Pohani odresci sa sjemenkamaPohani odresci sa sjemenkama bili bi jedni sasvim obični pohani odresci koji se u našoj kuhinji nađu prilično često na jelovniku da se u cijelu priču nije umiješala jedna vrećica miješanih sjemenki sezama, lana i suncokreta. Sjemenke svih mogućih vrsta često koristim u prehrani i to najčešće prilikom pripreme peciva i kruha, bilo da ih ubacim u smjesu za kruh ili kao posip klipićima i kiflicama, i u svakom slučaju daju pecivima baš jednu posebnu notu. No ako sjemenke ubacite u smjesu za paniranje mesa, dobit ćete fantastično hrskavu koricu prefinog orašastog okusa, a uz to ćete na zgodan i jednostavan način iskoristi sve blagodati koje se kriju u tim sitnim zlaćano-smeđim zrncima, a one su doista obilne. U lanenim se sjemenkama krije obilje korisnih esencijalnih masnih kiselina i odlične su za probavu te izvrstan antioksidans pa će vas mnogi nutricionisti uputiti upravo na lanene sjemenke kao nužne za uvođenje reda u zdravu prehranu. Sjemenke sezama su tu da nadoknade gubitak vitamina i minerala, a izvanrednog su okusa upravo ako se lagano prepeku, dok su sjemenke suncokreta male riznice vitamina E koji u mnogome može Pohani odresci sa sjemenkamapomoći našem organizmu. Iako će se mnogi složiti kako se svi bitni sastojci i nutrijenti iz sjemenki najbolje mogu iskoristiti prešanjem istih i korištenjem ulja navedenih sjemenki, i uporaba na ovaj način dobar je početak sa uvođenje sjemenki u prehranu koje se u ljudskoj prehrani koriste već više od 5.000 godina! I kako onda ne iskoristiti sve to u jednom sasvim običnom i jednostavnom ručku kao što su pohani odresci sa sjemenkama?! 🙂 Recept je sasvim jednostavan – ubacite šaku sjemenki u tanjur sa krušnim mrvicama i u završnom koraku paniranja, uvaljajte odreske u mrvice sa sjemenkama. I to je to. U tren oka vaši pohani odresci sa sjemenkama postaju kraljevski obrok koji će se savršeno uklopiti sa jednim sočnim rizi-bizijem i puuuno sezonske miješane salate.

Pohani odresci sa sjemenkama

POTREBNO:

  • 1 file pilećih prsa
  • 2 jaja
  • 5 žlica oštrog brašna
  • 150 g krušnih mrvica
  • veća šalica miješanih sjemenki

PRIPREMA:

  1. Od filea napraviti odreske, posoliti ih i popapriti. Odrecsi će biti posebno sočni ako ih par sati prije namočite u mlijeko!
  2. Panirati odreske: uvaljati prvo u brašno, potom u razmućena jaja koja valja posoliti, a potom u smjesu od krušnih mrvica i sjemenki.
  3. Pržiti odreske u vrućem ulju sa obje strane dok ne dobiju lijepu zlaćanu boju i hrskavu koricu. Ocijediti odreske od suvišne masnoće na papirnom ubrusu.
  4. Poslužiti uz prilog po želji.
  5. Dobar tek!

Recept u slikama:

Panirati odreske u smjesi mrvica i sjemenkiIspohati odreske u puno vrućeg ulja s obje straneOcijediti odreske od masnoće na ubrusuPOslužiti uz rizi-bizi ili prilog po želji. Dobar tek!

Oznake:

  • Prikaži komentare (0)

  • Odgovori

Vaš e-mail neće biti objavljen. Obavezna polja označena su sa *

Komentar

  • Ime *

  • E-mail *

  • Webstranica


Pročitajte na ReciPeci i …

Damin kapric / Damen kapric – okus djetinjstva

Što napraviti kad u kući imate neke osnovne namirnice, u novčaniku lagani propuh, želju ...

Kiseli ‘kvašeni’ krastavci

Ne znam da li ste se ikad susreli sa ovakvom vrste zimnice. Na ovakav ...

Torta kosilica

Ovo je torta sa čijom se izradom nisam ‘namučila’, jer je doista jednostavna. Izgledala ...

Balkansko pečenje

Evo i ova je nedjelja došla svome kraju. Zanimljiva i za mene radna nedjelja ...

Krafne, krofne, pokladnice

O čemu razmišljati i pisati u fašničko vrijeme nego o krafnama. U svakom kraju ...