Pizza burek serviranKada se u jednom jedinom obroku spoje vaša dva omiljena okusa i dvije omiljene vrste hrane, onda je to stvarno prava dobitna kombinacija.  Tako sam i ja bila oduševljena kada mi je prijatelj ispričao kako je u jednoj pekari otkrio savršenu užinu od koje se ‘stvarno dobro najedeš’ – pizza burek. On je o tom bureku pričao kao o totalnoj deliciji, i naravno da se drugi dan na uredskom stolu za vrijeme pauze našao famozni pizza burek iz pekare. I onda, razočaranjeeee…to je bilo toliko masno i toliko nejestivo, a i prilično bolno za želudac nakon par sati, da sam proklela trenutak kada sam došla u dodir sa tom čudnom mješancijom omiljene mi pizze i bureka. No, ideja kao ideja o spajanju ta dva jela u jedno mi se svidjela skroz. I pomislih, zašto ne napraviti kod kuće svoj pizza burek, onako, baš po svom guštu, bez onih silnih hektolitara ulja kojima se u pojedinim pekarama pojedine burekdžije počesto koriste. Pomišljeno – učinjeno. I rezultat je ispao više nego dobro. Izvorni okus pizze (sir, salama, ketchup, origano) savršeno se uklopio u poznato burek okruženje od tankih kora za savijače. Naravno, uz minimalnu količinu masnoće/ulja 😉 Najbolje od svega što je ovo obrok za koji vam ne treba niti puno vremena niti puno novca i savršeno je jednostavan za pripremu. Evo kako:

Pizza burek

Potrebno:Pizza burek

  • 1 pakiranje tankih kora za savijače
  • 15 dkg šunke (salame)
  • 15 dkg sira trapista
  • ketchup, origano, kocka za juhu, vegeta, sol, papar
  • 2 dl vode

Priprema:

  1. Ako koristite deblje kore, dovoljno će biti zamatati nadjev u jednu koru. Ako su kore tanke, uzimajte dvije po dvije kore.
  2. Površinu kore ravnomjerno posipati naribanom salamom i sirom, preliti ketchupom i posipati origanom, pa koru saviti u roladu. Stavljati rolade jednu uz drugu u lim na papir za pečenje, premazati ih sa malo ulja, pa peći u pećnici na 180ºC 20 minuta, dok burek ne porumeni.
  3. U međuvremenu dok se burek peče, zakuhati u lončiću vodu, dodati kocku za juhu, sol, papar i vegetu, promiješati, pa tom tekućinom preliti burek. Vratiti u pećnicu na još 15-20 minuta da se ispeče do kraja. Burek je gotov kad lijepo porumeni kada kore budu krckave.

Dobar tek!

pizza burek - pripremapizza burek - pripremapizza burek - upravo ispečeni

Oznake:

  • Prikaži komentare (1)

  • tyta

    svašta se danas zove burek , kaos :)))))

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Cinnamon rolls – rolice sa cimetom koje ćete obožavati

Iako su cinnamon rolls, te mirisne rolice sa cimetom nešto za što znam već ...

Jednostavna frape torta od banana

Prije nekoliko dana naletih na netu na nekakvu tortu sličnu ovoj, učinila mi se ...

Prava voćna pizza

Da je pizza omiljeni obrok većine klinaca pa tako i mojih, to je već ...

Gratinirani krumpir (Gratin Dauphinois)

Gratiniranje je postupak pripreme hrane u pećnici, zalivene vrhnjem, bechamelom ili nečim sličnim s ...

Čokos kokos

Evo jednog recepta kojeg mi je poslala moja draga čitateljica Thelma Soljačić iz Zadra. ...

Neobična mesna rolada

Od mljevenog mesa se može napraviti doista svašta – od najobičnijih faširanaca, bolognese umaka, ...