Pohani odresci sa sjemenkamaPohani odresci sa sjemenkama bili bi jedni sasvim obični pohani odresci koji se u našoj kuhinji nađu prilično često na jelovniku da se u cijelu priču nije umiješala jedna vrećica miješanih sjemenki sezama, lana i suncokreta. Sjemenke svih mogućih vrsta često koristim u prehrani i to najčešće prilikom pripreme peciva i kruha, bilo da ih ubacim u smjesu za kruh ili kao posip klipićima i kiflicama, i u svakom slučaju daju pecivima baš jednu posebnu notu. No ako sjemenke ubacite u smjesu za paniranje mesa, dobit ćete fantastično hrskavu koricu prefinog orašastog okusa, a uz to ćete na zgodan i jednostavan način iskoristi sve blagodati koje se kriju u tim sitnim zlaćano-smeđim zrncima, a one su doista obilne. U lanenim se sjemenkama krije obilje korisnih esencijalnih masnih kiselina i odlične su za probavu te izvrstan antioksidans pa će vas mnogi nutricionisti uputiti upravo na lanene sjemenke kao nužne za uvođenje reda u zdravu prehranu. Sjemenke sezama su tu da nadoknade gubitak vitamina i minerala, a izvanrednog su okusa upravo ako se lagano prepeku, dok su sjemenke suncokreta male riznice vitamina E koji u mnogome može Pohani odresci sa sjemenkamapomoći našem organizmu. Iako će se mnogi složiti kako se svi bitni sastojci i nutrijenti iz sjemenki najbolje mogu iskoristiti prešanjem istih i korištenjem ulja navedenih sjemenki, i uporaba na ovaj način dobar je početak sa uvođenje sjemenki u prehranu koje se u ljudskoj prehrani koriste već više od 5.000 godina! I kako onda ne iskoristiti sve to u jednom sasvim običnom i jednostavnom ručku kao što su pohani odresci sa sjemenkama?! 🙂 Recept je sasvim jednostavan – ubacite šaku sjemenki u tanjur sa krušnim mrvicama i u završnom koraku paniranja, uvaljajte odreske u mrvice sa sjemenkama. I to je to. U tren oka vaši pohani odresci sa sjemenkama postaju kraljevski obrok koji će se savršeno uklopiti sa jednim sočnim rizi-bizijem i puuuno sezonske miješane salate.

Pohani odresci sa sjemenkama

POTREBNO:

  • 1 file pilećih prsa
  • 2 jaja
  • 5 žlica oštrog brašna
  • 150 g krušnih mrvica
  • veća šalica miješanih sjemenki

PRIPREMA:

  1. Od filea napraviti odreske, posoliti ih i popapriti. Odrecsi će biti posebno sočni ako ih par sati prije namočite u mlijeko!
  2. Panirati odreske: uvaljati prvo u brašno, potom u razmućena jaja koja valja posoliti, a potom u smjesu od krušnih mrvica i sjemenki.
  3. Pržiti odreske u vrućem ulju sa obje strane dok ne dobiju lijepu zlaćanu boju i hrskavu koricu. Ocijediti odreske od suvišne masnoće na papirnom ubrusu.
  4. Poslužiti uz prilog po želji.
  5. Dobar tek!

Recept u slikama:

Panirati odreske u smjesi mrvica i sjemenkiIspohati odreske u puno vrućeg ulja s obje straneOcijediti odreske od masnoće na ubrusuPOslužiti uz rizi-bizi ili prilog po želji. Dobar tek!

Oznake:

  • Prikaži komentare (0)

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Sočne kocke sa mrkvom, bundevom i krem sirom

Ako želite jedan pravi jesenski kolač, onda su sočne kocke sa mrkvom, bundevom i ...

Krem juha od brokule i krumpira

Krem juha od brokule – jednostavna, zdrava, baršunaste teksture, ma upravo savršena juha za ...

Zapečena škarpina

  Ja nisam veliki ljubitelj ribe, svi to već znaju, što se vidi i ...

Novogodišnje grožđe

Euforija oko božićnih priprema i pečenja božićnih kolača lagano se stišala, vjerujem da smo ...