Nepečena plazma torta

Šetala sam neki dan po dućanu s klincima i ugledala na polici kekse na kojima je pisalo Plazma! E sad, moram reći da se doista dugo već spremem napraviti plazma tortu za koju sam pronašla mnogo recepata no nikada nigdje nisam naletila na te famozne Plazma kekse. I zato sam bez razmišljanja ubacila u kolica dva pakiranja tih keksića i odlučila napraviti desert za popodne na brzinu. Tek nakon što sam otvorila kutiju s keksima i nakon što sam ih samljela, shvatila sam da su ti plazma keksi ustvari jako slični pettit keksima i da sam mogla ovu tortu već odavno napraviti. No, što je tu je oriđiđi keksi su bili tu, pokupih ideje sa nekoliko mjesta na netu i u svega 20 min, moja se torta hladila u fridgu, a kad smo se vratili s kupanjca, čekao nas je idealno rashlađeni polukremasti desert. Greška je jedino bilo ta, što sam se jako žurila i nisam stigla poslikati baš ništa od cijelog postupka pa vam donosim samo tih par finalnih sličica. No, recept je krajnje jednostavan pa vjerujem da vam neće biti problem napraviti ga i bez fotki. U svakom slučaju, nećete pogriješiti, jer čak ako  vam torta ispadne premekana, možete ju grabiti žlicom za sladoled u zdjelice i poslužiti kao desert u čaši sa malo šlaga 😉 Dakle, ovo je idealna ljetna slastica za koju ne treba niti puno sastojaka, niti pećnica niti puno vremena za pripremu. Ustvari, ne znam što mi se više svidjelo u svemu ovome, to što je ovo toliko jednostavno za napraviti ili to što je toliko fino…hmmm Evo recepta:

Potrebno:

  • 60 dag plazma keksa (ili pettit beure keksa)
  • 25 dag margarina
  • 10 dag mljevenih oraha (a može i bez njih)
  • 10 dag šećera u prahu
  • 2 dl soka od naranđe
  • 15 dag krupno ribane čokolade za kuhanje
  • pakiranje m&m’s šarenih bombončića

Priprema:

  1. Kekse samljeti, orahe također. Margarin pjenasto izraditi sa šećerom u prahu.
  2. U većoj posudi pomiješati kekse, orahe i margarin sa šećerom. Dodati ribanu čokoladu, bombone i sok pa sve dobro promiješati dok se smjesa ne ujednači i ne postane kompaktna.
  3. Na pladanj za torte ili tanjur oblikovati od smjese željeni oblik ( ja sam napunila kalup za tortu u obliku srca jer su tako klinci htjeli 😉 ), ostaviti tortu u hladnjaku na najmanje 4 sata.
  4. Ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem.

Dobar tek!

Sve fotografije snimljene su  Olympus digitalnim fotoaparatom!

Oznake:

  • Prikaži komentare (2)

  • anna

    Pozdrav,stranica Vam je super,imam samo jednu malu,pa rekla bih – ispravku 🙂 PLAZMA nije slicna ni jednom drugom keksu,PLAZMA jeste keks,ali NIJEDAN keks nije kao PLAZMA 🙂 Ona ima jedinstven ukus,koji se ne zaboravlja … Jedina mana joj je sto je malo skuplja,ali za kvalitet nije steta platiti….

  • Vesna

    Ne, petit nije ni blizu ukusom, ni teksturom. Plazma je najbolja varijanta ako treba mljeveni keks u kolačima. 🙂

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Quesadilla – sočni meksički sendviči sa grilla

Quesadilla je samo jedno od mnogih, meni dragih meksičkih jela koja prilično često pripremam ...

Zapečene punjene paprike

Zapečene punjene paprike?! Vjerovatno će velika većina vas kada vidi ove slike i pročita ...

Napoleon torta – višeslojna kremasta delicija

Napoleon torta izuzetno je fina kremasta delicija koju nećete pripremati svaki dan. Ovo je ...

Popečci od krumpira iz Tefal Optigrilla

Popečci od krumpira su jako fino jelo koje svi obožavamo. Međutim, koliko god bili ...