Kada sam pisala recept za lovačku salatu i snimala video, natuknula sam vam da se ista ta lovačka salata može upotrijebiti kao umak za tjesteninu. Pa, evo kako. Tjestenina sa umakom od lovačke salate brzo je jelo i ručak sa kojim ćete biti gotovi u svega par minuta. Naravno, pod uvjetom da ste prethodno napraviti lovačku salatu 😉 S obzirom da se tjestenina sa umakom od lovačke salate priprema brzo, idealna je za pripremiti upravo u onim danima kada nemate previše vremena za nakuhavanje složenijih ručkova. A s obzirom da je jako ukusna i fina, svi će za stolom biti zadovoljni!

Kako bi umak od lovačke salate bio malo konkretniji, dodala sam u njega i konzervu crvenog graha koji je lijepo zaokružio ovu lovačku priču na tjestenini 😉 Umak je potrebno još i zgusnuti kako bi se ljepše primio za tjesteninu, a to ćete napraviti za čas dodajući u vrući umak par žlica brašna. I to je to! Slobodno se poigrajte okusima, dodajte još papra, čili papričica ili kakvog drugog meksičkog začina koji volite i dajte svom umaku dušu. Vrsta tjestenine u ovom receptu nije toliko bitna. Ja sam koristila veće školjkice jer su mi bile interesantnog oblika, no možete koristiti onu tjesteninu koja vam je pri ruci. S obzirom da se radi o umaku sa većim komadima povrća, jedino ne bih preporučila špagete uz ovaj umak jer su pretanke i umak se neće lijepo sljubiti sa njima. U svakom slučaju, dobar tek vam svima želim!

Tjestenina sa umakom od lovačke salate

POTREBNO:

  • 400 g lovačke salate
  • 1 mala konzerva crvenog graha
  • 2 žlice oštrog brašna
  • papar, sol, čili
  • 400 g tjestenine

PRIPREMA

  1. Za tjesteninu zakuhati u većem loncu vodu sa soli. U kipuće ubaciti tjesteninu i skuhati. Nakon kuhanja ocijediti i ubaciti u umak.
  2. Dok se tjestenina kuha pripremiti umak. U većoj i dubljoj tavi zagrijati lovačku salatu. Dodati grah, začiniti po ukusu i oustiti da prokuha par minuta. Tada dodati brašno razmućeno sa par žlica vode pa dobro promiješati.
  3. Sjediniti umak sa tjesteninom i poslužiti. Ako volite sir, možete svaku porciju posipati krupno ribanim parmezanom.
  4. Dobar tek!

Recept u slikama:

Oznake:

  • Prikaži komentare (0)

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Frape od banane

Priznajte, nekih se stvari pa makar one bile i najbanalnije i najjednostavnije, jednostavno ne ...

Čokoladne buhtle za sve prigode

Da se moju djecu pita što bi mogli jesti svaki dan do kraja svog ...

Fini kolač sa šljivama, sirom i slatkim mrvicama

Kada dođe sezona šljiva teško je zamisliti bolju slasticu nego što je to fini ...

Rafaelo – kremasti užitak s kokosom

Za neke kolače, kao što je npr. ovaj Rafaelo, doista nije potrebno puno priče ...

Red Velvet torta – odličan recept koji morate probati!

Red Velvet torta (Red Velvet Cake) ili u prijevodu torta crveni baršun dugo me ...