OLYMPUS DIGITAL CAMERAJaja punjena ukusnim nadjevom zanimljiva su i odlična ideja za sve one kojima kuhana jaja baš i nisu najdraža namirnica na svijetu, kao npr. meni, jer ćete im na ovaj način promijeniti i popraviti okus i učiniti ih još ukusnijim 😉 Ovaj je način pripreme kuhanih jaja posebno omiljen u ovo uskrsno doba kada kuhanih jaja ima doista u izobilju, pa ih nerijetko u zanosu farbanja i ukrašavanja skuhamo i malo previše. Pa ukoliko vam ostane koje kuhano jaje viška, onda će vam se ova punjena jaja sigurno svidjeti. Osim toga izgledaju jako lijepo i dekorativno i ukras su svakog, a ne samo blagdanskog uskrsnog stola. U punjenje možete dodati što god vam je srcu drago i što mislite da bi vam pasalo. Osnova je naravno kuhano žumanjce koje se jednostavno izvadi iz kuhane polovice i pomiješa sa recimo majonezom, vrhnjem, hrenom ili crvenom paprikom. U nadjev možete dodati i malo sitno sjeckane kuhane šunkice ili narezanog mladog luka. Odlično paše, isprobali smo sve varijante 😉 Također je priprema ovakvog jela odličan način da uključite i djecu u pripremu ručka – vjerujte, bit će oduševljeni kada im poklonite svoje povjerenje i prepustite im da sami vilicom zdrobe žumanjce i ubace u smjesu koju žličicu majoneze i kiselog vrhnja. Nećete na ovaj način profitirati s vremenom u kuhinji, kao ni sa količinom prljavog suđa, ali dobiti ćete neprocjenjivo zajedničko vrijeme i druženje koje se doista ničime ne može nadoknaditi i koje ostaje u nama zauvijek. A ima li što ljepše od toga?! Iz svojeg iskustva mogu reći da nema. A sad, evo i recepta i načina kako napraviti ukusna punjena jaja:

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPunjena jaja

POTREBNO:

  • 6 kuhanih jaja
  • 2 žlice majoneze
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • malo umaka od hrena
  • vegeta, sol, papar, prstohvat crvene paprike

PRIPREMA:

  1. Kuhana jaja oguliti, prepoloviti dužom stranom na dva dijela. Iz svakoga izvaditi žumanjce. U posebnoj posudici pomiješati žumanjce sa majonezom i kiselim vrhnjem, dodati začine po želji i dobro sve usitniti vilicom ili štapnim mikserom.
  2. Dobivenom smjesom napuniti špricu za ukrašavanje i napuniti male lađice od jaja. Posipati crvenom paprikom i sitno rezanim mladim lukom.
  3. Dobar tek!

Recept u slikama (snimljeno Olympus digitalnim fotoaparatom):

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oznake:

  • Prikaži komentare (1)

  • Cukrica04

    Sretan Vam i blagoslovljen Uskrs!!! 🐰🐤🌸🐔

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Nutella nougat keksi

Ma ne, niste se zabunili i ne čitate još jedan recept za božićne kolače, ...

Kroketi od krumpira – prilog za baš svaku priliku

Kroketi od krumpira nešto su najbolje što možete napraviti od samo nekoliko sastojaka. Bilo ...

Punjene pohane paprike

Sezona paprika je na vrhuncu ovih dana i zatekla sam se nedavno u razmišljanju ...

Francuski krumpir na slavonski način

Da li vam se možda dogodilo da ste skuhali previše šunkice za Uskrs i ...

Ajnpren juha moje majke

Ajnpren juha, ampren juha, amper juha…sve bi to bili nazivi i poprilične iskrivljenice za ...