak složiti po 2 šnite pancete jednu do druge, a preko njih položiti tanko rezane tikvice.  Pažljivo i što čvršće zarolati meso.
  4. Složiti po dvije rolice jednu uz drugu, probosti kroz sve slojeve štapićima za ražnjiće u malim razmacima pa oštrim nožem prerezati između štapića kako bi se dobili zasebni ražnjići, svaki sa po dvije rolice.
  5. Tako pripremljene ražnjiće peći na malo ulja u gril tavici ili na roštilju sa obje strane. Dovoljno je peći sa svake strane po 3-4 minute na doista jakoj temperaturi.
  6. Poslužiti uz prilog po želji i salatu.

Recept u slikama:

1. korak izrade2. korak izrade3. korak izrade 4. korak izrade

Oznake:

  • Prikaži komentare (6)

  • Jana

    Super ideja! Mi inače režemo kockice pa nabadamo, ali to je nešto duži proces od ovog tvojeg. A tvoje izgleda jako dekorativno. Baš mi se sviđa!

  • Nina

    oduševila sam se ovim ražnjićima, jako jednostavno za napraviti, bude isprobano

  • mirjana

    Divna zbirka recepata i poucnog materijala.
    Za sve treba vremena,a vi to jako dobro radite!!!Jako lijepo !!!
    Pozdrav,Mirjana

  • Jana

    Draga Sandrice,
    morat ću jednom do tebe u Vukovar da mi pokažeš uživo kako rolaš te ražnjiće jer ja nisam uspjela. Sve mi se raspadalo i na kraju sam trakice mesa i tikvica i pancete nekako nabola na štapiće, ali nisu bili tako lijepi kao tvoji…

    Možda još jednom probam s puretinom (ipak su to veći šnicli) pa javim kako je ispalo. Inače, kombinacija okusa je baš dobra i svidjelo nam se jer tikvice daju sočnos, a panceta okus piletini…

    LP,

    Jana

  • admin

    Draga moja,
    već bi i bilo vrijeme da nam dođete u Vukovar, pa makar samo na ražnjiće 😉
    Željno vas čekamo sviiii i mali i veliki 🙂

    Veeelika pusa i pozdrav svima (čak i onome u trbuhu)

  • Amaterka

    Predobro izgledaju, sviđaju mi se sastojci, mogla bih nešto slično sutra iskombinirati 🙂

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Hrenovke u tijestu – veseli cvjetići

Da peciva ponekad doista mogu biti čarobna dokazuje ova predobra ideja za hrenovke u ...

Slasna pita s šparogama

Šparoge u 7. mjesecu? Moguće? I meni se učinilo ne moguće kada sam u ...

Domaći rezanci s makom, orasima ili prezlama

Domaći rezanci s makom, orasima ili prezlama (krušnim mrvicama) definitivno su jelo koje već ...

Tiramisu torta s pudingom

Kakav bi to bio nedjeljni ručak bez finog desertnog kolača?! Skoro pa nikakav ako ...

Brzi ljetni kolač

Iako će se na ovakav tip nepečenog kolača u svako doba odlučiti svatko tko ...

Ledena torta

Ovo je torta koju sam pekla svome Bruni za 2. rođendan. Kako je taj ...