OLYMPUS DIGITAL CAMERAPripremanje namirnica (namjerno kažem namirnica, jer na ovaj se način mogu spremiti mnoge vrste povrća kao i mesa) na orly način poseban je, a opet tako jednostavan način prženja namirnice obavijene finim pivskim tijestom u dubokom ulju. Dakle, jedno obično meso, jedno obično tijesto u kojem ima nešto piva i dosta ulja..hmmm, ne zvuči baš primamljivo. No, zamislite sad rapsodiju okusa koju vam ponudi sočni komad pilećeg bijelog mesa prethodno mariniranog finom marinadom od jogurta, mlijeka i češnjaka od koje se doslovce topi u ustima a koji je u biti skriven u savršeno hrskavom debljem sloju ukusnog tijesta s daškom piva i limuna. Zamislite uz to i jedan fini rizi-bizi, malo tartar OLYMPUS DIGITAL CAMERAumaka i male komadiće hrskave zelene salate kristalke i doživljaj je potpun! Upravo je nevjerovatno kako se uz samo malo osnovnih sastojaka i par trikova i najobičniji komadići mesa mogu pretvoriti u odlične i sočne zalogaje. U ovom se slučaju marinada na bazi jogurta i mlijeka pokazala odličnim suradnikom i savršeno je aromatizirala i omekšala meso te ga učinila stvarno sočnim. Nadalje, bitno je također za ovo jelo piletinu isjeći na male komadiće i tako ih pržiti jer ima nešto posebno u tome da su komadići mali  😉 Pivsko tijesto prilikom prženja nije upilo previše masnoće jer sam u njega dodala limunov sok..i tako, jedno po jedno, došli smo do stvarno jako finog ručka. Probajte pod hitno ako već niste i javite da li ste i vi jednako oduševljeni kao i ja 😉

POTREBNO:

  • 3 komada pilećeg filea (ili 1,5 komad pilećih prsa, ili jedna cijela i još pola 😉 )
  • Za marinadu: 1 jogurt, 2 dl mlijeka, sol, papar, 2 češnja češnjaka, sitno protiskana

OLYMPUS DIGITAL CAMERAZa pivsko tijesto:

  • 4 jaja
  • 14 dag brašna
  • 12 dag piva ( da da, izvažite ga na vagu!)
  • sok polovice limuna

PRIPREMA:

  1. Meso narezati na male uske trakice, složiti ih u plastičnu posudu, preliti marinadom i pustiti da odstoji bar 2 sata prije pripreme jela. Bitno je da marinada prekriva svo meso! Ako je nemate dovoljno, slobodno dodajte mlijeka ili pak jogurta.
  2. Za pivsko tijesto miksati žumanjke, vegetu, papar i brašno uz povremeno dodavanje piva i soka od limuna. Na kraju polako umiješati kuhačom posebno tučeni slnijeg od bjelanjaka. Tako će masa postati pjenasta i lagana.
  3. Meso izvaditi iz marinade i malo ga ocijediti pa umakati komadić po komadić prvo u brašno a potom u pivsko tijesto pa pržiti u dubokoj masnoći s obje strane dok blago ne porumeni i ne postane zlaćano. Ocijediti pečene komade na papirnom ubrusu.
  4. Poslužiti uz tartar umak, rizi-bizi ili kakav god drugi prilog vam padne na pamet.

Dobar tek!

Recept u slikama (snimljeno Olympus digitalnim fotoaparatom):

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oznake:

  • Prikaži komentare (0)

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Čokoladna Milka torta za čisto uživanje

Ne mogu vam opisati koliko sam sretna što je ovogodišnji izbor rođendanske torte moje ...

Domaći kviki gric – omiljena grickalica za sve generacije

U moru različitih slanih grickalica, štapića, čipseva i krekera kviki gric definitivno zauzima visoko ...

Trobojna sladoledna (pijesak) torta

Ako ste ljubitelji finih kremastih kolača koji se k tome naprave bez puno muke, ...

Calzone pizza

Pizza Calzone ili preklopljena pizza neizostavan je dio jelovnika gotovo svake pizzerije. Dakle, klasična ...