Nakon kulinarski raskošne nedjelje u mom domu, na red je došao i malo ‘siromašniji’ ponedjeljak. Obično ponedjeljkom  za ručak kuham nešto od ostataka obilnog nedjeljnog ručka uz neki drugačiji prilog (osim ako se ne radi o nedjelji kad se ‘švercamo’ na ručku kod bake 😉 ). Ali, budući da mi danas nije ostalo ništa osim očišćene zelene salate od jučer, odluka je pala na Filetino pileće štapiće i domaće mlince. Moram reći da nisam pretjerani ljubitelj brze, gotove hrane, mada sam isprobala gotovo sve što se može naći u škrinjama za zamrzavanje u trgovinama, jer mi nikako ne pašu začini i aditivi kojima su takvi proizvodi obično krcati. Tu i tamo za promjenu ili za ručak na brzinu kada sam u stisci s vremenom može proći i tako nešto, ali to je kod mene rijetkost. A ovi Filetino pileći štapići su jedni od rijetkih koji su zaista ukusni, a uz dobar prilog pretvaraju se u trenu u zaista fino jelo. Djeca ih također rado jedu i stoga ih toplo preporučam.

Potrebno:

  • 1 pakiranje Filetino pilećih štapića
  • 50 dag domaćih mlinaca
  • 1 manji luk
  • vegeta, papar, sol
  • ulje za prženje

Priprema:

  1. Za mlince zakuhati vodu u većem loncu, dodati mesnu kocku za juhu, vegetu i malo ulja, pa u kipuću vodu natrgati mlince na manje komade.
  2. Kuhati 10 min. Ocijediti. (vrijeme kuhanja mlinaca ovisi o vrsti mlinaca koje koristite. Neki mlinci, koji su obično deblji se kuhaju malo duže, dok se neke tanje vrste mlinaca uopće ne trebaju kuhati nego samo obariti vrućom vodom. Procijenite sami koliko im je potrebno da budu mekani, a da se ne prekuhaju. Mlincima ne treba puno da se raskuhaju a onda nisu baš fini )
  3. U većoj tavi na ulju popržiti jedan luk narezan na listiće, pa na njega istresti kuhane mlince, promiješati, začiniti. (Ovaj  korak nije potrebno raditi ako mlince spremate npr. sa pečenim picekom ili puricom, jer se onda samo preliju umakom i uljem od pečenja, ali budući da je ovo meso koje sam ja spremila uz njih prilično suho i ne peče se dugo, mislila sam da im je dobro dati malo okusa po pečenju i malo ulja).
  4. U većoj tavi na malo ulja pržiti Filetino štapiće s jedne i sa druge strane dok ne postanu zlatno žuti. Potrebno im je svega nekoliko minuta. Izvana se zapeku, ali su iznutra jako sočni.

Poslužite uz zelenu salatu kristalku.

Dobar tek!

Oznake:

  • Prikaži komentare (0)

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Pivski štapići – jednostavan recept bez kvasca!

Kada dođu hladniji dani svi nekako poželimo biti više u kući, grickati nešto fino ...

Švedske mesne okruglice

Švedske mesne okruglice – slatke, male, sočne, blage – u osnovi su male ćuftice ...

Spagetti tortilje

Što napraviti kada vam se baš jako jedu tortilje a nemate gdje kupiti gotove ...

Uskrsna peciva s križićem – Hot Cross Buns

Iako se kod nas u Hrvatskoj za Uskrs i uskrsni doručak tradicionalno peku pince ...

Ledolina

“Kao okus iz davnina, iz djetinjstva, iz vitrina, dolazi nam Ledolina, Ledolina, Ledolina….desertna krema ...