Odabir nedjeljnog ručka ponekad je baš težak posao. Jer nakon cjelotjednog kuhanja i svih ostalih obaveza kroz tjedan, dođe i ta nedjelja od koje očekuješ odmor duše i tijela, a prva stvar nakon jutarnje kavice je pitanje: a što ćemo danas za ručak?! Aaaaaaa, ma nemam pojma što ćemo za ručak, ne u nedjelju u jutro nakon buđenja i ne nakon utvrđene činjenice da je jedino za što imam volje i želje ležanje u ležaljki razapetoj između dva drveta, u debelom hladu kraj Dunava. Nema uopće tu pogovora da sam tako nešto kao mama i kuharica i spremačica i….pošteno zaslužila bar jedan dan u tjednu, no što je tu je. No,  ‘maminska’ i ženska savjest prorade brzo, uvuku se kao uljez u glavu i potpuno nesvjesno, natjeraju te da odradiš i one stvari za koje si do prije samo nekoliko minuta bila sigurna da nema šanse da ih napraviš. Otvoriš zamrzivač – ne pronađeš u njemu ništa pametno, odeš do trgovine –  tamo pronađeš jedino piletinu a da nije sumnjivog roka trajanja, dođeš doma – i nakon sat vremena ručak je na stolu! I to kakav ručak! Uz Tefalovu Actifry fritezu i njihovu knjižicu recepata u kojoj sam pronašla puno zanimljivih recepata,ovaj se ručak uz samo malo truda i u jako malo vremena pretvorio u pravu gozbu. Nadbatci se odkošte, napune se sirom i suhim vratom, lijepo se posole u naulje, ubace u fritezu i to je sve. Dok se meso lijepo vrti i peče (ne morate ga ni pogledati ni okrenuti, ništaaaa – friteza sve napravi sama), ostane sasvim dovoljno vremena za se napravi prilog, ovaj put je to bio rizi-bizi za koji recept možete pogledati OVDJE. Meni je Actifry uvelike olakšao život u kuhinji. Ne koristim fritezu prečesto, (možda 2-3 puta tjedno) ali mi svaki put učini pripremu ručka lakšom a rezultatom pečenja sam uvijek zadovoljna. Ma, da ne dužim, evo recepta za fine punjene pileće nadbatke. Ako nemate Actifry, možete ovo jelo pripremiti u običnoj tavici pod poklopcem ali ćete morati meso nekoliko puta okrenuti, podliti sa više ulja ili tekućine. I naravno, uz nadbatke ja sam u fritezu ubacila i batke i ispali su fenomenalni: sočni iznutra a lijepo hrskavi izvana!

Potrebno:

  • Pileći nadbatci (1 kh cca) a može i kombinacija ostalih dijelova piletine
  • 10 dag suhog vrata (tanko rezano)
  • 3 ploške sira u listićima za tople sendviče (ili nekog drugo sira tanko rezanog)
  • 1,5 žlica ulja!
  • 1,5 dl bijelog vina
  • vegeta, sol, papar

Priprema:

  1. Izfiletirati nadbatke, malo ih potući batom za meso (ali lagano skroz da se ne raspadnu), posoliti ili povegetiti pa na svaki komad staviti po komadić suhog vrata i sira, preklopiti i zakačiti čačkalicom.
  2. Položiti meso u Actifry, preliti ga uljem, namjestiti timer na fritezi na 35 min, uključiti i čekati da se ispeče. Na otprilike pola vremena pečenja otvoriti poklopac i uliti vino, poklopiti i fiteza dalje nastavlja vrtiti meso i peći tamo gdje je stala 😉
  3. Poslužiti odmah uz prilog po želji. Preporučujem rizi-bizi svakako i puno miješane sezonske salate.

Dobar tek!

Recept u slikama (snimljeno Olympus digitalnim fotoaparatom):

Oznake:

  • Prikaži komentare (0)

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Sočni čokoladni muffini punjeni pudingom

Muffine radim jako često a kako se ne volim ponavljati sa receptima uvijek nešto ...

Pašteta od čvaraka – namaz za istinske čvarkoljupce

Iskustvo uživanja u grickanju čvaraka sa malo domaćeg kruha i luka dobiva apsolutno novu ...

Preokrenuti kolač s jabukama

Preokrenuti kolač s jabukama nešto je što ćete sigurno napraviti odmah po čitanju ovog ...

Mađarica

Kada su kolači u pitanju postoje određene vrste koje su doista svojevrsni klasici  i ...

Podrumski uštipci

Zašto se ovo jelo zove Uštipci nitko ne zna, pa tako ni ja. A ...

Kupus kifle s čvarcima – čvarkuše

Čvarkuše ili kupus kifle sa čvarcima idelana su grickalica upravo za ovo hladno zimsko ...