Bruschette – brzi, neodoljivi zalogajčići

BruschetteBruschette su jednostavni i upravo neodoljivi zalogajčići koji će uljepšati svaku zabavu i prijateljsko ili obiteljsko druženje, a pripremaju se vrlo jednostavno i brzo. Za bruschette je specifično i to što možete kombinirati doslovno sve okuse i namirnice koje volite i koje su vam pri ruci, te će shodno tome imati samo vašu osobnu notu i okus. Osnova svake bruschette je tanki kruh (francuz) koji se reže u koso kako bi se dobile tanke duguljaste šnitice koje se zatim premazuju češnjakom, zapeku u pećnici i potom nadjevaju nadjevom po želji. Nekako su najčešće i najuobičajenije bruschette sa rajčicom i mozarellom sa pokojim listićem bosiljka, no to ne znači da ih vi ne možete obogatiti još pokojim sastojkom. Tako možete napraviti npr. bruschette sa tunjevinom, sa pancetom, šunkom, sirom rukolom, ili pak sa sa finom zlaćanom kajganom, kao što su ove naše, koja će se savršeno uklopiti sa kockicama rajčice, feta sira i hrskavim komadićima pržene pancete. Ne vjerujete? Probajte samo i oduševiti ćete se 😉 Bruschette su inače talijanski klasik poznat pod nazivom i antipasti, a poslužuju se najčešće kao snack ili predjelo. Ono što je super kod bruschetta je to što možete pripremiti više različitih vrsta ovih zalogajčića u isto vrijeme i tako razveseliti baš svakoga od okupljenih oko stola baš njegovim omiljenim okusom. Ma, ima li veće radosti od one koju dijelimo sa dragim ljudima oko stola punog finih zalogaja?!

BruschetteBruschette

POTREBNO:

  • 1 kruh francuz (integralni, bijeli…)
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 dl maslinovog ulja
  • 150 g pancete
  • 3 jaja
  • 50 g sira parmezana
  • 3 rajčice
  • 150 g feta sira
  • nekoliko listića svježeg bosiljka

PRIPREMA:

  1. Kruh narezati ukoso na tanke šnite. Svaku šnitu premazati komadićem češnjaka i pokapati sa malo maslinovog ulja. Ako imate četkicu, možete šnite kruha i premazati pa će biti ravnomjernije.
  2. Staviti šnite kruha u lim na papir za pečenje u pećnicu i zapeći na gril funkciji pećnice ili na visokoj temperaturi. Bit ovoga je da bruschette postanu zapečene i hrskave.
  3. Dok se kruh peče, pripremiti nadjev: rajčice izrezati na male kockice, fetta sir također. Pancetu prepržiti na tavici tako da postane potpuno hrskava. Maknuti pancetu iz tavice, pa na istom ulju ispeći kajganu od 3 jaja. U jaja tijekom pečenja umiješati parmezan.
  4. Na pečeni kruh slagati pečena jaja, prženu pancetu te na kraju rajčicu i fetta sir. Sve skupa posipati sjeckanim svježim bosiljkom.

Recept u slikama:

(Fotografije posluženog jela na pladnjevima  Beehive !)

Bruschette u pripremiBruschette

Oznake:

  • Prikaži komentare (0)

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Londoner ploške, Pita od keksa, Medenjaci

O receptima iz bilježnica… LONDONER PLOŠKE Tijesto: 21 dag brašna 14 dag maslaca 2 ...

Kroštule – okus tradicije za sve generacije

Kroštule, ti slatki, mirisni i posebno hrskavi zalogaji zadovoljstva koji će razgaliti svako nepce, ...

Vegetarijanske lazanje sa lećom i povrćem

Klasične lazanje su jedno od omiljenih jela kod nas doma i svi ih obožavaju. ...

Pileći paprikaš sa zapečenom palentom

Možda ste već primijetili da se u mojoj kuhinji najčešće kuhaju umaci od piletine. ...

Sendviči s piletinom za savršeni piknik

Sendviči s piletinom svaki će piknik i druženje u prirodi učiniti posebnim, kako kušačima ...

Coca-Cola kolačići

Coca-Cola kolačići slatki su i mali zalogajčići koji će oduševiti sve oni koji uživaju ...