Ljeto i vruće koje nam donosi osim veselja što možemo biti na kakvoj plažici donosi i problem kada treba skuhati ručak. Naročito ako nemate klima uređaj u stanu. Zato je dobro u takvo doba raditi za ručak nešto što će biti brzo gotovo. Upravo takav je ovaj brzi ljetni ručak. Također je dobro birati one namirnice koje će osvježiti organizam i koje neče opteretiti naš probavni sustav. Povrće je stoga idealan saveznbik u ovom slučaju!

Odlična stvar kod kuhanja ljeti je to što upravo u tom natoplijem dijelu godine sazrijeva obilje svježeg voća i povrća. I doista bi bila prava šteta ne iskoristiti to što nam se pruža. Ako nemate svoj vrt, prošetajte do bake ili mame ili pak zavirite na tržnicu ili kakav trgovački centar. Nudi se obilje različitog povrća. Na vama je naravno da odaberete način na koji ćete ga iskoristiti. Odlično je također to što se većina povrća može konzumirati sirova i u ljetnim mjesecima to baš paše. Ja upravo obožavam svježe salate od različitog povrća. No ako želite baš nešto kuhano, tada je brzi ljetni ručak ili kakav sataraš dealna stvar!

Ovakav jednostavan umak za tjesteninu je odlično rješenje za ručak na brzinu. Sve namirnice zahtjevaju vrlo kratko vrijeme termičke obrade pa tako u malo vremena možete zgotoviti doista zdrav i ukusan obrok. Ovo je u biti neka vrst poznatog francuskog specijaliteta Ratatouihttps://en.wikipedia.org/wiki/Ratatouillelle, a vi možete sami odabrati koje ćete povrće ubaciti. Umak je je odličan i bez patliđana, a super i sa svime ostalim.

Brzi ljetni ručak

POTREBNO:

  • 2 luka
  • 1-2 tikvice
  • 2 paprike
  • 1 patliđan
  • 5-6 rajčica
  • sol, papar, svježi bosiljak

PRIPREMA:

  1. Rajčicu preliti vrelim vodom pa oguliti kožicu i nasjeckati na male komadiće.
  2. Papriku, luk i tikvice narezati na kockice.
  3. Na malo ulja prvo pržiti luk, dodati paprike papržiti par minuta. Potom dodati tikvice i patliđan i na kraju usitnjenu rajčicu. Sve skupa dobro začiniti po želji. Ako volite ljuto, dodajte čili ili malo više papra.
  4. Umak pirjati još nekih 15-tak minuta i kada se sve skupa dobro prožme umak je spreman za posluživanje. Skuhati tjesteninu po želji i poslužiti uz umak.
  5. Dobar tek!

Dobar tek!

Recept u slikama:

Oznake:

  • Prikaži komentare (0)

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Rizi-bizi je odličan prilog koji paše uz sve

Rizi-bizi je standardan prilog mnogim mesnim jelima kao i jelima od soje (raznim popečcima ...

Slani vafli sa šunkom i sirom

Vafli sa jedno od onih jela za koje se jednostavno ne sjećam zašto ga ...

Zlevanka, obična zlevanka – jednostavno i fino!

Zlevanka je tradicionalno Međimursko jelo, a karakteristična je i za sve krajeve sjevernog hrvatskog ...

Fiš bez kostiju

Fiš bez kostiju složit će se mnogi, baš i nije neki pravi fiš jer ...

Lagane punjene tikvice

Kada su tikvice u pitanju, izbor ručka nije težak posao i iako su one ...