Tefal OptiGrill – inovacija roštiljanja u kući

Tefal OptiGrillKada sam od dragog mi Tefala dobila na korištenje i probu njihov u to vrijeme još testni model OptiGrill™⊕ mojem veselju nije bilo kraja. Znala sam odmah da sam u ruke dobila savršenu stvar. Ovaj čarobni roštilj oborio me s nogu već na prvi pogled. Kao prvo, ogroman je, ali doista ogroman, što je meni koja sam dijelom 5-eročlane obitelji itekako bitno. Koristila sam do sada doista razne pekače i električne tostere, no nikada nisam imala dovoljno mjesta na njima da pripremim obrok za bar troje ljudi u isto vrijeme. I to me živciralo jako. A otvorivši kutiju iz koje mi se smješkao novi novcati Tefal OptiGrill, znala sam da je mojim problemima po količini došao kraj 😉

Pomislit ćete možda da je Tefal OptiGrill samo još jedan u nizu elektiričnih roštilja kakvi se često nalaze na tržištu. No prevarit ćete se jako. Jer ovaj je uređaj tako mnogo više od pukog električnog roštilja. Doista je totalna inovacija u roštiljanju unutar kuće. Svi vi koji me znate i pratite moj rad, znate da ja nisam tip osobe koja će reći i napisati nešto u što ne vjeruje potpuno. Zato budite sigurni kada vam kažem da svoj OptiGrill ne bih mijenjala ni zašto na svijetu. A nadam se da ću i vas uvjeriti u to kroz slijedećih nekoliko rečenica.

Tefal OptiGrillTefal OptiGrill⊕ je uređaj modernog dizajna. Lijepih je mat srebrnih površina u kombinaciji sa crnim dijelovima, pa će se kao takav uklopiti u svaku kuhinju kao dio inventara koji nećete morati micati iz vidnog polja u kuhinji. Dapače, podići će izgled cijele kuhinje. Ovaj je pekač potpuno automatiziran i programiran te radi na principu svjetleće indikacije. Zahvaljujući činjenici da posjeduje 6  programa omogućava da se različite vrste obroka ispeku do savršene perfekcije. Naročito je to vidljivo ako pripremate meso, ribu, morske plodove, piletinu, kobasice, tople sendviče, burgere…dovoljan je samo jedan klik kojim odabirete namirnicu koju pripremate i OptiGrill dalje posao odrađuje za vas. To znači da će se nakon odabira programa na vidljivom zaslonu pojaviti određena boja koja će blinkati. Onaj tren kada svjetlosni indikator prestane blinkati, on daje i zvučni signal da je roštilj spreman za pečenje. Na vama je samo da stavite namirnice na gril ploču, poklopite ga i sačekate da se oglasi zvučni signal koji će vam reći da je vaš obrok spreman za kušanje! I znate što, ispeče ga savršeno dobro. Ni previše, ni premalo, već upravo onako kako treba biti. To znači da ne morate ništa provjeravati prilikom pečenja. Nema okretanja namirnica, nema prskanja (sve je poklopljeno) i nema bojazni da ćete namirnicu previše ili premalo ispeći. Zar to nije odlična stvar?!

Tefal OptiGrillPredviđeni programi su odlični, ali OptriGrill ima i funkciju manualnog rukovanja. To znači da na njemu možete pržiti sve ostale namirnice koje nisu previđene predloženim programima (voće, povrće ili što drugo…), ali isto tako možete pržiti svoja jela baš onako kako ste navikli do sad – tako da sami izregulirate dužinu pečenja i temperaturu. Tefal se pobrinuo da vam i taj ručni rad bude lakši i opet se poigrao s bojama. Tako je svaki stupanj pečenja i određena temperatura označena drugom bojom, koja se već prema odabiru prikazuje na upravljačkoj ploči. Znači, sve isto kao i kod programiranog načina, samo što ovdje sami određujete koliko dugo i koliko jako će se određeno jelo pripremati.

Tefal OptiGrillPripremanje jela koja prilikom termičke obrade puštaju dosta tekućine i masti, ili klasičnog odreska na rošilju koje često premazujemo tekućinom (vino, ulje, pivo) olakšano je utoliko što OptiGrill ima jednu malu plastičnu posudicu u koju se slijevaju svi sokovi pečenja. Odlična je ovo stvar npr. kod pripreme burgera ili ćevapa. Dok pečete meso ono će pustiti svoj sok, a tim sokom koji se lijepo skupi u posudici tada namočite lepinje ili peciva, prepecite ih također na OptiGrillu i dobiti ćete savršeno ukusan obrok.

Tefal OptiGrillI sada, kada ste se oduševili kuhanjem i finim jelima vrijeme je i da operete posuđe i roštilj koji je savršeno dobro odradio svoj posao. Vjerujte, ništa lakše od toga (dobrooo, lakše bi bilo leći u ležaljku s knjigom i prepustiti pranje nekom drugom, ali to je već neka druga priča 😉 ). No, OptiGrill se sastoji od dvije ploče za grilanje koje su tako dizajnirane da se jako lako odvajaju od samog uređaja. Napravljene su od odličnog materijala pa se baš ništa ne lijepi za njih. Čak i ako vam se dogodi da totalno izgorite meso, prepržite sir i sl. (da da, probala sam) pranje ovih ploča je jednostavno. Doslovno jednim potezom spužvice u toploj vodi, i to ne abrazivnim dijelom sve odlazi dolje i ploča ostaje čista.

Uz uređaj ćete dobiti naravno i pripadajuće upute sa mnoštvom ideja za pripremu različitih jela, kao i upute o vremenima pečenja za određene vrste namirnica. U međuvremenu, pogledajte kako sam ja pripremila fine pileće ražnjiće sa šampinjonima u svojem OptiGrillu OVDJE, pa možda i sami dobijete inspiraciju 😉 Ja OptiGrill koristim stvarno jako često. Gotovo je svakodnevno u upotrebi. Ako ne za ‘nešto konkretno’ za ručak, onda za tople sendviče koji mi nikad nisu bili bolji i moji ih ukućani jednostavno obožavaju.  Zašto? Pa zato što na jednom uređaju pripremim sve slijedove tog sendviča koji bude doista bogat: prvo pržim gljive, zatim pancetu, pa šunku i tek onda na kraju priče ide slaganje svega toga u slojevima unutar peciva i pečenje cijelih sendviča unutar OptiGrilla. Na taj način se svi okusi lijepo prožmu i takav topli sendvič je prava delicija. Dok nisam imala Tefal OptiGrill nisam ni znala da roštiljanje unutar kuće može biti tako dobro i zabavno. Mislila sam da je električni roštilj samo još jedan obični električni roštilj, no tek sad vidim da kvaliteta i inovacija doista čine razliku.

Oznake:

  • Prikaži komentare (1)

  • Kristijan Sočev

    Draga Sandra,

    već dosta vremena pratim Vaše recepte i recenzije, ali se ne javljam baš često. Zadnji put je to bio osvrt na Vašu recenziju ActiFry friteze, koja, osim vidljivih tragova korištenja, još uvijek radi kao prvog dana 🙂
    Sad razmišljam o nabavci Tefalovog Optigrill-a, pa me zanima kako Vas služi nakon par godina korištenja? Jeste li imali kakvih problema, servisa, koliko su non-stick površine još uvijek non-stick…?

    Unaprijed hvala na odgovoru, i lijepi pozdrav.

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Pikantna pita od ajvara

Vaši recepti za nagradnu igru Recept poslala: Renata Šišak iz Zagreba SASTOJCI: 60 dag ...

Sretan Uskrs

Uskrsna je subota, pisanice su već sigurno i kod vas obojane i spremne za ...

Djeca i učenje

Piše: Mara Čović, pedagog Tko je odgovoran za pisanje domaćih zadaća? Marko je učenik ...

Zapečene punjene paprike

Vaši recepti za nagradnu igru Recept poslala: Martina Mirković Potrebne namirnice: 10 paprika srednje ...