Coke Float - ledeno osvježenje Coke Float je doista jedno savršeno ledeno osvježenje iz čaše koje vruće ljetne dane čini podnošljivijim i ugodnijim. Na američkom tržištu godinama  su prisutni raznorazni Float recepti, a u suštini predstavljaju desert koji se radi od sladoleda od vanilije koji se potom prelije ledenom Coca-Colom uslijed čega taj sladoled fino ispliva kao otočić na površinu na kojoj pluta te se polako uživa u svakom zalogaju i nevjerovatnom osvježenju. No, Coke Float se može napraviti na više različitih načina pa je tako Martha Stewart, žena čijem se radu i uspjehu posebno divim smislila ovaj ledeno Coke Float koji se radi od zaleđenih kockica Coca-Cole koji se potom preliju sa još Coca-Cole, a kao kruna svega dodaje se puno slatkog vrhnja koje savršeno upotpuni doživljaj i okus. Dakle, jedino što vam treba za ovaj desert je bočica Coca-Cole, slatko vrhnje i slamčica/žličica uz pomoć koje ćete uživati u svojem osvježavajućem desertu. Ljeto je idealno vrijeme za odmor, i gdje god da se nalazite: na moru, selu, jezeru, rijeci ili ste jednostavno zbog ne znam kojih razloga prisiljeni ostati kod kuće, možete se razveseliti jednim ovakvim super jednostavnim, a opet super osvježavajućim napitkom! A ono što je najbolje je to da se priprema vrlo jednostavno i da ga mogu pripremiti i djeca sama, ili barem sudjelovati u pripremi. Moja je djevojčica bila oduševljena što može pomoći u pripremi svojeg Coke Floata pa je tako i asistirala prilikom fotografiranja ovog Floata te ulijevala Colu u čašu dok sam ja fotografirala kako bismo vam što više približili način pripreme 😉 Evo u kratkim crtama recepta za Coke Float sa slatkim vrhnjem…

Coke Float - Coca-Cola ledeno osvježenje iz čašeCoke Float

POTREBNO:

  • 2 bočice Coca-Cole (jedna za ledene kockice, druga za preljev ledenim kockica)
  • 200 ml slatkog vrhnja

PRIPREMA:

  1. Kalupiće za led napuniti do pola Coca-Colom i zamrznuti.
  2. Od slatkog vrhnja napraviti fini šlag prema uputama na omotu. (ako nemate volje miksati šlag, možete ovo napraviti i sa kupovnim šlagom u spreju)
  3. Visoku čašu napuniti zaleđenim kockicama Coca-Cole, preliti Coca-Colom i na vrh staviti veću porciju tučenog slatkog vrhnja.
  4. I vaše je ledeno osvježenje spremno! Uživajte! 🙂

Recept u slikama:

Napraviti kockice leda od Coca-ColePripremiti čašu za Coke FloatNapuniti čašu kockicama zaleđene Coca-ColeOtvoriti još jednu bočicu Coca-Cole i zaliti led u čašamaDodati na vrh slatko vrhnje i vaš Coke Float je spreman!

Oznake:

  • Prikaži komentare (0)

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Mađarica, Kokos čupavci i Kolutići od marmelade

O receptima iz bilježnica… MAĐARICA Tijesto: 30 dag brašna 1/2 male žličice praška za ...

Ljetna pita s povrćem

Ljetna pita s povrćem odlična je ideja za fini i sasvim konkretni ljetni obrok, ...

Bundevara

Ako vam je slučajno ostala pokoja neizbušena bundeva, jer evo, prošla je i famozna ...

Orehnjača

Dakle, došla je na red i ona, jedna i jedinstvena Orehnjača. Došuljala se u ...

Londoner ploške, Pita od keksa, Medenjaci

O receptima iz bilježnica… LONDONER PLOŠKE Tijesto: 21 dag brašna 14 dag maslaca 2 ...

Dalmatiner kocke

Recept poslala: Tanja Gregur iz Preloga Evo još jednog super kolačića iz Tanjine radionice ...